Şimdi Ara

win 98 deki hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorunsuz bir sekilde win98 i kuruyorum. kapatıp açınca NDIS hatası. Windows koruma hatası diye bir hata iletisi getiriyor DOS ekranında . Sorun nedir acaba?..

• Donanımsal bir soruna yada driver sorununa benziyor.Windows tamamen sorunsuz,hiçbir hata vermeden kurulduysa RAM'ler sorunlu değildir.Çünkü hatalı RAM'ler kurulum sırsında uyuzluk çıkarır.Birsürü hata kodu verir.
    Tavsiyem sisteminde takılı olan donanımları minimuma indirip yeniden bir kurulum yap.Örneğin ekran kartı dışında hiçbir kart takılı olmasın.USB aygıt takılı olmasın.Minimum bir kurulum yap.
  • Birde Windows kurulumunu minimum yap.Yani full yükleme yapma.
    Bir kez benim de başıma geldi.Ağ kartı taktıktan sonra win98'i full kurulum yapmak istediğimde birsürü sorun çıkmıştı.Yani windows network driver'ları ve network kartı driver'ları üzerinde dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 13 Ekim 2005, 18:29:43 >
  • zaten hatayı ethernet kartını kurarken verdi. bende c ye format attım. fakat yine aynı hatayı veriyor. ethernet kartı onboard. biostan kapatıp windows u kuruyorum . yine aynı hatayı veriyor. çıldırdım wallahi..))
  • Ekran kartından yapar, format kaçınılmazdır.
  • ekran kartı dışındaki pci aygıtları çıkar yada biosdan disable et sorun ağ kartı gibi görünüyor
    normal kurulumu yaptıktan sonra teker teker kartları takarak bir dene sorunlu kart belli olur
  • yok arkadaşlar hiç bir şey sorunu çözmüyor. biostan etherneti disable ettim, ekran kartını değiştim vsss...
    yeniden win98 kurdum olmuyor.şimdi ne yapacam acaba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 bela hata...
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • donanımlardan birinin kesin sorunlu olduğunu söyleyebilirim... işin kötüsü donanımı değiştirdikten sonra windowsu tekrar kurman lazım test için... imkanın varsa hepsini söküp farklı parçalarla dene... çalışırsa teker teker seninkileri takarsın... kolay gelsin. işin zor :)
  • Kesinlikle driver hatası.Internetten güncel sürümlerini indir.Yapabilirsen bios update yap.
    aercin :
    Ethernet kartını kurarken o hatayı veriyormuş Dikkatli okumadan sallama bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 14 Ekim 2005, 13:16:48 >
  • driver güncellemek için windowsun açılması gerekmez mi?
  • hocam benimde aynı sorun oldu..burda arkadaşlara sordum. söylediklerinin hepsini yaptım ama sorunum çözülmedi...bende xp kurdum kurtuldum...başkada çare bulamadım...
  • içinde bir muhasebe programı var. sadece 98 de calışıyor. onun için sabahtan beri 98 kurmaya yırtınıyorum. çattık belaya yaw:))
  • bu problem yakında benim de başımı ağrıtacak sanırım...bende yeni bilgisayara 98 kurmak istiyorum..ama pek ümitli değilim...yeni anakartların. 2.1 üstü işlemcilerin ve gelişmiş kartların 98 ile uyum sağlamadığı söylense de..bunun nedeni şudur,diyen yok...güncelleme
    ile ilgili bir problem de değil...microsoft bile bu sorunu giderecek bir yöntem önermiyor,sadece aşağıdaki bilgi sayfasından ulaşacağınız
    başka bir linkten sağladığı bir yama var...bilgisayar kabul ederse
    ne ala...başarırsanız,bana da bildirin lütfen,ben önce linux denemek
    istiyorum.. kolay gelsin...

http://support.microsoft.com/kb/q243199

• Win98 i Hiç Başlatmadan Hata Ekranı getiriyorsa Yapacak Çok Fazla Birşey Kalmıyor
    Her Ne Kadar PC Konfigürasyonunu Bilmesem de Çözüm Önerilerim Şöyle:
    1-Anakart Bios Güncellemesi (Düşük bir ihtimal de olsa yeni donanımın tanınması açısından)
    2-Win 98 Cd sinin Düzgün Olup olmadığının Kontrolü
    3-Win 98'in Düzgün Kurulup Kurulmadığının Kontrolü (Konsültasyon)
    4-Başka Bir Anakart da (Veya PC de) Sistemin Tüm Bileşenlerinin Denenmesi
    Kolay Gelsin
  • arkadaşlar windows başlayınca f8 bastım. adım adım onaylayı tıklayınca NDIS yazan satırı buldum. güvenli kipte regedit ten silip Ethernet kartını baştan kurunca çatır çatır çalıştı walla..
  • Ethernet kartından dolayı verri ndis hatasını
    İştim sistemini kurduktan sonra emin ol
    doğru ethernet sürücüsünü yüklediğinden.
    Ethernet kartının sürücüsünü arıyor açılışta bulamıyor.
    Sistemi kurduktan sonra çalıştırda msconfig yaz açılışta yüklenen proğramlardan ethernet kartıyla ilgili yazılımı bul ve yanındaki ok. kaldır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.