Şimdi Ara

WIN7 KURULUM PROBLEMİ (Asus Notebook K55VD-SX023H)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar,Benim problemim biraz uzun ;

Geçen hafta media markt'dan almış olduğum Asus K55VD-SX023H modelli dizüstüne win7 kurmak istedim

1- İlk baş win7 64bit kurulumu için ide-achi muhabbetine kuramadım (Windows bu diske yüklenemez.Seçilen disk GPT bölümü sitilinde, ) eywallah
    2- Bütün partition'ları silip tekrar oluşturdum.
    3- Amacım win7 64bit kurmaktı(4gbram oldğundan dolayı)
    4- Biçimlendir dim ve kurdum (problemyok), masaüstü geldi(problem yok), kullanıcı denetim seviyesi ve win7 aktivasyon yaptım, ewet restart edelim
    veeeeeeee patladı
    5- MAVİ EKRAN'A DÜŞTÜ ; *** STOP : 0x000000A5 (0X....1000A, 0000...0, 0x000..0,0x0..0)
    6- İlk baş ram'den olabilir herhalde dedim (sıfır notebook neyse), mem64 çalıştır problem yok
    7- Neyse dedim win32 bit deneyelim bide, kurulum dosyalarını felan herşeyi kopyalayıp kurdu(masaüstünüz hazırlanıyor felan), (en gıcığı win7'yi kurması zaten - yaklaşık 30dk bekle) tekrar kulln ayarı ve aktivasyon reset-yes- patttladı tekrar ve makina her defasında yeniden başlıyor, RESET RESET RESET ....
    8- Dedim bi hdd taraması yapalım, hdd renegator başlattım %99 ve kapatıyorum
    9- Velhasıl kelam makina sıfır olduğundan dolayı olsa gerek ram ve hdd problemi yok, fakat kurulum yapamıyorum..
    bu arada support.ass sitesinde win7 32bit- win7 64 bit desteği de bulunmakta.
    ve ben bu kadar uğraşmadan sonra tekrar win8 e dönmek istemiyorum,
    10- Son durum : bios ver : 4.04 baktım bunun 4.11i çıkmış, dururmuyum çaktım update i ve ...
    şu an cihaz boot yapmıyor(en azından lafımı yiyip win8 64 kuruym dedim) ve masada duruyor, beni bu enkazdan kurtarabilecek arkadaşlara şimdiden bi teşekkürü borç bilirim )

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar .. Sorunsuz bir gün daha dileğiyle ;)

11- bios update'den eski sürüm e geçişe izin vermiyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swank -- 25 Haziran 2013; 19:13:02 >

• swank selam kimse yardımcı olamamış sanırım sen çözümünü bulabildin mi? bendede aynı makineden var (Asus Notebook K55VD-SX023H) ve bende aynı sorunlarla karşılaştım.

windows 8 i bir süre kullandım fakat saçmalıklarından kurtulmak için bende Bütün partition'ları silip tekrar oluşturdum. Win7 64bit kurdum.

Asusun sitesindeki win7 driverları indirip en güncellerini kurdum. üzerine tüm windows güncellemelerini dil paketlerini vs indirip kurdum, sql server 2012 ve sp leri, visual studio 2010 service packleri, devx infragistics componentleri, office 2010 64x, adobe cs6 vs vs tüm güncellemeleri, service pack leri, direct x sdk ları, 3d max vs vs 100 ü geçik kurulumu epey zaman alan yaklaşık 100 gb a yakın uygulama kurdum pc de hiçbir donma veya sorun yaşamadım. 2-3 gün boyunca uğraştım. Nerdeyse hayatımda sahip olduğum en stabil ve benim için eksiksiz sistemdi. tüm 29 ekim tatilimi buna harcadım :)

Sıra geldi windows 7'yi aktive etmeye, güncellemelerde sıkıntı olmasın diye bu adımı sona bırakmıştım.
    Dün gecenin 2 sinde yatmadan önce bunuda halledip rahat bir uyku uyumak için torrentten edindiğim windows loader ile aktivasyon yaptım başarılı dedi, restart edilecek dedi okledim.
    Restart oldu veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee patladı
    MAVİ EKRAN'A DÜŞTÜ ; *** STOP : 0x000000A5 (0X....1000A, 0000...0, 0x000..0,0x0..0)
    Şimdi her açtığımda f8 menüsünden neyi seçersem seçeyim bu hata çıkıyor
    Normal başlamıyor, en son iyi yapılandırmalar çalışmıyor, güvenli mod veya repair windows

Donanımsal bir hata olduğunu sanmıyorum. Laptop daha 4 aylık.

• bilgisayarda sorun olduğunu sanmıyorum. zayıf olasılıkla iso kalıplarında, yüksek ihtimallede kullandığınız loader larda problem vardır diye düşünüyorum. bende de asus var yaklaşık 6 aylık. 7 kurdum aktive ettim ve bir sorun çıkmadı.. ativasyonu programını pm atayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 31 Ekim 2013; 0:51:25 >
  • Eğer kurulum sorunsuz bir şekilde gerçekleştiyse şunu dener misiniz bilgisayara hiç bir şey kurmadan biraz gezinti yapabilir misiniz bilgisayarınızda . Durumun donanımsal olduğunu düşünmüyorum ben. Kurduğunuz windows 7 ye uyumlu olmayan bir program veya çakışan bir yazılım , ya da yanlış driver da yapabillr mavi ekran hatasını.
  • bütün partitionları silip tekrar oluşturun
  • Merabalar.
    Bende aynı problem yaşıyorum.
    Başka programda sorun yok sadece win loader yükleyince oluyor.
    Sizdeki win loader a pm e atarmısınız. @dufydc
  • dadigas D kullanıcısına yanıt
    pm attım
  • winloader yapmıcaksın hocam, başka win7 cd si ile dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.