Şimdi Ara

Win 7 Aygıt Sürücü Yazılımı Yükleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür yeni bir aygıt takmamış olmama rağmen bilgisayar her açıldığında Tbilinmeyen aygıtı için yazılım yüklemeye çalışıyor ama sorun çıkarıp kapanıyor. Her açılışta birim yöneticisi yüklendi yeniden başlat uyarısı alıyorum yeniden başlatsam bile aynı uyarı tekrar çıkıyor. Birkaç gündür hiç yaşamadığım kadar sorun yaşıyorum format atmayı düşünüyorum ama zamanım yok. Bir kere film izlerken bir kerede bilgisayarı kapatırken mavi ekran geldi.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Tbilinmeyen diye çıkan aygıtın ne olduğunu hangi programla bulabilirim yada daha başka nasıl çözümler olabilir?

• Otomatik aygıt yüklemeyi kapatmak için -Başlat/Aygıtlar ve Yazıcılar yolunu izleyin ve Anakart simgesinin üzerine sağ tıklayın açılan menüden Aygıt yükleme ayarları bölümüne girin. Açılan pencereden Hayır, ne yapılacağını benim seçmeme izin ver. yazısını seçin Değişiklikleri kaydet diyip sayfayı kapatın.

aygıt yöneticisinden soru işaretli olan donanım varmı? varsa eğer sürücüleri güncelleştirmeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 10 Nisan 2011; 15:06:08 >
  • En son herhangi bir USB aygıt yerleştirdiniz mi ? Yada harici bir HDD kullanıyor musunuz? Böyle durumlar çogunlukla takilan aygıtın anında geri cikarilmasi yada işlem sırasinda aygıt yerinden cıkarilmasi ile oluşmaktadir. Aygıt yöneticisinden "bilinmeyen aygıtları" kaldirabilirsiniz yada sistem taraması yaptirailirsiniz hata ayıklama için.. Mavi ekran olayi ise Windows 7 ile tarihe karıştı fakat HDD nızde herhangi bir arıza bulunuyor ise mavi ekran olayını yaşayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

En son herhangi bir USB aygıt yerleştirdiniz mi ? Yada harici bir HDD kullanıyor musunuz? Böyle durumlar çogunlukla takilan aygıtın anında geri cikarilmasi yada işlem sırasinda aygıt yerinden cıkarilmasi ile oluşmaktadir. Aygıt yöneticisinden "bilinmeyen aygıtları" kaldirabilirsiniz yada sistem taraması yaptirailirsiniz hata ayıklama için.. Mavi ekran olayi ise Windows 7 ile tarihe karıştı fakat HDD nızde herhangi bir arıza bulunuyor ise mavi ekran olayını yaşayabilirsiniz.

Çok emin olmamakla birlikte sanırım dahili kart okuyucuya kart taktıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Ancak aygıtlar kısmında kart okuyucu gözüktüğü ve sorunsuz olduğu için emin olamıyorum. Bunun dışında hiçbir değişiklik olmadı bilgisayarımda. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt yok XXX-PC dışında bütün cihazlar sorunsuz gözüküyor. XXX-PC de sorun gider dediğim zaman 7-8 kere bilinmeyen aygıtı yüklemeye çalışıyor ama değişen bir şey olmuyor.

Birde şimdi aklıma gelen bir sorun var. Sorunları bulup online çözüm arayan sistem uzun zamandır çalışmıyor internet bağlantınızı kontrol edin tarzında bir uyarı veriyor. Bununla alakası yoktur ama yinede söylemek istedim.

quote:

Orijinalden alıntı: néophron

Otomatik aygıt yüklemeyi kapatmak için -Başlat/Aygıtlar ve Yazıcılar yolunu izleyin ve Anakart simgesinin üzerine sağ tıklayın açılan menüden Aygıt yükleme ayarları bölümüne girin. Açılan pencereden Hayır, ne yapılacağını benim seçmeme izin ver. yazısını seçin Değişiklikleri kaydet diyip sayfayı kapatın.

aygıt yöneticisinden soru işaretli olan donanım varmı? varsa eğer sürücüleri güncelleştirmeyi deneyin.

