merhaba arkadaşlar bilgisayara yüklediğim setup dosyalarını açmaya çalıştığımda her defasında "geçerli bir win32 uygulaması değil" uyarısını alıyorum. aynı zamanda ctrl+alt+del ile görev yöneticisini açmaya çalıştığımda "görev yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı" hatasını alıyorum. tüm bunların yanında sistemimde nod32 olmasına rağmen açamıyorum ve internette de benzer sorunlar karşıma çıkıyor. anlaşılan çok kötü bir virüse bulaşmış durumda sistemim. yardımlarınızı bekliyorum. nasıl kurtulabilirim ? teşekkürler
dostum sana sağlam virüs bulaşmış çaren'de sağlıklı bir format
önemli verilern yoksa HDD'indeki tüm Yerel Disklere format çek
Geçmiş olsun,
Avast indirebilirseniz kurun ve kurulum bittikten sonra pc açılışında tarama yapılsın mı diye soracak, evet diyin ve resetlemesini onaylayın. Pc açılırken dos modunda tarama yapar ve genelde muhtemelen virüslerin hemen hemen hepsini silebiliyor.
tüm disklere format çekerek windows u yeniden kurdum fakat sorun devam ediyor. bilgisayardaki tüm verileri harici diske aktarıp sistemin tümünü formatladım fakat durumda değişen bişey yok. güvenli kipte başlatmayı denediğimde windows başlamadan mavi ekran çıkıyor, bir kaç kez denememe rağmen durum aynı. başka bir öneriniz var mı ?
avast ı indirdim. kurulum sırasında ileri ileri yaparken her defasında ekran kendiliğinden kapanıyor.
Öncelikle Sisteme Virüs Bulaşmış. Devamlı Görev Yöneticini ve Kayıt Defterini Devre Dışı Bırakıyor.. Sisteme Antivirüsde Yüklesen Bu saatten Sonra Anlamı Yok.. Eğer İlla Açıcam Diyorsan Bi kereye Mahsus..(bu ayarı yaparsın ama her defasında) başlat/çalıştır/gpedit.msc yaz enterla sonra kullanıcı yapılandırılması/yönetim şablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisini devreden kaldır'a çift tıkla ve devre dışı seçeneğini seç..
Not:Sisteme Temiz Bir Format At
durum kötü. şu an adını hatırlayamadıım bir mbr virüsü bu ve benzeri belirtilere sebep olabiliyor. virüs hdd üzerindeki tüm exe dosyalarına bulaşıyor. ayrıca mbr virüsü olması nedeniyle format da çare değil. f disk dahil olmak üzere format atsan dahi mbr üzerinde kalıyor.
çözüm: elinde boşta ikinci bir hdd varsa şu anki sisteminin kurulu oldugu hdd yi çıkartarak diğer hdd ye windows kur. sonra yeni windowsu master sorunlu sistemin oldugu hdd yi slave yaparak güvenli kipte aç. (önemli güvenli kipte olması gerek. yoks ayeni windowsuna d abulaşır.) eski hdd üzerindeki tüm exe dosyalarını sil. geri kalan dosyalarını yedekle. (yedeklenecek dosyaların var ise bu adımları yap yoksa doğrudan bir sonraki aşamaya geçebilirsin)
mbr virüsünü tarihe karıştırmak için low level format atman gerek.