Şimdi Ara

Window7 Pil Sorunu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
27.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vistadan 7'ye geçtim aynı sorun bende de oluştu. Acer aspire 5920g kullanıyorum.
    %20 ye inmeden çat diye pc kapanıyor

bugünde pil takılı oldugu halde çarpı işareti var.

pili değiştirmeniz yararlı olabilir. yazıyor altında.

Vistadayken çok iyi gidiyordu 1,5 saate yakın.
    şimdi yarım saat anca gidiyor
  • merak etme benim de öyleydi şimdi 5 dakika gidiyor
    quote:

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

Vistadan 7'ye geçtim aynı sorun bende de oluştu. Acer aspire 5920g kullanıyorum.
    %20 ye inmeden çat diye pc kapanıyor

bugünde pil takılı oldugu halde çarpı işareti var.

pili değiştirmeniz yararlı olabilir. yazıyor altında.

Vistadayken çok iyi gidiyordu 1,5 saate yakın.
    şimdi yarım saat anca gidiyor

• bnm pc aldığımdan beri win7 ama 10ayda miladını doldurdu
  • beyler bende de aynı sorun var hp marka leptobum a windows 7 formatı attım pil arızası çıktı anca 15-20dk dayanıyo..çarpı işareti var pilin üzerinde..ama abimin acer marka leptobuna da aynı dvd ile format attım onda öyle bir problem yok...problem ne olabilir..forumlara baktım doyurucu bir bilgi yok microsoftta yeterli açıklama yapmamış acaba win7 benim pili gerçekten bozdu mu yoksa pille uyumlu değilmi...(bana win7 nin daha fazla güç harcadığındn filan bahsetmeyin sorunu anladınız sanırım..)
  • Arkadaşlar bende imzamdaki laptop var ve aynı sorundan müzdaribiz..

Sorun bence HP kulalnıcılar için bataryada.

Çünkü ben alalı 1 sene falan oldu bu kadar cabuk sürede bataryanızı değiştirin uyarısı vermesi ilginç...

Sonuçta yeni nesil laptop kullanıyoruz.. Batarya üstünde iken prizde takılı kalması normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRCo

Arkadaşlar bende imzamdaki laptop var ve aynı sorundan müzdaribiz..

Çünkü ben alalı 1 sene falan oldu bu kadar cabuk sürede bataryanızı değiştirin uyarısı vermesi ilginç...

Sonuçta yeni nesil laptop kullanıyoruz.. Batarya üstünde iken prizde takılı kalması normal...

Packard Bell..
    Aynı sorun...
  • quote:

hpyi ara bataryanın ömrü bitmiş bnmkide 10 ayda öle oldu değiştirdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bka90

quote:

hpyi ara bataryanın ömrü bitmiş bnmkide 10 ayda öle oldu değiştirdiler

Hangi numaradan aradın dostum ? Var mı kolaydan arayabileceğimiz bir numara ?
  • arkadaşlar bende de aynı sorun vardı ve başka sitede çözümü buldum. uyguladım sonuç olumlu, artık o işaret çıkmıyor. ama aşağıda anlatacağım olayı o uyarı kayboluncaya kadar tekrar tekrar deneyin. hatta ben pil tam bitince bi süre bekledikten sonra güç kablosunu takıp pcyi açınca düzeldi.

alıntıdır:
    "Arkadaşlar, 2-3 gün önce laptopta pil sorunuyla karşılaştım. Pil durumuyla ilgili bilgi veren simgede çarpı işareti vardı ve "Pili Değiştirmeniz Yararlı Olabilir" yazıyordu ve detayında pili değiştirmezseniz bilgisayar her an kapanabilir gibisinden birşey yazıyordu.

Bende çözümünü buldum. Son derece kolay bir çözümü varmış. Pili sonuna kadar bitirmeniz gerekiyor. Laptopun şarjını çıkarın ve kapanıncaya kadar kullanın. Kapandıktan sonra yeniden açın ve pilin daha da az kalmasını sağlayın. Kapanınca yeniden aynı işlemi tekrarlayın. Hiç açılmayacak hale gelene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Hiç açılmayacak hale geldiğinde şarjı prize takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Uyarının kalktığını göreceksiniz."

