Bildirim
Window7 Pil Sorunu.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
aynı problem ev arkadaşımdada oldu yanlız 3 yıllık laptop pilin ömrü azalmıştı 15 20 dakka civarı gidiyordu.Piliniz 3 yıldan fazla süredir faal olarak kullanılıyorsa miladını doldurmuş olabilir ama vistada sorun yok diyosanız ayrı tabi...Bilgisi olan arkadaşlar cvp verecektir:) -
google yazınca aynı sorundan yakınanlar çıkıyor. Ama bir çözüm yolu söyleyen olmamış. Windows7 geçmeden önce pilim 2 saate yakın gidiyordu. Geçtiğimde 25 dak dayanmıyor.quote:
Orijinalden alıntı: istannbullu34
aynı problem ev arkadaşımdada oldu yanlız 3 yıllık laptop pilin ömrü azalmıştı 15 20 dakka civarı gidiyordu.Piliniz 3 yıldan fazla süredir faal olarak kullanılıyorsa miladını doldurmuş olabilir ama vistada sorun yok diyosanız ayrı tabi...Bilgisi olan arkadaşlar cvp verecektir:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_uA -- 26 Kasım 2009; 2:25:17 > -
yokmu bu sorunu yaşayanquote:
Orijinalden alıntı: gokhan_uA
google yazınca aynı sorundan yakınanlar çıkıyor. Ama bir çözüm yolu söyleyen olmamış. Windows7 geçmeden önce pilim 2 saate yakın gidiyordu. Geçtiğimde 25 dak dayanmıyor.
Alıntıları Göster -
Win 7'deki bazı görüntü özellikleri laptopunuzu pil ile kullanırken pil ömrünü azaltıyor. Özellikle Aero özellikleri, mesela görev çubuğunun saydam olması baya enerji harcattırıyor. Ben pil ile çalışırken bu tür özelliklerden feragat edip devam ettiğimde herhangi bir sorun yaşamadım.quote:
Orijinalden alıntı: gokhan_uA
yokmu bu sorunu yaşayan
Alıntıları Göster -
Eğer nb unuzun markası HP ise "HP Battery Check" programı ile bataryanızı kontrol edin. Eğer HP değilse ilgili markaya ait battery check programlarına bir bakın, bir de nb üretici sitesinden anakart sürücülerini güncelleyin.quote:
Orijinalden alıntı: Valèron
Win 7'deki bazı görüntü özellikleri laptopunuzu pil ile kullanırken pil ömrünü azaltıyor. Özellikle Aero özellikleri, mesela görev çubuğunun saydam olması baya enerji harcattırıyor. Ben pil ile çalışırken bu tür özelliklerden feragat edip devam ettiğimde herhangi bir sorun yaşamadım.
Alıntıları Göster
Sistem özelliklerine bir bakın eksik sürücü var mı varsa onu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Anladığım kadarıyla bataryada fiziksel bir sorun yok. Bu durumda geriye bir tek yazılımsal sorun kalıyor. Bu da benim tahminim tabii.
Ben de HP nb umda XP, Vista ve Win7 kullandım her birinde batarya kabaca 2-2.5 saat gidiyordu..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bill Gates
Eğer nb unuzun markası HP ise "HP Battery Check" programı ile bataryanızı kontrol edin. Eğer HP değilse ilgili markaya ait battery check programlarına bir bakın, bir de nb üretici sitesinden anakart sürücülerini güncelleyin.
Sistem özelliklerine bir bakın eksik sürücü var mı varsa onu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Anladığım kadarıyla bataryada fiziksel bir sorun yok. Bu durumda geriye bir tek yazılımsal sorun kalıyor. Bu da benim tahminim tabii.
Ben de HP nb umda XP, Vista ve Win7 kullandım her birinde batarya kabaca 2-2.5 saat gidiyordu..
Markası hp dv6000 serisi.
Dediğiniz programı indirdim. storage capacity %24 yazıyor.Sanrım bataryada sorun.
Pc yi tekrar vistaya çevirip batarya süresini kontrol edicem
-
Chipset driver'i yüklü mü?quote:
Orijinalden alıntı: gokhan_uAquote:
Orijinalden alıntı: Bill Gates
Eğer nb unuzun markası HP ise "HP Battery Check" programı ile bataryanızı kontrol edin. Eğer HP değilse ilgili markaya ait battery check programlarına bir bakın, bir de nb üretici sitesinden anakart sürücülerini güncelleyin.
Markası hp dv6000 serisi.
Dediğiniz programı indirdim. storage capacity %24 yazıyor.Sanrım bataryada sorun.
