Şimdi Ara

WİN7 DE OTOMATİK ALIRKEN XP KURULU OLAN LAPTOPUN OTOMATİK İP ALMAMASI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selam aleyküm. Ana modemden kablolu bağlantı ile 90 m ileriye modem router bağladım.
    Ana modemin ip adresi 2.1 kablolu bağlantı yapdığım modemin ip si 1.1 di arayüz ayarlarından 2.1 yaptım. İkinci modemi router olarak kullanacağım kablosuz bağlantı için
    win 7 pc laptoplarda otomatik ip alırken, xp yüklü laptopda otomatik ip ayarlıyken pc nete girmiyor bağlantıyı görüyor yanlız bağlanmıyor.xp yüklü laptop a elle ip ve dns ayarı yaptığımda bağlantı gelior nete çıkışı sağlanıyor.
    Az çok anlarım bu işlerden kendimce bir anlam veremedim XP de tüm sürüceler yüklü win 7 de otomatik ip alırken xp de otomatik ip almaması işletim sisteminden dolayımıdır. Xp ye özel ayarmı vermek gerekiyor yoksa xp mac adresini değiştirmek mi gerekiyor yada xp kablosuz karta bi ayar felanmı vericez.

Olayın modemle bi alaksı olsa win 7 de bağlanmaz diye düşünüyorum router modem yönlendirme ayarında köprüye alsak birşey değişirmi? köprüde ayarları nasıl olcak ?yönlendirme ayarındayken adsl modu kapalımı olcak ? dhcp sunucusu kapancakmı? modem ip havuzu yeterince geniş

işetim sistemi farkılılığından kaynaklanan bi sorunmu? olayın anlaşılması için o kadar detaylı yazdım.

Lütfen bilgisi iyi olan arkadaşlar varsa yardım ederlerse sevinirim o kadar araştırdım yararlı bir bilgi bulamadım şimdiden çok teşekkürler...

• YOKMU YARDIM EDECEK KİMSE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.