Şimdi Ara

win32:runonce [Trj] yardım acil :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu trojan bir şekilde bütün sistemime bulaştı.temizleyemedim format attım fakat yedeklerimdeki bütün exelerede bulaşmış durumda. yedeklerimi kurtarmalıyım. böyle bir visüre daha önce rastlayan yada en azında fikir sunabilecek arkadşalr yardımlarınızı bekliyorum

• g data antivirüs 2009 versiyonu veya bitdefender antivirüs 2008 versiyonunu yükle bi tarat eminim sorunun hallolur.
  • sorunum bulunan dosyalrın repair edilememesi. exeleri direk siliyor virüs programları.. yinede bi deniyelim dediğin programlarla sağolasın
  • Bu konu üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmiş ancak dün gece sabaha kadar bu virüsle uğraştım ve nette pek elde tutulur faydalı bir bilgi yok bu ciddi virüsle ilgili, bu yüzden kendi tecrübelerimi buraya yazarak en azından bu sorunu yaşayıpta googleda arama yapan arkadaşlara bir nebze yardımcı olsun isterim.

Öncelikle Win32 runonce benim harici diskime bulaştı. Eve gelip içerisindeki exe tabanlı dosyalarımı çalıştırmaya kalktığımda mevcut antivirüs her defasında ve her exe dosyasında uyarı vererek her tıkladığım dosyayı sildi. Ne yapsam ne etsem derken ne indirirsem indireyim bu yüzden kuramadım. İçerinde önemli dosyalarım ve oyun arşivim olduğu içinde silmeye kıyamadım ama silmeye mecbur kaldım. Ne yaptım ne ettiysem bu virüs silinmiyor arkadaşlar bilgisayarda ne kadar exe tabanlı dosya varsa hepsine sülük gibi yapışıyor ve açtırmıyor. Bir süre sonra bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet bile diyemedim. Eğer sizinde harddiskinize bulaştıysa mecburen başka bir bilgisayara dosyalarızı(exe tabanlı olmayanlar,resim müzik vb) atın ve direk biçimlendirin. Benim ana bilgisayardada sorunlar çıktığı için hddyi biçimlendirdikten sonra birde pcye bir temiz format çektim ve şuan sorun yok. Yanlız ilginç bir şekilde, dosyaları kaydetmek için laptobuma bağladımda herhangi bir şekilde laptoba bulaşmadı. Sadece harici hdd içindeki exeleri açamadım. İsim vermek reklama girermi bilmiyorum o yüzden vermeyeceğim ama bir kaç bakım programı ile mevcut pcye hdd den bu virüsun bulaşmasını engelleyebilirsiniz. Ama dediğim gibi hdd den imkanı yok kaldırılamıyor boşuna emeğinizi harcamayın tek çözüm hdd formatı+pc formatı ne yazık ki..

4 senelik konuyu hortlattığım için özür dilerim sadece bulaşan arkadaşlar varsa tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Saygılar, iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.