Şimdi Ara

Win7+win7+Linux yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba pc de 2 win 7 1 linux ubuntu olsun istiyorum lakin iki win 7 sorunsuz olurken 3. de ubuntu kurdugumda win7 lerden birini görmüyor. Ne yapabilirim

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin
    Yada windows bölümlerinden birine tercihan son partition grub kurabilirsin . 2gb gibi bir alana kur buradan iso linux veya windows live de başlatabilirsin.
    internette çok sayıda grub iso seçeneğine destek bulabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukuri-2015

sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin
    Yada windows bölümlerinden birine tercihan son partition grub kurabilirsin . 2gb gibi bir alana kur buradan iso linux veya windows live de başlatabilirsin.
    internette çok sayıda grub iso seçeneğine destek bulabilirsin .

Doğru mu anladım. Önce hdd silip 2-4 gb alana isolinux kurdum. Sonra windows 7 kurdum. Peki windows o isolinuxu silmeyecek mi? her kurduğum os kendi grub seçeneğini yüklemiyor mu ? yanliş mi yüklüyorum veya yanliş mi anladım?
    sıfırdan kuracaksan usb live windows 8 ile işe başlayabilirsin.
    Norton Ghost ile windows bölümlerinin yedeğini al .
    mini Partition tool ile .örneğin

hdd1- ext 3 veya ext4 1, ve 2. windows ların hiddenleri kaldır linuxu bu bölüme kurarsan 2 windowsu görecektir . görmezse sistem / ön yükleme / istediğin bölümü ilave edebilirsin
    hdd2 windows 1 bu bölümü hidden yap 3. partition windows kurulumu bittikten sonra bu blöüme windows 2 yi kur .
    hdd3 windows 2 birinci windowsu bu bölüme kur daha sonra partition tool ile hidden yap
    hdd4 exenteted bölüm -----------------------------------------------
    hdd5 belgeler
    hdd6 dosyalar
    hdd7 Boot 2gb gibi bir bölüm oluşturup grub burayada kurabilirsin
  • Fikri anladım. 2 sorum var sadece
    1-hiddenleri kaldır Burdaki Hidden nedir? Bu her kurulumda gelen 100mb (bazen 500mb) olan ksıım mı=
    2-Hıden Yap=> bunu nasıl yapıyorum?
    gizli bölüm . windows kurulurken bootlarını biribirinin üzerine yazmasın diye önlem . Partition toollu biraz karıştırıp öğrenebilirsim dikkat et bölümler uçmasın
    Daha sonra işlemler bittikten linux ilede hiddenleri kaldıra bilirsin .
    Linux masa üstünden root olduktan sonra windowsları sistem / ön yükleme / i yolu ile ilave edebilirsin

Eğer istersende Diğer yolda son parttaki boot bölümünede bağımsız Grup kurulabilir .
  • Peki bu
     Win7+win7+Linux yapmak

System Rezerved Partının olup olmaması sonucu değiştirir mi?
    yoksa bu işlemde 2 tane system rezerved mi oluşuypr?

ayrıca cok tsk ederim büyük oranda mantığı anladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Windows 10 uefi kurulum sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    bu kadar ufak hddye 3 sistem kurulmaz . herhangi bir sistem kurulmuş sanırım farketmez .

O arada swap bölümü atlamışım
    /root hhd1 hiç bölümleme yapmadan linuxu mount yapabilirsin

......
    ......

hdd8 2gb swap ......swap linux sistem ikararlılığı için olmazsa olmazlardan .
  • resmi netten buldum. simdiki disk 500gb.
    Anlatmak istediğim sadece win 7 - 10 kurunca bir 100-500gb ayırıyor. Bunun konumuza ilgisi var mı? gibi.
    Hocam ben sana hiç bir şey anlatamamışım .
    disk bölümleme ve sistem kurulumu konusunda biraz daha araştırma yaparak işe giriş .Soru cevaplama şeklinde ilerleme kaydetmek zor .
    kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.