Şu anda bilgisayarımda xp yüklü.Ancak Windows 7'yide yüklemek istiyorum.
3 tane hdd var.Bunlardan birine yükleyeceğim.Ama nasıl yapacağımı tam bilmiyorum.Benim bildiğim diğer harddisklerden birinde 100gb lık bir alan yaratıp buraya Windows 7yi kurmak ve iki işletim sistemi kullanmak.
Acaba dosyalara bi zarar veririmi kurulumda.yani resimler filmler felan gidermi.Birde açılışta hangi işletim sistemini seçebileceğim seçeneği bizmi yapıyoruz yoksa pc kendisimi yapıyo.
İki işletim sistemi pcyi yavaşlatırmı?kuran kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Xp'nin kurulu olduğu harddisk dışında bir yere kurun Windows 7'yi yalnız kuracağınız yerin boş olmasında fayda var. Kurulumdan sonra her açılışta bilgisayar otomatik olarak sorar hangi işletim sistemini seçmek istediğinizi.2 işletim sistemi makineyi yavaşlatmaz bir sakıncası yoktur. Kurulum içinde Xp masaüstündeyken cd'yi takın install deyin zaten size daha sonra soracak hangi kısma kurmak istediğinizi orada seçeceksiniz harddiskin hangi bölmesine kuracağınızı. Kurduktan sonra büyük ihtimal driverları otomatik olarak tanıyıp indirecektir Windows 7, bulamadıklarını elle kurabilirsiniz.
eywallah hocam
quote:
Orijinalden alıntı: _K_O_S_O_V_A_L_I_
eywallah hocam
Rica ederim
Peki, XP yi daha sonra silmek mümkün mü? ve de nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: tapeworm
Peki, XP yi daha sonra silmek mümkün mü? ve de nasıl?
Windows 7'yi açınca Xp'nin kurulu olduğu harddiski biçimlendirebilirsiniz. Sağ tıklayıp harddiske biçimlendir derseniz siler. Eğer silmez hata verirse o zaman Partition Magic gibi bir programla Xp'nin kurulu olduğu bölüme format çekebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme