Şimdi Ara

win 8.1 pro yerel hesap ve onedrive sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar win 8.1 pro kurulu, telefon ve bilgisayar üzerinde onedrive kullanıyorum.
    bilgisayar açılışta parola girmek istemiyorum yerel hesaba geçip parolayı iptal ettiğimde onedrive hoop kardeşim eşitleme yapamazsın microsoft oturumu açman lazım diyor.
    onedrive masaüstü uygulamasını indirip kurayım dedim ama win 8.1 de bütünleşik geldiğinden kurulum yapılmıyor ve bütünlelik gelende kullanıcı hesaplarınde microsoft oturumu açmadan eşitleme yapmıyor.
    oturumu açıyorum bu seferde parola ile bilgisayarı açmam gerekiyor.

açılışta parola girmiycem one drive de eşitleme yapacak bunun yolunu bilen varmı?
    programlardan kurulu olan onedrive'ı kaldırıp masa üstü uygulamasını yeniden kurmak aklıma geliyor ama onu denemedim

• Gorath kullanıcısına yanıt
    Çare yok aynı sıkıntının bir değişiğinden muzdaripim. Ben de onedrive sadece yüklesin silmesin istiyorum. Android foldersync programının Windows 8.1 versiyonu ya da muadili olsa en rahat çözüm olur. Programa onedrive vb.cloud giriş adı ve şifre giriyorsun sonra senkronizasyon yapılacak klasörleri seçip ne çeşit senkronizasyon yapılacağını belirliyorsun.Burdan göndersin sildiklerime karışmasın. Ya da sadece ordan indirsin buraya bulaşmasın vs.Çözüm bulursan haber ver, çok gıcık bir durum dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 444 6787 numaraları microsoft destek hattı ile görüştüm, bedavaya benim sorunun çözümü yok
    win 8.1 pro da onedrive eşitlemesinin çalışabilmesi için microsoft hesabına bağlı olması şartmış
    ee win 8 de olan şey win 8.1 pro da olmuyor ne saçma peki ben one drive bileşenini kaldırıp win 8 deki sürümü kursam ne olur dedim program bütünleşik geldiği için sıkıntı çıkabilir tavsiye etmem dediler
    şöyle bir çözüm varmış office 365 gibi bir office alıp kurar ve onun onedrive zımbırtısını kullanırsam açılıştaki parola olayını iptal edebiliyorum yani çözüm bir office lisansı almaktan geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorath -- 20 Temmuz 2015; 16:18:16 >

• Gorath kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı normal hesap ile çalıştırıp mağazadan birşey indirdiğin zaman ya da başka bir microsoft programını çalıştırmak istediğinde "microsoft hesabıyla giriş yap veya her program için ayrı ayrı giriş yap (tavsiye edilmez)" şeklinde bir giriş seçeneği çıkıyor ama birtek onedrive'da yok.Ayrıca bende office var ama öyle bir seçenek göremedim.
  • İstediğiniz şeyin çözümü biraz araştırma yaparak bulunabiliyor . Yapmanız gereken,

Öncelikle Windows'a microsoft/outlook hesabınız ile giriş yapın. Ardından,

1.WinLogo+R ile Çalıştırı açın.
    2.Çalıştıra control userpasswords2 yazın ve Enter'a basın.
    3.Açılan pencerede İngilizce "User must enter a user name and password to use this computer" veya Türkçe "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan işaretli bir kutudaki işareti kaldırın ve uygula buttonuna tıklayın.
    4.Açılacak olan yeni pencerede ise username yerine microsoft/outlook hesabınızın adresini yazın, password ve confirm password kutularınada şifrenizi girin ve açılan her iki pencereyi de Tamam buttonuna basarak kapatın.

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda otomatik olarak microsoft hesabınıza giriş yapılacak. Bu sayede her defasında şifre girmenize gerek kalmadan OneDrive hesabınızı kullanabilirsiniz. Umarım faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 20 Temmuz 2015; 18:00:13 >

• hocam iki makina var biri sorunlu diğeri sorunsuz.
    sorunsuz olan makinada win 8 kurulu ve bu işlemi daha önceden zaten sorunsuzca yapmıştım.
    sorunlu makinada ise win 8.1 pro var ve aynı işlemi gene yaptım fakat bu sefer arama kısmından netplwiz uygulamasını kullanarak yaptım iki yöntemde de aynı ekran açılıyor.
    sorunlu olanda parola iptalden sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda windows gene parola sormaya devam etti. bu sefer local hesaba geçiş yaptım o zamanda one drive sıkıntı çıkardı

bende düz mantık win 8.1 pro da farklı bir durum var heralde diye düşündüm o yüzden konuyu açtım.
    AMMAAA şimdi parola iptali denediğimde sorunum çözüldü şu an açılışta parola sorulmuyor ve onedrive da sıkıntısız eşitleme yapıyor
    sıkıntı çözüldü ya artık niyesini nedenini aramıyorum çalışıyorsa sıkıntı yok.

daha önceki denememde restart ettiğimde windows güncellemeleri falan vardı muhtemelen bu güncellemelerden dolayı sorun çıktı bende tekrar deneyim diye düşünmedim açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorath -- 20 Temmuz 2015; 22:31:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 Pro-Windows 10 Pro
    17 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.