Şimdi Ara

Win7 64bit ve mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben aşağıdaki özelliklere sahip bir bilgisayar kullanıyorum ve 3d tasarım üzerine çalışmalar yapmaktayım...

Win7 yi iki kere kurdum bi yerden sonra makine uçuyor ve mavi ekran vermeye başlıyor bu açılıştada iki kere mavi ekran verdi sornasında açıldı. Bunun nedeni nedir ?

Anakart : Gigabyte 870A-UD3
    Vga : Gigabyte Hd4850 Ati Rodeon 1gb 256bit
    Ram : OCZ 1600Mhz Gold Ed. 4gb (2x2) 1333+ olarak çalışıyor.
    CPU : Phenom II x4 955 B.E
    HDD : 500gb Western Digital 32mb Cache

bunlarla alakalı bişey olabilirmi ? hiçbirşeye overlock yapmadım... nasıl yapılır bilmiyorumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coorai -- 9 Aralık 2010; 20:54:52 >

• Orijinal İşletim Sistemi mi kullanıyorsunuz?
  • Mavi ekranın hata kodunu paylaşırmısınız
  • Mavi ekranın birçok sebebi vardır ben sana genelbirşeyler yazayım, donanımsal olarak genelde hard diskten veya RAMlerden kaynaklanıyor tabi bu genel bir durum senin başka bir parçanda problem oluyor olabilir. Yazılımsal olarakda yüklediğin Win7 sağlam değilse bundan kaynaklanan mavi ekran alıyor olabilirsin, mavi ekran kodunu yazarsan daha çok yardımcı olabileceğimize inanıyorum.
  • açılışta mavi ekran vermesi genellikle harddiskten kaynaklanır eğer imkanınız varsa bir başka harddisk ile deneyin
  • Bu akşamda açtığımda 3 5 kerede açıldı windows. Kullanıcı ekranında siyah ekran üzerinde mouse vardı sadece bikaç seferden sonra düzgün şekilde açıldı. Henüz mavi ekran görmedim görünce kodunu yazarım.

Başka bir diskle deneme imkanım yok malesef şuanlık.

Çok teşekkürler ilginiz için. Gelişmeleri buraya yazarım

Bu arada win7 orjinal değil hatta henüz etkinleştirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coorai -- 10 Aralık 2010; 20:05:35 >
  • Benzer özellikte bilgisayarlarımız var.
    Bende win7 64 bit yüklerken bitmesine çok yakın mavi ekran hatası veriyordu ve kurulum tamamlanamıyordu.
    Herşeyi denedim ram hdd psu son olarak hiç ihtmal vermediğim ekran kartım 4850 den kaynaklıymış.
    9500 gt ile format attıktan sonra işletim sistemi açılıyor-kapatıyorum ve ancak sonrasında takıp çalıştırabiliyorum 4850 yi.
    4850 nin güncel sürücülerini yükledikten sonra makinada hiç sorun yaşanmıyor.

Ekran kartı ile alakalı mavi ekran hatası veren sistemim

Asus Crosshair II Formula
    Amd Phenom 940 BE
    Ozc Reaper 1066 2Gb*4
    Saphirre 2 Gb 4850x2
    Segate 500 Gb
    High Power Absolute 850w
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.