Şimdi Ara

Win32/virut.nbk virüsü hakkında bilgisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce girdi sanırım. Eset vardı. Güvendik. Temizleyemedi. Siliyor sürekli ama ordan siliyor diğerlerine buaşıyor virüs.
    Format attım bugün. İlk işim kasper'i yüklemek oldu. Yıllardır kullanıyordum. Yükledim. İlk aşamada her şey normalken bir kaç dakika sonra kasper de virüs bulmaya silmeye başladı. Kurduğum programların exe'lerinden virüs temizlediğine dair raporlar veriyordu. Program files'taki tüm exe'lerden raporlar gelmeye başladı.
    Resetledim ve şu an açılmıyor XP. Güvenli mod da açılmıyor normal mod da. Şu an Pardus çalışan CD'den yazıyorum.

Ne yapacağım bu Win32/virut.nbk virüsünü?
    http://www.eset.eu/encyclopaedia/virut_nbk_virus_virut_ce__virut_cf_virut_n?lng=en
    Sanırım C'nin bulunduğu hdd'nin diğer partitionuna da bulamış. Orda bütün setup dosyalarım vardı. Ordan C'ye atladı galiba format sonrası.
    Şimdi yeni bir formatı göze aldım atacağım da. Formattan sonra nasıl temizleyeceğim?
    Yeni çıkmış sanırım bu virüs. Nette yeni yeni tarihli konular mevcut. Yerli forumlarda konu falan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 27 Şubat 2009; 19:53:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

2 gün önce girdi sanırım. Eset vardı. Güvendik. Temizleyemedi. Siliyor sürekli ama ordan siliyor diğerlerine buaşıyor virüs.
    Format attım bugün. İlk işim kasper'i yüklemek oldu. Yıllardır kullanıyordum. Yükledim. İlk aşamada her şey normalken bir kaç dakika sonra kasper de virüs bulmaya silmeye başladı. Kurduğum programların exe'lerinden virüs temizlediğine dair raporlar veriyordu. Program files'taki tüm exe'lerden raporlar gelmeye başladı.
    Resetledim ve şu an açılmıyor XP. Güvenli mod da açılmıyor normal mod da. Şu an Pardus çalışan CD'den yazıyorum.

Ne yapacağım bu Win32/virut.nbk virüsünü?
    http://www.eset.eu/encyclopaedia/virut_nbk_virus_virut_ce__virut_cf_virut_n?lng=en
    Sanırım C'nin bulunduğu hdd'nin diğer partitionuna da bulamış. Orda bütün setup dosyalarım vardı. Ordan C'ye atladı galiba format sonrası.
    Şimdi yeni bir formatı göze aldım atacağım da. Formattan sonra nasıl temizleyeceğim?
    Yeni çıkmış sanırım bu virüs. Nette yeni yeni tarihli konular mevcut. Yerli forumlarda konu falan yok

önce format at.sonra g data antivirüs 2009 programını yükle bilgisayarına.programı aç.virüs update yaptıktan sonra tarat bilgisayarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 27 Şubat 2009; 20:55:31 >

• Sanirim kurtulmak icin format atmayi goze almissin. Internet baglantisini kesip format attiktan sonra diger suruculerden hic bir setup vs. calistirmadan Malwarebytes programini kurup tarat. MBAM'in virus definition listesinde gozukuyor. Temizleyebilir umarim. Denedikten sonra ona gore bir seyler uretmeye calisiriz. Simdiden kolay gelsin.
  • énergy
    Bu g data baya kaliteli bi şey heralde. Bu aralar ismini baya bi duydum. Deneyeyim çözüm bulamazsam

