Sa hayırlı günler arkadaşlar bir sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana ; W.Xp de ve Vista da ram 3gb olarak gozukuyo du ve oyunların sıstem degerlendırmesınde de 4 gb ram olsa bıle 3 gb olarak gosterıyodu bu windows 7 de nasıl acaba ondada 3gb ını kullanıp 1 gb sanal mı kalıyo ,yoksa 4 gb tam olarak kullanabılıyormuyuz ?bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatabilir mi?
xp ve vista kullandığın işletim sistemleri büyük ihtimal x86 yani 32bit işletim sistemleriydi.
64 bit işletim sistemi kullanırsan 4 gb rami de görür. (32bit işletim sistemleri max. 3,25gb fiziksel bellek adresleyebilir)
Evet x86 32 bit kullanıyorum yorumun için sağol , win7 ve digerlerinde de gereksinim Windows 7 Sistem Gereksinimlerinin son listesi;
- 1 Ghz İşlemci (32-Bit, 64-Bit) - 1 Gb Ram (32-Bit), 2 Gb Ram (64-Bit) - 16 Gb Boş Disk Alanı (32-Bit), 20 Gb Boş Disk Alanı (64-Bit) - WDDM 1.0 sürücülü, Directx 9 Destekli Ekran Kartı Ben win7 64 bit kurarasam aynıya gelmıcek mı :=) sistem için daha fazla fiz. bellegi kullanıcak Suan cihaz normal olarak calısıyo fiziksel bellegın %43 unu kullanıyo oyun acıyorum %50 cıkıyo ben buna sımdı 64 bit işletim sistemi kursam win 7 32 bitten daha mı verımlı calısır 4gb ddr2 ram var yorumlarınızı beklıyorum ağabeylerim , kardeşlerim :)
evet aşağı çekilir %lik dilim olarak ele alacak olursak. ve bence 4gb ram dahi olsa x64 işletim sistemi kurmaya değer. o kullanılamayan fiziksel bellek iş görüyor. ve şöyle birşey var ki , win7 diğer işletim sistemleri gibi aynı mantıkta ram kullanmıyor. ram'i daha çok kullanıyor bu da sistemi daha güçlü ve diri olmasını sağlıyor. yani 4gb ramini gördüğü an yine %40-45 olsa dahi bu senin yararına oluyor. ben aynı destkopta x64 ve x86 işletim sistemlerini bir arada kullanıyorum ve x64 ram ve cpu kullanımında daha iyi.
Bende mobile cihaz var laptop var bir problem teşkil eder mi?