Şimdi Ara

Win 7 32 bit mi 64 bit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz Windows 7 ye geçmeyi düşünen kullanıcıların yaşadığı bir ikilem var. 32 bit versiyonu mu yoksa 64 bit versiyonu yüklemek mi daha akıllıca olur? Bu konuyla ilgili bir miktar araştırma yaptım ama forumdaki ustalarımızın da görüşlerini rica ediyorum.

NOT: Bilgisayarımı %100 oyun ve internet için kullanıyorum. 2 GB Ram ve 4 çekirdekli işlemcim var.

• 64 bit windows la gözle görülür fark elde eden yok genelde, çoğu zaman da bazı uyumsuzluklar ve 4 gb ram den aşağısında ram in yetmemesi gibi sorunlar olabiliyor, zaten 2 gb ramle 64 bit kurmak pek mantıklı değil, bir yandan da sorunsuz olsun diye eskiye takılmak yanlış olabiliyor, eğer ram yükseltirsen 64 bit kur bence, sorun çıkacaktır tabi ama elde internet imkanı olunca herşeyin çözümü bulunuyor
  • gözle görülür farkı
    photoshop cs4 64 bit'de
    7zip 64 bit ile tüm sıkıştırılmış dosyalarda
    rainmeter ile masaüstü araçlarında
    görebilirsin

ve yakında flash player ile browserlardada bu farkı görebileceksin.

herhangi bir zararı da yok. fakat ram'in düşük kalır gibi geliyor
    denemekte fayda var
  • ramin düşük.onun dışında fark yok ki sistemin destekliyorsa kur.

win7 x64
  • öyle yapcam RAM'i 4 gb a yükseltip 64 bit Home Premium yüklicem.
  • 4gb ram'in olsa ne olacak ki hang programın oyunun 4gbın tamaını yiyor
  • virtual çalışılıyorsa işe yarıyor ram aynı anda 3 4 makine rahat çalışıyor. rami 4 yapacaksan 64bit kurmalasın zaten 2gb da kalıcaksan 32 bit kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 22 Eylül 2010; 18:02:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

virtual çalışılıyorsa işe yarıyor ram aynı anda 3 4 makine rahat çalışıyor. rami 4 yapacaksan 64bit kurmalasın zaten 2gb da kalıcaksan 32 bit kur

+1
  • Bende vistadan yeni geçtim 7 ye önce 64 bit i kurdum sürücü sorunu çıktı donanımlarda sonra 32 bite geçtim tavsiyem 32 bit kur sürüden ayrılma.
  • 2gb ram x64 için yeterli değilmi? Geçen hafta Dell Inspiron N5010 (i3 330m 2.1ghz 2gb ram) notebook aldım freedos olarak geldi. Dell'in sitesindeki driverlar x64 e uyumlu olduğu için bende x64 kurdum normal kullanımda bir problem yaşamadım. Fakat dikkatimi çeken görev yöneticisinden baktığımda CPU kullanımı 0 iken Bellek kullanımı 800-900 mb larda neden kaynaklanabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aessoydan

2gb ram x64 için yeterli değilmi? Geçen hafta Dell Inspiron N5010 (i3 330m 2.1ghz 2gb ram) notebook aldım freedos olarak geldi. Dell'in sitesindeki driverlar x64 e uyumlu olduğu için bende x64 kurdum normal kullanımda bir problem yaşamadım. Fakat dikkatimi çeken görev yöneticisinden baktığımda CPU kullanımı 0 iken Bellek kullanımı 800-900 mb larda neden kaynaklanabilir acaba?

64 bit uygulamalar 32 bit uygulamalara göre bellekte daha fazla yer kaplar işletim sistemi başda olmak üzere o yüzden 4 gb ve üzerinde ram e sahip değilseniz 32 bit kurmanız çok daha iyi olur.
  • Windows 7 Sürümleri için bellek yükseltme
    Windows 7'nin, 1 gigabit (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit) asgari bellek ihtiyacı vardır. Azami bellek miktarı, kullanılan sürüme bağlıdır:
    Windows 7 Sürümü Azami bellek
    Starter (32 bit veya 64 bit) 2 GB
    32 Bit 7 sürümü 4 GB (yaklaşık 3,3 GB'lik kısmı kullanılabilir)
    Home Basic 64 Bit 8 GB
    Home Premium 64 Bit 16 GB
    Enterprise 64 bit; 192 GB
    Business 64 bit 192 GB
    Ultimate 64 bit 192 GB
    Başa dön
    Windows Vista Sürümleri için bellek yükseltme
    Windows Vista, değişik sürümler ile sunulmaktadır. Tüm Vista sürümleri için, asgari 512 MB bellek şartı vardır (Aero grafikleri gibi belli başlı özel özelliklerden yararlanılmak istendiğinde bu şart 1 GB'dir). Azami bellek miktarı, kullanılan sürüme bağlıdır:
    Windows Vista Sürümü Karşılanabilir azami bellek
    Starter (32 bit) 1 GB
    32 bit Vista sürümü 4 GB (yaklaşık 3,3 GB'lik kısmı kullanılabilir)
    Home Basic 64 Bit 8 GB
    Home Premium 64 Bit 16 GB
    Business 64 bit 128 GB
    Ultimate 64 bit 128 GB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.