Arkadaşlar geçen aylarda denemek için win 7 yi 2. işletim sistemi olarak bilgisayarıma yükledim, bir süre kullandıktan sonra yüklü olduğu hdd bölümüne biçimlendir yaptım ve işletim sisteminin tüm dosyaları silindi, fakat yinede pc yi her açtığımda bana hangi işletim sistemini istediğimi soruyor, bunun olmaması için ne yapmalıyım nasıl direk pc nin xp işletim sistemi ile açılmasını sağlayabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
win7nin kurulu olduğu sürücüye format atmışsın fakat MBR dediğimiz önyükleyici diskin başına kuruluyor, onu tekrardan düzenlemeniz gerek xp içinden başlat çalıştır bölümüne msconfig yazarak açılan menüden değişiklikleri yapabilirsiniz, istediğiniz işletim sistemi için açılma süreleri ve girişleri kaldırmak gibi işlemler yapılabilir, bunu yapan vistabootpro isimli bir program daha olması lazım ya da ashampoo winoptimizer suite de bu işi görüyor yalnız işlemlerde herhangi bir hata olursa kurulu olan sağlam işletim sistemleriniz de açılmayabilir, önceden yapmadıysanız bir bilenden görüp öyle deneyin
Değerli bilgiler için teşekkürler, hemen deniyorum... :)