serji;
    Bi format attım zaten. Şimdi bi format daha atacağım. D'ye bi şey olmasın her şeyi göze aldım. Ama attıktan sonra ne yapacağımdan emin olmadığım için atmadım.
    Ben de biraz araştırdım o programın listesindeymiş. bakalım şimdi bi format daha atıyorum.
    Aksi gibi bi saat önce pardus'tayken diğer hdd'lere erişebiliyordum. Şimdi hdd'lere de erişemiyorum. Burdan indirip flashdiske atıp formattan sonra flashdiskten kurmam icab edecek. Umarım sorun çıkarmaz.
  • ALLAH yardımcın olsun kardeş...
  • HDD'yi komple formatladım.
    HDD 250 gb idi. 50'si sistem için 200'ü depo için kullanıyordum. 20 gb program arşivi vardı. Biraz araştırdım virüs sadece .exe dosyalarına bulaşıyormuş. İşi garantiye almak için 20 gb program arşivimi komple sildim. Gerisi özel dosyalarımdı zaten. Resim video vesaire.
    Şimdi formatı da attım. Son yarım saattir sorun yok gibi. Yedeği harici'den geri yükleyeceğim. Ordan bir bulaşma olmazsa geri düzelttim demektir.

Ne virüsmüş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı pislikle neredeyse bir haftadır uğraşıyorum. c d e ve f olmak üzere 4 partitionum var. f tek bşına 160gb ve film deposu olarak kullanıyorum, sadece .avi dosyaları mevcut.bu yüzden onu direk sistemden çıkardım, ( virüs sadece .exe lere bulaşıyor ) sonra geri kalan partitionlara bakmadan c yi formatladım, başta herşey güzel gibiydi ama d yada e den herhangi bir dosyayı çalıştırdığımda sistem direk virüse maruz kalıyordu.bu format işlemini nerdeyse 10-15 kere yineledim, sonuç hep aynıydı.sonunda son formatımda neredeyse 4-5 günlük temiz bir kullanım yakalmıştım, nod32 ile analiz ettiğimde hiçbir diskte virüs bulunamamıştı.daha sonra winamp yüklemek için program arşivimi açtığımda ( kendisi d: de ) direk virüs aktif oldu ve en başa döndük.bende disk üzerindeki mp3, fotoğraf, .iso dosyalarımı yedekleyip komple format attım tüm sürücülere, ve şimdi tertemiz bir şekilde kullanıyorum...yedeklemen gerekenleri (.exe olmamalı) yedeklemeni ve komple format atmanı tavsiye ederim..

• quote:

Orjinalden alıntı: Darksky

aynı pislikle neredeyse bir haftadır uğraşıyorum. c d e ve f olmak üzere 4 partitionum var. f tek bşına 160gb ve film deposu olarak kullanıyorum, sadece .avi dosyaları mevcut.bu yüzden onu direk sistemden çıkardım, ( virüs sadece .exe lere bulaşıyor ) sonra geri kalan partitionlara bakmadan c yi formatladım, başta herşey güzel gibiydi ama d yada e den herhangi bir dosyayı çalıştırdığımda sistem direk virüse maruz kalıyordu.bu format işlemini nerdeyse 10-15 kere yineledim, sonuç hep aynıydı.sonunda son formatımda neredeyse 4-5 günlük temiz bir kullanım yakalmıştım, nod32 ile analiz ettiğimde hiçbir diskte virüs bulunamamıştı.daha sonra winamp yüklemek için program arşivimi açtığımda ( kendisi d: de ) direk virüs aktif oldu ve en başa döndük.bende disk üzerindeki mp3, fotoğraf, .iso dosyalarımı yedekleyip komple format attım tüm sürücülere, ve şimdi tertemiz bir şekilde kullanıyorum...yedeklemen gerekenleri (.exe olmamalı) yedeklemeni ve komple format atmanı tavsiye ederim..

Bende 250+250 toplam 500 gb hdd var. Birisi 20+200 şeklinde parçalı. 50'si sistem. 200'ü resim film video falan. Diğer 250'lik hdd ise tamamen müzik.
    Müzik olan hdd'yi direk sökmüştüm zaten. İçinde .exe uzantılı herhangi bir şey yoktu hiç.
    Diğer 250'liği ise komple formatladım zaten. Yedeklediklerimin içinde de .exe uzantılı hiç bir program yoktu. Formattan önce güvenli kipte biçimlendirdim. Format esnasında bi daha biçimlendirdim. Format sonrası bi daha biçimlendirdim. Heralde artık kalmamıştır.
    Şimdi bütün programları yeniden indiriyorum.
    Gitmiştir heralde bu kadar uğraşıdan sonra.