Ana kartın donanımı sorunlu gözüküyor sorun gidere bastığımda Tbilinmeyen aygıtlarını yükleme çalışıyor ama yükleyemiyor. Şuanda bilgisayarda 10 tane bilinmeyen aygıt var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 10 Nisan 2011; 16:06:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: salim89

quote:

En son herhangi bir USB aygıt yerleştirdiniz mi ? Yada harici bir HDD kullanıyor musunuz? Böyle durumlar çogunlukla takilan aygıtın anında geri cikarilmasi yada işlem sırasinda aygıt yerinden cıkarilmasi ile oluşmaktadir. Aygıt yöneticisinden "bilinmeyen aygıtları" kaldirabilirsiniz yada sistem taraması yaptirailirsiniz hata ayıklama için.. Mavi ekran olayi ise Windows 7 ile tarihe karıştı fakat HDD nızde herhangi bir arıza bulunuyor ise mavi ekran olayını yaşayabilirsiniz.

Çok emin olmamakla birlikte sanırım dahili kart okuyucuya kart taktıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Ancak aygıtlar kısmında kart okuyucu gözüktüğü ve sorunsuz olduğu için emin olamıyorum. Bunun dışında hiçbir değişiklik olmadı bilgisayarımda. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt yok XXX-PC dışında bütün cihazlar sorunsuz gözüküyor. XXX-PC de sorun gider dediğim zaman 7-8 kere bilinmeyen aygıtı yüklemeye çalışıyor ama değişen bir şey olmuyor.

Birde şimdi aklıma gelen bir sorun var. Sorunları bulup online çözüm arayan sistem uzun zamandır çalışmıyor internet bağlantınızı kontrol edin tarzında bir uyarı veriyor. Bununla alakası yoktur ama yinede söylemek istedim.

Dilerseniz kart okuyucusunu yeniden sisteme takınız, aygıt yöneticisinden tarama yapiniz. Daha sonra cıkarin (ilk önce sistem üzerinden kaldırmayı unutmayın.)

Sonra.. Bilinmeyen aygıt listeden kaldıgını kontrol edin, eğer yeniden kalmamiş ise aygıt taramasi yapin..
    Bunlara rağmen kalkmıyor ise everest ultimate edition programini indirin ve sisteminize kurun. Oradan sergilenecek olan aygıtların detaylı bilgisini görebilirsiniz.

Ayrıca Bilinmeyen aygıt uyarısını belirtirken yanında numaralar var mı?

• quote:

quote:

quote:

Dilerseniz kart okuyucusunu yeniden sisteme takınız, aygıt yöneticisinden tarama yapiniz. Daha sonra cıkarin (ilk önce sistem üzerinden kaldırmayı unutmayın.)

Sonra.. Bilinmeyen aygıt listeden kaldıgını kontrol edin, eğer yeniden kalmamiş ise aygıt taramasi yapin..
    Bunlara rağmen kalkmıyor ise everest ultimate edition programini indirin ve sisteminize kurun. Oradan sergilenecek olan aygıtların detaylı bilgisini görebilirsiniz.

Bunu daha önce denemiştim düzelmiyor.

Sadece bilinmeyen aygıt yazıyor numara yok yanında. Everestten baktım ISATAP listesinde gözüküyor bilinmeyen aygıtlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu daha önce denemiştim düzelmiyor.

Sadece bilinmeyen aygıt yazıyor numara yok yanında. Everestten baktım ISATAP listesinde gözüküyor bilinmeyen aygıtlar

ISATAP Problemi için birçok yabancı forum sitesine yazılmış çizilmiş ve Microsoft forum sitesinde de baya yogun yazılar mevcut fakat kablosuz ethernet cihazından kaynaklandigini belirtmiş bazılar ve Windows Vista sisteminde sorunla karşılaşılmış... Hatta ISATAP kısaltmalari onu belirtiyor olabilir.. Emin değilim maalesef..

Keşke elimden daha fazlasi gelebilse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Sürücü Modeli Hatası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hala devam ediyor sorun yok mu başka fikri olan?
  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.