Şimdi Ara

Window7 Pil Sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
27.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Patch

benim bilgisayarımdaki sorunları çevremdeki çeşitli marka ve modeldeki arkadaşlarım da yaşıyor. sorun:

bilgisayar bildeyken daha %20deyken pil seviyesi alet kapanıyor. 25-30 dk var yazıyor bu sırada. pil ayarları %10da uyarı vermeye, %3te de kapanmaya ayarlı ancak %20 civarlarında kapanıyor. bunun bir çözümü var mıdır? yoksa win7'nin ana sorunlarından birisi midir?

bilgisayarımın modeli acer aspire 5920g

Arkadaşlar benim bilgisayarımda pil % 20 deyken kapanıyor yokmu bunun bi çaresi

• bilgisi olan yokmu arkadaşlar.
  • Pil % 20 deyken niye kapanıyor arkadaşlar
  • Bende de dv6000 var ve Windows 7 var.
    Hemen hemen aynı durumdayız. Yakın zamanda pil sapıttı. Yani bazen dolmuyor bazen doluyor, bazen %80 gösterirken kapanıyor falan.
    Ama ben normal karşıladım. Çünkü 2.5 seneyi geçti ve ben maalesef yanlış kullandım, plug-inn kullandım ve pili çıkarmadım. Yeni pil almayı düşünüyorum. Hp'nin batarya testini indirdim ama failed falan dedi.
    Ama yoksa sorun Win 7'de mi? Bir de boşuna 150-200 tl para vermeyelim.
  • Evet arkadaşlar, bende de aynı sorun var, acer aspire 6930G var bende. 1,5 sen oldu alalı. geçen hafta win7 ulti kurdum. xp kullanırken yaklaşık 1,5 saatlik filmi bataryadan seyredebiliyordum. şimdi ise 45 dakikada sadece explorer la net gezerken bile pil bitecek falan diyo. pil durumu %50 seviyelerindeyken 26-27 dakika kaldı gibi saçmalıklardan bahsediyor. şuan pille çalışıyorum ve seviye %20 de 13 dakika kaldı diyor. ekran parlaklığı%30 da, bütün ayarları kıstım ama işe yaramadı. bu arada win7 nin içeriğinde bulunan gadget (nasıl yazılıyorsa artık) cpu ölcer sürekli %8-12 seviyelerinde, task manager da ise sürekli %4 ile 12 arasında işlemci kullanımı. yani xp deki gibi boş kalınca sıfırı görmüyo hiç. belki bu pili bitiriyordur diycem ama win7 nin uzun pil ömrü vaat ettiğini düşünürseniz bu saçma geliyor.

bi aralar win7 deki pil ölçme sorunu ile ilgili bişeyler duymuştum. pil dolu bile olsa win7 pili boş zannedip sistemi kapatıyor diye... şimdi çok net diil ama bilgim olunca tekrar yazarım size.

• şimdi dikkat ettim, pil seviyem 5 dakika önce % 6 ve 4 dakika diyordu. suan halen %6 ve 4 dakika diyor... ilginç. saçmalıyor win 7 son 6 dakika oldu şimdi halen aynı şekilde aynı seviyede çakılı. bu satırları yazarken şimdi %5 ve 3 dakikaya düştü. ve 7 dakika old................kapandı. fişe taktım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatcet -- 18 Mayıs 2010; 21:59:20 >
  • Sizde yine %6 seviyelerine kadar inmiş benim bilgisayarımda (w7) %20 ye gelince kapanıyor çıldırıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatcet

şimdi dikkat ettim, pil seviyem 5 dakika önce % 6 ve 4 dakika diyordu. suan halen %6 ve 4 dakika diyor... ilginç. saçmalıyor win 7 son 6 dakika oldu şimdi halen aynı şekilde aynı seviyede çakılı. bu satırları yazarken şimdi %5 ve 3 dakikaya düştü. ve 7 dakika old................kapandı. fişe taktım :)

Sizinkide Win7 ise nasıl bu seviyelere inebiliyor anlamış değilim
  • Microsoft , Win 7 nin laptop pil seviyesi konusunda saçmalayabileceğini kabul etmişti zaten.
  • evet arkadaşlar aynı sorun bende ver arkadaşımda da oldu. evdeki 3 laptopumuzda vistadan windows 7 ye geçtik sony olan haric , toshiba ve samsung marka laptoplarımızda pilin bozulması gibi sorunla karşılaştık. samsung laptop şarj aleti olmadan hiç calismiyor acilmiyor falan. toshiba olan ise 10 dakka falan dayanıyor pili. bende sorunu bir türlü anlamadım ve çözemedim...
  • Hp laptobumda aynı sorunla bende karşılaşıyorum vista kuruluyken pil dayanıklılığı çok iyiydi windows 7'ye geçtiğimde 1 saatten daha az sürede bataryam bitiyor uyarı vermeden kendini kapatıyor.Sonrasında batarya değişikliği yapın diyor buna bir çözüm bulunması lazım
  • Sorunun çözümünü test ettim onayladım. windows 7 onarı deneyin ve o uyarıdan kurtuluyorsunuz.
    oda olmaz ise.buraya yazın ben size yardım edecegim.
    bu arada laptopların battery driverlerini yüklediginizden emin olun.ondanda yapıyor olabilir.
    bende pil değiştirmeniz yararlı olabilir uyarıs vardı. onar dedim o uyarıdan kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 16 Haziran 2010; 0:45:24 >
  • ortak ben dedıgın gıbı onardım da sorun yok dedı wındows butunlugunde ne yapmalıyım acaba ? yardımlarını beklıyorum
  • An itibariyle toshiba laptopumda aynı problem bende de var artık

Şİmdi gerçekten pil bozuk mu yoksa sorun windows 7 demi anlayamadım
  • ben bilim ve teknik dergisinin tavsiyesiyle batterycare programını kullanıyorum. bu program deşarj döngüsü üzerinden notebook pillerinin ömrünü uzatıyor. benim dizüstüm 2 yıllık ve pillerinden bir şikayetim yok.

deşarj döngüsü için:

http://elektronik.kulup.org/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=26

programı indirmek için:

http://batterycare.net/en/

• Benim sorun kendiliğinden hallolmuş.
  • windows 7 kurdum pilde vistada oldugu gibi 2 saat gidiyor
  • Win 7 güncellemesi ile pili %10 %8 lere kadar kullanabiliyorum artık.
  • Ne oldu bilmiyorum ama o simge kayboldu ve yarım saat zor giden şarj şimdi 1buçuk saate çıktı
  • Pilim 5 dk gidiyor artık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.