Şimdi Ara

win7 32 bit spool klasörü (yazıcı sürücüsü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yazıcı sürücüsü bulunamadı hatası alıyorum.
    windows/system32/spool klasörünü silmiştim.
    burada prtprocs adlı klasörde sürücü de varmıs.
    win 7 32 bit pc si olan biri bana bu klasörü rar yapıp ekleyebilirse sevinirim acil!

• Spool Klasöründe Yazıcılar Var Senin İşine Galba tools klasörü Yarar gibi düşünüyorum
  • sorunun bu kısmı çözüldü. sildiğim dosyalara geri dönüşümdeymiş. geri yükledim.
    fakat hala yazıcıdan çıktı alamadım.
  • aynı hatayı alanlar için çözüm yolu buldum paylaşayım dedim.
    quote:

Yazıcı silme

Bir yazıcıyı sistemden tamamen kaldırabilmek için aşağıdaki adımları uyglayabilirsiniz

ilk olarak başlattan çalıştıra gelin burda services.msc yazıktan sonra gelen bölümde
    "Yazdırma biriktiricisi" servisini sağ tıklayın ve durdur diyelim sonrasında
    %systemroot%\system32\spool\printers\ klasörü altında herhangi bir dosya varsa silin
    ardından %systemroot%\system32\spool\drivers\w32x86 dosyası altında 2 veya 3 isimli dosyalar göreceksiniz burdaki dosyaların tamamını silin

sonrasında denetim masasında yazılar ve faxlar bölüme gelin. burda gördüğünüz yazıcıya
    ait iconu silin ve ardından dosya menüsünden sunucu özelliklerine gelin. burda "sürücüler"
    tabında bulunan yazıları seçerek alt bölümde sil seçeneğini seçerek temizleyin

ardından başlattan çalıştıra gelin ve buu bölüme regedit yazdıktan sonra kayıt defterinde
    aşağıdaki anahtarı bulun vebu anahtarın altında silmek istediğiniz yazıcının sürücüsünü göreceksiniz
    . kayıt defterinde silmek istediğiniz yazıcının sürücüsünü silin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86\Drivers

sonrasında sistemi servies.msc den tekrar "yazdırma biriktiricisi servisini başlatın.

bu şekilde herhangi bir nedenden dolayı yazıcı sürücüsü ile ilgili yaşadığınız bir problemi
    bu şekilde tamamen yazıcıyı sistemden kaldırarak halledebilrisiniz

Yavuz YILMAZ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.