• Eset Smart Security'inin yanına birde Spybot Search & Destroy 1.6.2 kur. Ücretsiz spy temizleyici. Registrydeki virüsleri de temizliyor. Haftada bir bununla tarat sistemi. Ayrıca sistem için 50 gb biraz fazla max 20 gb yeterli. Sistem olan sürücüye programlar ve işşletim sistemi dışında bir şey kurma. Oyun, multimedya dosyaları, vb. diğer sürücülerde olsun. Sisteme virüs girdiğinde diğer dosyaların riske girmez. İnternet tarayıcısı olarakda Opera 9.63 tavsiye ederim.
  • Bu olayın başıma gelmesinin yegâne sebebi Eset'tir. O kadarını söyleyeyim. Halt yiyecek gibi Eset kullanıyordum 1 haftadır. Alt üst etti bir virüste bilgisayarı.
    Bana uzak olsun. Kasper 2009 ile yola devam.
    Sisteme virüs girdi ve virüs burdan D'deki setup dosyalarıma sıçradı. Eset bi şey yapamadı.

Bunun haricinde diğer dediklerini zaten yapıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bu olayın başıma gelmesinin yegâne sebebi Eset'tir. O kadarını söyleyeyim. Halt yiyecek gibi Eset kullanıyordum 1 haftadır. Alt üst etti bir virüste bilgisayarı.
    Bana uzak olsun. Kasper 2009 ile yola devam.
    Sisteme virüs girdi ve virüs burdan D'deki setup dosyalarıma sıçradı. Eset bi şey yapamadı.

Bunun haricinde diğer dediklerini zaten yapıyorum.

Arkadaşım sana bulaşan virüs için eset veya başka bir antivirüs olsada pek farketmezdi sanırım...Çok uzun süredir bilgisayar kullanıcısıyım,bunun kadar hızlı ve komplike bulaşan bir tane daha görmedim,sanırım 3-4 dakika içinde 20-30 dosya'ya hemen bulaşıverdi, bütün bulaştığı dosyalar "exe" olanlar..Bulaştığı anda virüs proğramı alarm versede kilitliyor ve işlem yapmasını engelliyor,sonra da kendi işine bakıyor...

Bu virüs bulaştıktan,sistem içerisinde bazı dosyalarda değişiklik yapar, sonra eğer sisteminizde bir firewall yoksa direkt olarak,bulaştığı sistem dosyalarından bazılarını kullanarak irc.zief.pl adresine bağlanmaya çalışır,eğer bunu engeleyemezseniz ,virüsün sistemin kayıt defterinde ki bazı girdileri değiştirmesi sonucu,bilgisayarınıza TCP bağlantı noktası 80 üzerinde IRC sunucusu ircd.zief.pl. kullanarak bir arka kapı açabilir..Bu sayede bu virüsü üreten saldırganların bilgisayarınıza uzaktan erişmesinin yolu açılmış olur...

Benim sizlere format atmadan önce bundan kurtulmak için önerebileceğim iki yol var;

1- Eğer pc tamamıyla kontrolden çıktı ve artık,açılmayacak bir durumdaysa Dr.Web Live CD ile bilgisayarınızı açabilir,ve bu kötü yazılımı temizliyebilirsiniz..Bu live cd'nin iso dosyasınını buradan indirebilirsiniz...Bu iso dosyasını cd'ye yazdırarak,pc'yi açılışta cd'den açılacak şekilde ayarlayıp çalıştırıyoruz...

2- Yine,eğer sistem biraz stabilse, Dr Web'in direkt taratabileceğiniz DrWebCureIt proğramını buradan indiriniz ve tam tarama yaptırınız...Proğramın en önemli özelliği,virüs bulaşmış olan sistem dosyalarını onarabilmesi...Proğram dosyalarını ise karantinaya alıyor size sorarak...Tam taramada tarama biraz uzun sürüyor,ama arka planda çalışırken sistemi pek fazla kasmıyor,siz diğer işlerinizi yaparken,oda taramasını gerçekleştiriyor..Arada bir onay alması gereken dosyalar için kontrol yaparsınız artık...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.