Şimdi Ara

RiskWare.GameHack nedir bilgisi olanlar buyursun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle forumu yanlış konu altında açtıysam affola.Bundan 1 hafta önce büyük zorluklara katlanarak internetten 60 gb boyutundaki Gta V oyununu indirdim.Orijinal alacak param yok emek hırsızı değilim.. Herşey mutlu mesut giderken bilgisayarımda bir malwarebytes taraması yapayım dedim ve 1 adet malware bulundu ve buda indirdiğim oyun dosyasının içinde.İsmi de RiskWare.GameHack ancak location kısmında Grand Theft Auto V/steam_api64.DLL yazıyor.

Yani bu dosyayı silersem oyunla ilgili bir sıkıntı çıkmasından korkuyorum çünkü kaç gece bilgisayarı açık bıraktım malumunuz 2 ve 8 arası indirme yapabiliyoruz kota sıkıntısı yüzünden.

Cevaplarınızı beklerken dosyayı öylece bırakıcam karantinaya falan almadan bilgisayarımda herhangi bir davranış bozukluğu yok bunu da dikkate almanızı isterim.Sizce bu dosya ilerleyen zamanlarda sıkıntı cıkarır mı yoksa bazı virüs programların crackleri virüs sanması gibi bir durum mudur?

İyi günler, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenKings -- 23 Ekim 2017; 15:33:21 >

• İnternetten indirilen oyunlarda, orjinal olmadığından -içinde işlenmiş dosyalar bulunduğundan- çoğu antivirüs programları bazı dosyaları virüs olarak görür. Fakat güvenilir bir siteden indirdiysen için rahat olsun, virüs konusunda sorun çıkmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empat -- 23 Ekim 2017; 18:55:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çeşit virüs.
  • Konu hortlayacak ancak bu konu hakkında bilgi vereyim. RiskWare.GameHack dediğiniz şey aslında oyunların non-steam yani crackli olarak oynayabilmeniz için yazılmış korsan yazılımlardır ve kendini steam'in bir parçası olarak gösterir ancak steam ile alakalı olmadığından antivirüsler bunu bir olası tehdit olarak görür ancak şöyle bir şey vardır ki RiskWare olarak bulunan tehditlerin iyi huylu olarak mı yoksa kötü huylu olarak mı görev yaptığını anlamak imkansız, o yüzden crackli dosya yükleyip kullanmak ve bundan dolayı doğabilecek sorunlar sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Yani kısaca özet geçecek olursam RiskWare virüstür demek yanlış, ancak virüs değildir demek de yanlış çünkü o dosyayı yazan korsan yazılımcının niyetini bilemiyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.