Pc yi tekrar vistaya çevirip batarya süresini kontrol edicem
Alıntıları Göster
-
Bende win7 kullanıyorum, bataryamda bir sorun yok.quote:
Orijinalden alıntı: Maedhros.
Chipset driver'i yüklü mü?
Alıntıları Göster
Yani elektriksiz kullanımda ideal ömre sahip yanlız geçenlerde bir ara mavi ekran çıktı ve dump yaptı.
O günden sonra pil şarjdayken üzerinde kırmızı bir çarpı işareti var ve pilinizi değiştirmeniz iyi olur diyor :)
Ama pil normal çalışıyor.
Bende bişe anlamadım. -
Hiçbir sorun yokken monster marka laptopumda bu uyarı çıkmaya başladı. Şarjım 1 saat kadar gidiyor. Canımı sıktı bu şimdi.quote:
Orijinalden alıntı: ineversmoke
Bende win7 kullanıyorum, bataryamda bir sorun yok.
Yani elektriksiz kullanımda ideal ömre sahip yanlız geçenlerde bir ara mavi ekran çıktı ve dump yaptı.
O günden sonra pil şarjdayken üzerinde kırmızı bir çarpı işareti var ve pilinizi değiştirmeniz iyi olur diyor :)
Ama pil normal çalışıyor.
Bende bişe anlamadım.
Alıntıları Göster
-
düşük pil düzeyiyle oynanmış falan olmasın onları bi kontrol edin bende yeni geçtim windows 7 ye ama bi problem yok şu an... düşük pil düzeyi ayarlarına bi bakın normalde yüzde 10 falan olması gerekirken belki yüzde 30 40 falan olmuştur...quote:
Orijinalden alıntı: _@lperen_
Hiçbir sorun yokken monster marka laptopumda bu uyarı çıkmaya başladı. Şarjım 1 saat kadar gidiyor. Canımı sıktı bu şimdi.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: martinist
düşük pil düzeyiyle oynanmış falan olmasın onları bi kontrol edin bende yeni geçtim windows 7 ye ama bi problem yok şu an... düşük pil düzeyi ayarlarına bi bakın normalde yüzde 10 falan olması gerekirken belki yüzde 30 40 falan olmuştur...
Yok öyle bir sorun değil.
Ben bir ara belki sistemde dump olması sebebiyle bir yere bir bilgi kaydedildi ve işletim sistemi bu yüzden bu uyarıyı yapıyor diye düşünmüştüm ama geçenlerde yeniden sistem kurdum win7 sıfırdan kurdum tekrar o uyarı aynen devam ediyor!
Demekki bataryamda bir arıza oluştu, belki bazı sektörler bozuldu. -
quote:
Orijinalden alıntı: Moose Mordecai
Win 7'deki bazı görüntü özellikleri laptopunuzu pil ile kullanırken pil ömrünü azaltıyor. Özellikle Aero özellikleri, mesela görev çubuğunun saydam olması baya enerji harcattırıyor. Ben pil ile çalışırken bu tür özelliklerden feragat edip devam ettiğimde herhangi bir sorun yaşamadım.
Size katılıyorum :) çok mantıklı bir kullanım arkadaşlar herkese tavsiye ederim win7 görüntü bakımından çok iyi ama bi o kadarda makineleri yoruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:EZEL:. -- 29 Ocak 2010; 14:30:24 > -
Benim bilgisayarımda da kalan süre gözükmüyor. Sadece pil seviyesini gösteriyor.quote:
Orijinalden alıntı: .:EZEL:.quote:
Orijinalden alıntı: Moose Mordecai
Size katılıyorum :) çok mantıklı bir kullanım arkadaşlar herkese tavsiye ederim win7 görüntü bakımından çok iyi ama bi o kadarda makineleri yoruyor.
Alıntıları Göster
-
benim bilgisayarımdaki sorunları çevremdeki çeşitli marka ve modeldeki arkadaşlarım da yaşıyor. sorun:quote:
Orijinalden alıntı: ozgboy
Benim bilgisayarımda da kalan süre gözükmüyor. Sadece pil seviyesini gösteriyor.
