Şimdi Ara

Win 7 ve Bitmeyen Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartı yokken onboard ati 4200 ekran kartı ile sesle herhangi bir sorun yoktu. Ancak ne zaman ki ekran kartını taktım cızırtıların ardı arkası kesilmedi. Günlerdir araştırıyorum bir çözüm ama nafile. Diğer bir ses kartını denedim ancak sorun onda da devam etti creative sb live 24 bit. Çoğu çözümler işe yaramadı. Anakart arızalı diye tahmin ediyorum ancak xp altında her şey çok güzel çalışıyor, tık yok. Bir yerlerde hata, çakışma var ancak bir türlü bulamadım ve bilgisayarı pencereden atmama az kaldı. Lütfen yardım edin

Sistemim şu şekilde:

işlemcim x4 955
    ram 4 gb kingston
    anakar gigabyte ga-ma785gmt-ud2h
    ekran kartı zotac gtx 460 1024 mb
    ses kartı realtek hd audio
    işletim sistemi win 7 ultimate

• quote:

Orijinalden alıntı: sobamsobaci

Arkadaşlar merhaba.

Ekran kartı yokken onboard ati 4200 ekran kartı ile sesle herhangi bir sorun yoktu. Ancak ne zaman ki ekran kartını taktım cızırtıların ardı arkası kesilmedi. Günlerdir araştırıyorum bir çözüm ama nafile. Diğer bir ses kartını denedim ancak sorun onda da devam etti creative sb live 24 bit. Çoğu çözümler işe yaramadı. Anakart arızalı diye tahmin ediyorum ancak xp altında her şey çok güzel çalışıyor, tık yok. Bir yerlerde hata, çakışma var ancak bir türlü bulamadım ve bilgisayarı pencereden atmama az kaldı. Lütfen yardım edin

Sistemim şu şekilde:

işlemcim x4 955
    ram 4 gb kingston
    anakar gigabyte ga-ma785gmt-ud2h
    ekran kartı zotac gtx 460 1024 mb
    ses kartı realtek hd audio
    işletim sistemi win 7 ultimate

Demine kadar benimde ses sorunum vardı formatladım rahatladım şimdi çalışıyor etkin karıştırıcı hatası veriyordu sen o bilgisayarı ya teknik servise yada kendin formatla burda çözülcek iş deil

• Formatladım kaç defa ancak bir türlü o çakışan noktayı yakalayamadım. xp de sorun olmaması ayrı bir şüphe uyandırıyor. sorun win 7 veya ekran katı ile bir şeyler mi çakışıyor anlamadım. Sistemi internetten aldığım için servise gönderme şansım da yok ne yazık ki. Gitti mi gelmiyor kolay kolay.
  • Aynısı başıma geldi. Ekran kartının fanı yapıyor bunu . Fan molexten mi takılıyor?
  • Nasıl bir ses bu cızırtı sesi ve nereden geliyor kasadan mı pcden mi hoparlor gibi. Kasadan geliyorsa arkadaşın dediği gibi fanı kontrol et. Gerçi yeni kartta olacak şey değildir ama olabilir de fanı elinle durdurup ses gelip gelmediğine bak bakalım.
  • Yok hocam hoparlörden geliyor. Kulaklıkla da denedim. Aynı sorun devam ediyor. Özellikle menü çubuklarını aşağı yukarı kaydırınca veya böyle müzik dinlerken, film seyrederken sesde takılmalar, cızırtılar oluyor. Sebebini hala bulabilmiş değilim.
  • aynı sorun bendede var arkadaşlar oyuna felan girince sesler hızlanıp yavaşlanıyo arada sonra biriyle konusurken xfirede felan cızırtı yapıyo müzik dinlerken yapıyo :(
  • Güç kaynağından olabilir, yanılmıyorsam HDD'nin sesi hoparlörden çıkıyor. Tüm parçalarını kasadan çıkartıp tek tek denemen. Elinde sistemine yeticek kadar bir PSU(Güç kaynağı) bulup Denemen iyi olucaktır.
  • Arkadaşlar galiba sorunu buldum. Gtx 460'ın driver'ı ile ilgili bir çakışma var. Diğer sitelerdeki kullanıcıların da aynı sorunla karşılaştığını gördüm ve şu anda sadece bir tip driver olduğu için beklemekten başka bir seçenek yok gibi gözüküyor. Driverı uninstall edince seste sıkıntı falan kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sobamsobaci

Arkadaşlar galiba sorunu buldum. Gtx 460'ın driver'ı ile ilgili bir çakışma var. Diğer sitelerdeki kullanıcıların da aynı sorunla karşılaştığını gördüm ve şu anda sadece bir tip driver olduğu için beklemekten başka bir seçenek yok gibi gözüküyor. Driverı uninstall edince seste sıkıntı falan kalmadı.

doğrusunu yapmışsın. win7 üzerinde ses kartı sorunları olabiliyor.örnek ses kartını kendi yüklediği için.eğer üstüne ses kartının yazılımını kurarsak seslerde gidip gelmeler oluşabiliyor.özellikle messenger da çok iyi bi şekilde anlaşılıyor.ses gitmiyor gelmiyor vs. yazılım silinince düzeliyor.
  • sadece oyun oynarken ses çıkartıyor bilgisayarım laptop olduğu halde.Oyundan çıkınca çok az ses çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lJok3R

sadece oyun oynarken ses çıkartıyor bilgisayarım laptop olduğu halde.Oyundan çıkınca çok az ses çıkartıyor.

leptop modelini internette araştırmayı dene.bazı modeller fabrika çıkışlı kolon arızalı oluyor.bir kaç ay önce forumda acer 'in bir modeli tartışılmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.