Bildirim
Win 10 yükleme hatası
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Eğer bilgisayarın BIOS bölümünden açılış önceliğini değiştirirseniz, yani işletim sistemi olmayan bir sürücüyü birinci açılış diski olarak ayarlarsanız bu durumda Disk boot failure insert system disk and press enter hatası alırsınız. Örneğin iki sabitdiskiniz var. Bunlardan birinde Windows 10 yüklü diğerinde ise bir işletim sistemi yok. Sistem bunları C ve D sürücüsü olarak tanır. BIOS bölümünde First Boot Device olarak Windows 10 yüklü diskin seçili olması gerekir aksi halde sistem işletim sistemi olmayan diski kontrol eder ve hata verir. Bu tür hatayı gidermek için BIOS bölümünden iştetim sistemi yüklü olan diske açılış önceliği vermeniz gerekir.
uzmanim.netDisk boot failure insert system disk and press enter hatasıhttps://uzmanim.net/soru/disk-boot-failure-insert-system-disk-and-press-enter-hatasi/35326
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hocam sıralamayı değiştirmek için yıkarı ve aşağı okları kullanman gerekli.
Win 10 hangi diskte ise onu ilk sıraya alman gerekir.
Eğer win 10 u usb ye yüklemiş isen, Bios menüden usb üzerinden bootlama yı açman gerekir. Bir ara ben de araşyırmıştım.
YouTube de, usb den boot ayarları diye arat, oradan izleyebilirsin nasıl yapacağını.
Ama genel hatlarıyla, usb den boot etmek için, bios dan bir ayar açman gerekiyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus f8
Msi f11
Giga hatırlayamadım
Açılısta bas boot menü gelince usb seç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam video daki gibi yapıyorum.Boot menüden direk USB ile başlatıyorum disk okuma hatası diyor.Taşınabilir ssd'ye yazdırdım gene aynı hata.Linux'ta neden böyle bir hata vermiyor anlamış değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emree75 -- 3 Temmuz 2023; 17:53:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam anladığım kadarıyla, pc de ikinci bir işletim sistemi kurmuşsun.
Ben de bir ara yapmak istemiştim.
İkinci işletim sistemini Boot etmek için Bios da, usb üzerinden boot u aktif etmek gerekiyordu
-
https://bunyaminkaya.com/bir-usb-surucuden-windows-nasil-calistirilir/
Bu reheberi bir dene hocam.
Belki yükleme medyasında hata vardır. Vb..
UEFI bootolarak ayarlımı yada Legacy boot
BIOS u Default yap
olmazsa pilini çıkart 10 dk bekle fişi çek deşarj olsun
bios pinlerini kısa devre yap şasi yap fiş çekili olsun gereksiz donanımları sök
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- bu klasörde değişiklik yapabilmeniz için administrators size izin vermelidir
- microsoft yazılım koruması platformu hizmeti
- windows 10 lite
- sağlam lisans güvenilir mi
- aygıt yöneticisinde bluetooth yok
- windows defender kapatma
- freedos bilgisayara windows 11 kurma
- secure boot nedir
- bilgisayar açılmıyor
- jnlp dosyası nasıl açılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X