Şimdi Ara

Win7 yüklerken 'Dosyalar genişletiliyor' bölümünde ilerleme çok yavaş ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Vatandan aldıgım yeni sistem bugun elime ulaştı parçaları birleştirdim. Kasa acıldı biosa falan bakındım sorun yok. İşletim sistemini yüklemeye başladım. Aşamaları birer birer yaptım. "windows dosyaları genişletiyor" kısmında çok bekledi uzun bir süre sonra ilerlemeye başladı ve %95e geldi tekrar duraksadı uzun bir süre bekledi bekledi bekledi.......Sanırım CD de sorun var diyerek cıkarttım ve başka bir cd taktım en baştan yine tüm işlemleri yaptım sonuç aynı.:( sonra win7 32 bit i deneyeyim dedim fakat bundada aynı sorun oldu. Kurulum aşamasında ki bu kısmı bir türlü gecemedim. Hevesim kursagımda kaldı nolur yardım edin.

Anakart:asus m5a97
    işlemci:FX 4100
    HDD:3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm
    Ram: 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 tek modül

• sürücü problemli gibi
  • bekledi derken nekadar mesela. hevesini bende kırmak istemem ama bi sorunla karşı karşıya olabilirsin. ama herne olursa olsun hızlı yada yavaş sistemi kurabiliyorsan. kur. eğerki herhangi bir sıkıntı varsa kullanımda zaten ortaya çıkar. artı sistemi yükledikten sonra bütün donanımlarına test yap için rahat olsun.
  • sorunlu - verimli çalışmayan olası bileşenler -> (cd nin sağlamlığından eminseniz)
    -optik okuyucu
    -ram
    -hdd
  • diskin birincil disk olduguna emin olun.
  • yaklaşık 30 40 dk bekledi. ilerlemeden sonra ortalama bi 30 dk civarında da %95 de duraksadı.

Sorunun ne olduğunu anlamış değilim açıkcası.Birde diskin birincil oldugunu nasıl anlıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan.bozaslan

yaklaşık 30 40 dk bekledi. ilerlemeden sonra ortalama bi 30 dk civarında da %95 de duraksadı.

Sorunun ne olduğunu anlamış değilim açıkcası.Birde diskin birincil oldugunu nasıl anlıyoruz?

biosa girip bakabilirsin ama bundan dolayı bir sıkıntı yaratacağını sanmam. sen en iyisi flash la atmayı dene birde bakalım ne sonuç verecek. ultra iso ile dvd nin imajını al.

http://www.tamindir.com/windows-7-usbdvd-download-tool/ linkteki programla flash a yazdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kurulum yaparken diskleri görürsün orda yazar birincil yada mantıksal diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Orijinalden alıntı: dogan.bozaslan

yaklaşık 30 40 dk bekledi. ilerlemeden sonra ortalama bi 30 dk civarında da %95 de duraksadı.

biosa girip bakabilirsin ama bundan dolayı bir sıkıntı yaratacağını sanmam. sen en iyisi flash la atmayı dene birde bakalım ne sonuç verecek. ultra iso ile dvd nin imajını al.

http://www.tamindir.com/windows-7-usbdvd-download-tool/ linkteki programla flash a yazdır.

Hocam win7 yi iso yaptım. Ardından başka bir program ile flasha yazdım(önerdiğin prog değil) Simdi dosyalar flashta dvd deki gibi görünüyor. Sanırım flasha yazmayı becerebilmişim. Bu aksam formatı usb den deneyecegim. Fakat hiç yapmadıgım için endişeliyim. Olurda usb den kurulum olumcu sonuc verirse; ilk restartta biostan tekrar hdd yi mi seçmeliyim?

Can_R6, teşekkürler. Yeniden format atınca kontrol edecegim.

EDİT: Can_R6, eğer disk birincil değilse ne yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan.bozaslan -- 26 Eylül 2012; 16:21:04 >

• win 7 kurarken banada öle oluyor ilk %2 kalıyor 20 dk bekliyorum sonra bitiyor
  • İnternetten başka windows indirip deneyin usb format bence daha sağlıklı aynı dvd bi bilgisayarda sorunsuz formatı bitirebilirken başka bilgisayarda hata verebiliyor. Usb'den format atarken hiç böyle bi problemle karşılaşmadım. Format tamamen bitene kadar boot options'ı hiç elleme eğer yanlışlıkla tekrar usb'den format atmaya başlarsa formattan çıkabilirsin bi problem olmaz.
  • Arkadaşlar, sorunu farklı bir optik sürücü ve dvd ile çözdüm. Sorun muhtemelen optik sürücüdendi ama ben kesin sonuc almak için dvd yide yeniden hazırladım. Pc de problem yok. Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim sağolun
  • mecbur bekleyecen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.