Merhaba Arkadaşlar Ben win7 kullanıyorum ve bir işletim sistemi daha kurmak istiyorum. Geçen gün denediğimde almadığım hata karşılaşmadığım sorun kalmadı Operating system not found özellikle bu sorunun altından kalkamadım.Bana açıklayıcı bi şekilde win7 yanına xp kurulumunu anlatabilirmisiniz. Bu başlığın çok işe yarayacağından eminim fakat net ve anlaşılır şekilde olursa çünkü bikaç site gezdim ve yazılanları anlayamadım. Şimdiden sağolun.
Bu işin aslında 2 tane püf noktası var.
1-HDD'in iki bölüm olacak en az. Birine win7 diğerine xp kurulacak. 2-İlk kurulan işletim sistemi xp olacak. win7'den sonra xp kurarsan olmaz.
HDD'in mbr denen hangi işletim sistemi var, bir kaçtane varsa hangisi ile açılacak? gibi sorularının cevabının olduğu bir ön kısmı vardır. xp, eğer win7'den sonra kurulursa bu kısmı sadece kendisi varmış gibi doldurur, win7'ye ulaşamazsın.
Ama xp'den sonra win7 kurarsan, win7, kendisinden önce varolan bir işletim sistemi olduğunu algılar ve bu mbr'yi ona göre düzenler.
Kurulumlar bittikten sonra açılışta bios ekranından sonra bu mbr kaydı sana sunulur. Liste halinde
- win7 - xp
gözükür. Dilediğine enter'a basarak giriş yaparsın.
Sağol güzel anlatmışsın ama sorun şurda benim bilgisayarımda zaten 7 kurulu :(
quote:
Orijinalden alıntı: shotufuk
Sağol güzel anlatmışsın ama sorun şurda benim bilgisayarımda zaten 7 kurulu :(
İşte artık ona elveda diyeceksin. Ya da bu sevdadan vazgeçeceksin. Ama tabii pc dünyasında "olmaz" olmaz. Belki çözümünü bilen arkadaşlar vardır. Onlar yardımcı olurlar inşallah...
d: sürücüne xp kurduktan sonra win7 cd sini takıp cd den boot yapın onarım seçeneklerinden başlangıc onarmayı seçin.
Konu hortlamış gibi olacak ama bu başlık altında açmayı gerek duydum...
win 7 kurulu pc ye xp kurdugumuzda tekrardan driver kurmak gerekiyor mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Romster
Konu hortlamış gibi olacak ama bu başlık altında açmayı gerek duydum...
win 7 kurulu pc ye xp kurdugumuzda tekrardan driver kurmak gerekiyor mu ?
evet xp ye uyumlu driverlerı yeniden kurman lazım.