Merhaba pc de 2 win 7 1 linux ubuntu olsun istiyorum lakin iki win 7 sorunsuz olurken 3. de ubuntu kurdugumda win7 lerden birini görmüyor. Ne yapabilirim
mahoni_38
kullanıcısına yanıt
sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin Yada windows bölümlerinden birine tercihan son partition grub kurabilirsin . 2gb gibi bir alana kur buradan iso linux veya windows live de başlatabilirsin. internette çok sayıda grub iso seçeneğine destek bulabilirsin .
quote:
Orijinalden alıntı: kukuri-2015
sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin Yada windows bölümlerinden birine tercihan son partition grub kurabilirsin . 2gb gibi bir alana kur buradan iso linux veya windows live de başlatabilirsin. internette çok sayıda grub iso seçeneğine destek bulabilirsin .
Doğru mu anladım. Önce hdd silip 2-4 gb alana isolinux kurdum. Sonra windows 7 kurdum. Peki windows o isolinuxu silmeyecek mi? her kurduğum os kendi grub seçeneğini yüklemiyor mu ? yanliş mi yüklüyorum veya yanliş mi anladım?
mahoni_38
kullanıcısına yanıt
sıfırdan kuracaksan usb live windows 8 ile işe başlayabilirsin. Norton Ghost ile windows bölümlerinin yedeğini al . mini Partition tool ile .örneğin
hdd1- ext 3 veya ext4 1, ve 2. windows ların hiddenleri kaldır linuxu bu bölüme kurarsan 2 windowsu görecektir . görmezse sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin hdd2 windows 1 bu bölümü hidden yap 3. partition windows kurulumu bittikten sonra bu blöüme windows 2 yi kur . hdd3 windows 2 birinci windowsu bu bölüme kur daha sonra partition tool ile hidden yap hdd4 exenteted bölüm ----------------------------------------------- hdd5 belgeler hdd6 dosyalar hdd7 Boot 2gb gibi bir bölüm oluşturup grub burayada kurabilirsin
Fikri anladım. 2 sorum var sadece 1-hiddenleri kaldır Burdaki Hidden nedir? Bu her kurulumda gelen 100mb (bazen 500mb) olan ksıım mı= 2-Hıden Yap=> bunu nasıl yapıyorum?
mahoni_38
kullanıcısına yanıt
gizli bölüm . windows kurulurken bootlarını biribirinin üzerine yazmasın diye önlem . Partition toollu biraz karıştırıp öğrenebilirsim dikkat et bölümler uçmasın Daha sonra işlemler bittikten linux ilede hiddenleri kaldıra bilirsin . Linux masa üstünden root olduktan sonra windowsları sistem / ön yükleme / i yolu ile ilave edebilirsin
Eğer istersende Diğer yolda son parttaki boot bölümünede bağımsız Grup kurulabilir .
Peki bu
System Rezerved Partının olup olmaması sonucu değiştirir mi? yoksa bu işlemde 2 tane system rezerved mi oluşuypr?
ayrıca cok tsk ederim büyük oranda mantığı anladım.
bu kadar ufak hddye 3 sistem kurulmaz . herhangi bir sistem kurulmuş sanırım farketmez .
O arada swap bölümü atlamışım /root hhd1 hiç bölümleme yapmadan linuxu mount yapabilirsin
...... ......
hdd8 2gb swap ......swap linux sistem ikararlılığı için olmazsa olmazlardan .
resmi netten buldum. simdiki disk 500gb. Anlatmak istediğim sadece win 7 - 10 kurunca bir 100-500gb ayırıyor. Bunun konumuza ilgisi var mı? gibi.
mahoni_38
kullanıcısına yanıt
Hocam ben sana hiç bir şey anlatamamışım . disk bölümleme ve sistem kurulumu konusunda biraz daha araştırma yaparak işe giriş .Soru cevaplama şeklinde ilerleme kaydetmek zor . kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme