Şimdi Ara

Win10 donma sorunu yaşıyorum. PSU yetersiz olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. 3 ay önce Asus RX560 Strix 4g ekran kartı aldım. İlk kullanımda sorun yoktu fakat format attıktan sonra mouse hareketlerinde sık sık donma sorunu yaşamaya başladım. 2 aydır araştırmadığım, başvurmadığım çözüm kalmadı. En son aklıma geldi, 2.el PSU almıştım Cooler Master RS600, 600w bir PSU. Acaba yeterli gelmiyor olabilir mi ekran kartına? Bu yüzden sistemde donma yaşıyor olabilir miyim?

Güç tüketimi testlerini doldurduğumda 450w-530w arası bir güç tüketimi olabileceği çıkıyor test sonuçlarında. Bu beni şüphelendirdi.

Donmalar çok kısa süreli ve kısa kısa aralıklı oluyor.

Diğer donanımlar;

-windows10 pro işletim sistemi
    -i5 core 3300 3.00 ghz işkemci
    -8gb 1333 ddr3 ram
    -Biostar TP75 anakart
    -Corsair 120gb SSD
    -2tb HDD
    -Cooler master rs600 (600w PSU)
    -3 adet rgb fan 120mm
    -cd-rw
    ...

güç yetersizliği ekran kartında kısa süreli donma yapabilir mi merak ediyorum çünkü anakartı bile değiştirdim çözüm olmadı. yardımınızı bekliyorum teşekkürler

• Hdd sentinel le harddiski taradın mı. Formattan sonra bu hale geldiyse harddiskten şüphe etmek lazım. Çok format atmak harddiski bozar hızlı formatlarda harddiski yavaşlatır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rose76 kullanıcısına yanıt
    2 ay herşeyi denedim diyorum dostum. ssd yeni. öncesinde ssd yoktu zaten. donma sorunu yaşıyorum diye ssd aldım sorun devam ediyor
  • Peki ekrak kartını çıkarıp sadece anakartın ekran kartıyla birkaçgün kullandın mı donma oldu mu bu durumda

• RX 560 referans kartının güç tüketim ve psu gereksinimi bu şekilde. Bana kalırsa PSU gayet yeterli.

quote:

Requirements Typical Board Power (Desktop)
    60-80 W
    PSU Recommendation
    450 W

https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-560
  • rose76 kullanıcısına yanıt
    valla oyunlara girince donuyor genelde. normal sistemde donma olmuyor. oyunlara da ekran kartı olmadan giremiyorum. sanırım gerçekten ekran kartına güç yetmiyor. olabilir mi ?
  • Sorun bariz ekran kartında o zaman ekran kartının fanını temizle sıcaklık değerlerine bak oyundayken . psu güçlü olması lazım elbette lakin sen ilk aldığımda hiç sorun yoktu demişsin bı durumda psu yeterli formattan sonra demişsin ekran kartının driverları güncel mi kontrol et. ekran kartın slota tammı takılı sorun ekran kartında da ekran kartının neyi var onu da sen bulacaksın artık :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence sorun cpu termal macununda yada soğutma da gözden geçir en son ihtimal ram

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.