Selamlar dünyanın en tatlı bilişim severleri , şimdi aklımda şöyle bi plan var windows 7 nin üstüne ubuntu krumak gibi , şimdi bunun için illa bi ekstra hard disk mi lazım yoksa hali hazırda olan 1 tblik harddiskimi ayırabilir miyim veyahut üstüne kurma gibi (belki de çok cahilce konuştum affola) bi seçeneğim var mı Bilen, yapan ya da ilgilenenler varsa yorumlarınızı bekliyorum Şimdiden sağ olun
Başka bir HDD'ye ihtiyacınız yok. Ubuntu + Windows kullanmanın iki yolu var. Ya ikinci disk bölümü üzerine Ubuntu kurarsınız (mesela D'deki herşeyi C'ye aktarıp Ubuntu'yu D'ye kurabilirsiniz), ya da Wubi ile Windows üzerine ubuntu'yu bir programmış gibi kurarsınız. Fakat ben ilk dediğim yöntemi öneririm. Wubi çok alakasızve çözülemez sorunlar yapabiliyor bazen ve bu sizi Ubuntu'dan soğutabilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum sorun şu ki bende d ve c diye ayrı iki seçenek yok, onu yaratmanın bi yolu var mı peki ?
Ben de bugün iş yerinde kurdum tekrardan. Çok fazla karışık değil. Harddiskiniz de tek partition varsa Bilgisayarım-Sağ Tık-Yönet-Disk Yönetimi'ni açın. Oradan tahmin ediyorum tek partition olduğu için C sürücüsünü gösterir. Ona sağ tıklayıp birimi küçült diyin. Size boş alandan ne kadar kesinti yapmak istiyorsanız mb cinsinden girmenizi isteyecek. Uyguladıktan sonra birkaç dk bekleyin. C'nin kapasitesi belirlediğiniz miktar kadar azalacak. Ve belirlediğiniz miktarda oluşturulmamış siyah bir alan meydana gelecek. Yeni birim oluşturmayın, bırakın öyle kalsın. Sonra ubuntu kurulumunda'da o alanı gösterin, kendisi şekillendirecek. Ama her ihtimale karşı internetten disk bölümlemeye bakın derim.