Alıntıları Göster
bilgisayar bildeyken daha %20deyken pil seviyesi alet kapanıyor. 25-30 dk var yazıyor bu sırada. pil ayarları %10da uyarı vermeye, %3te de kapanmaya ayarlı ancak %20 civarlarında kapanıyor. bunun bir çözümü var mıdır? yoksa win7'nin ana sorunlarından birisi midir?
bilgisayarımın modeli acer aspire 5920g
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patch -- 9 Şubat 2010; 17:43:32 >
-
Konu ile ilgili Microsoft bir açıklama yapmış:quote:
Orijinalden alıntı: Patch
benim bilgisayarımdaki sorunları çevremdeki çeşitli marka ve modeldeki arkadaşlarım da yaşıyor. sorun:
bilgisayar bildeyken daha %20deyken pil seviyesi alet kapanıyor. 25-30 dk var yazıyor bu sırada. pil ayarları %10da uyarı vermeye, %3te de kapanmaya ayarlı ancak %20 civarlarında kapanıyor. bunun bir çözümü var mıdır? yoksa win7'nin ana sorunlarından birisi midir?
bilgisayarımın modeli acer aspire 5920g
Alıntıları Göster
http://www.teknoblog.com/donanim/microsoft-windows-7-batarya-probleminde-tek-suclu-degil.html
-
saçma.quote:
Orijinalden alıntı: ankirali
Konu ile ilgili Microsoft bir açıklama yapmış:
http://www.teknoblog.com/donanim/microsoft-windows-7-batarya-probleminde-tek-suclu-degil.html
Alıntıları Göster
ben bilgisayarımı %90 oranında bataryasız kullandım. şimdi ne olacak o zaman. bilgisayar 2 yaşını dahi doldurmadı.
-
Doğrusu bu açıklamadaki bilginin doğru olduğunu sanıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Patch
saçma.
ben bilgisayarımı %90 oranında bataryasız kullandım. şimdi ne olacak o zaman. bilgisayar 2 yaşını dahi doldurmadı.
Alıntıları Göster
quote:
Ayrıca bu araç bataryadaki sadece okunabilen dosyaları okuyabiliyor ve aslında bataryanın hayat döngüsü ya da dahili verisi üzerinde oynama yapma yetisine sahip değil. Sadece aldığı datayı raporlayıp teorik tasarım kapasitesini mevcut tam şarj kapasitesine yığınlıyor.
Sanıyorum yaşadığım sorun tam olarak "okunabilen dosyaları" kısmında gizli.
Batarya'da sabit disklerde zamanla oluşana benzer kullanılamayan sectorler oluşmuş olmalı, yani batarya ömrü azalıyor.
Zaten yaklaşık 1.5 saat kullanabildiğim bataryayı şu sıralar 1.15 dk gibi kullanabiliyorum, birde sistem açıldığında ilk başlarda batarya doluluğu %95'ler seviyesinde olurdu.
Şimdi batarya ile makinayı start ettiğimde seviye %90'larda.
Galiba sorun bozuk sektörlerin oranı azda olsa win7'nin "pilinizi değiştirin" diyerek moral bozması :)
Bu uyarıyı verme seviyesini microsoft daha makul bir duzeye çekebilir.
-
Yardım lütfenquote:
Orijinalden alıntı: ineversmoke
Doğrusu bu açıklamadaki bilginin doğru olduğunu sanıyorum.
quote:
Ayrıca bu araç bataryadaki sadece okunabilen dosyaları okuyabiliyor ve aslında bataryanın hayat döngüsü ya da dahili verisi üzerinde oynama yapma yetisine sahip değil. Sadece aldığı datayı raporlayıp teorik tasarım kapasitesini mevcut tam şarj kapasitesine yığınlıyor.
Sanıyorum yaşadığım sorun tam olarak "okunabilen dosyaları" kısmında gizli.
Batarya'da sabit disklerde zamanla oluşana benzer kullanılamayan sectorler oluşmuş olmalı, yani batarya ömrü azalıyor.
Zaten yaklaşık 1.5 saat kullanabildiğim bataryayı şu sıralar 1.15 dk gibi kullanabiliyorum, birde sistem açıldığında ilk başlarda batarya doluluğu %95'ler seviyesinde olurdu.
Şimdi batarya ile makinayı start ettiğimde seviye %90'larda.
Galiba sorun bozuk sektörlerin oranı azda olsa win7'nin "pilinizi değiştirin" diyerek moral bozması :)
Bu uyarıyı verme seviyesini microsoft daha makul bir duzeye çekebilir.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: CrasHh
Yardım lütfen
Sorun nedir?
Benzer içerikler
- windows 7 iso
- windows 7 güncelleme paketi
- kurulum usb veya ieee 1394 bağlantı noktası
- american megatrends hatası
- bad system config info hatası
- bilgisayar açılmıyor
- windows defender kapatma
- iso dosyası nedir
- komut istemi
- jpg formatı nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X