• Orijinalden alıntı: scoopi

arkadaşlar bende de aynı sorun vardı ve başka sitede çözümü buldum. uyguladım sonuç olumlu, artık o işaret çıkmıyor. ama aşağıda anlatacağım olayı o uyarı kayboluncaya kadar tekrar tekrar deneyin. hatta ben pil tam bitince bi süre bekledikten sonra güç kablosunu takıp pcyi açınca düzeldi.

alıntıdır:
    "Arkadaşlar, 2-3 gün önce laptopta pil sorunuyla karşılaştım. Pil durumuyla ilgili bilgi veren simgede çarpı işareti vardı ve "Pili Değiştirmeniz Yararlı Olabilir" yazıyordu ve detayında pili değiştirmezseniz bilgisayar her an kapanabilir gibisinden birşey yazıyordu.

Bende çözümünü buldum. Son derece kolay bir çözümü varmış. Pili sonuna kadar bitirmeniz gerekiyor. Laptopun şarjını çıkarın ve kapanıncaya kadar kullanın. Kapandıktan sonra yeniden açın ve pilin daha da az kalmasını sağlayın. Kapanınca yeniden aynı işlemi tekrarlayın. Hiç açılmayacak hale gelene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Hiç açılmayacak hale geldiğinde şarjı prize takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Uyarının kalktığını göreceksiniz."

boylede olmadı ya vıstadaa 2 saat gıdiyodu sımdı 15 dk gıdıyor pılın uzerınde carpı var hep kalan sureyıde gostermyor yuzde 80 de pat dıye kapanıyoo alet uyarı vermeden

• Bende de yaramadı.
  • aynı sorun benim hp dv1386et model laptopumda da var 10 ayda pil bozuldu. hp garanti kapsamında yen bir pil gönderdi fakat 2 hafta dolmadan yeni pilin ömürünün %4 de gitmiş, laptop resmen pil canavarı oldu. nette bir çözümde bulamadım. laptopa vista yükleyip pili gözetim altına almayı düşünüyom
  • öncelikle forumdaki bu haberi okudum ve üye olmama sebeb oldu; aslında ınsanların dertlerı hep ortak kimine göre donanımsal kimine göre yazılım benım laptop ismi ve markası şöle dursun oglumun sayesınde (4 yasında velet) 4 gündür pilinizi değiştirmeniz yararlı olabılır yazısı ıle calısmaktaydı atmadıgm taklalar kalmadı pil ile alakalı aslında ufacık bir detayı kacırdıgımıda bugun bu saatte anladım. benim muzur oglum 4 gün önce win7 de pil göstergesinin üstüne tıklayarak en altta pilin değiştirilmesi gerektiğinde beni uyar tikini aktif etmiş ben onu kaldırdıgımda pilin üstündeki x işareti kayboldu aslında oglumun baba ben yapmadım ben yapmadım demesınden anlamalıydım bı haltlar cevırdıgını ayrıca burada bu konu ile ne kadar teknık bılgı veren arkadas varsa sonsuz tesekkurler sonucta bılgı dagarcıgımıza bırseyler daha ekledık .....
  • Arkadaşalar Hp bilgisayar için bataryayı kalibre etme yöntemi aşağıdaki gibidir, ve aşağıdaki linkteki programı indirip pilinizi test edip aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. Bu işlemle pilinizdeki kullanılmayan hücreleri tekrar kullanılabilir hale getirip pilinizin performansını arttırabilirsiniz.

HP BATTERY CHECK PROGRAMI

1. AC adaprörünü takın
    2. Pilinizi tamamen şarj edin (%99-%100)
    3. AC adaptörünü çıkartın
    4. Bilgisayarı Kapatın
    5. Bilgisayarı yeniden başlatın ve güç ışığı yandığından ESC tuşuna basın
    6. Başlat menüsünden F2 System Diags ı seçin
    7. Full Hard Disk Test i seçin
    8. Sistemi açık bırakın ve pilin tamamen boşalmasına izin verin
    9. AC adaptörünü bağlayın ve sistemi açın
    10. Kalibrasyonun başarıyla tamamlandığını doğrulamak için Pil Denetimi ni başlatın

veya

Bilgisayar kullanımda değilken pili kalibre etme:

Bilgisayarınızı kapatınız.
    Bilgisayarınızı, pili tamamen dolana kadar şarj ediniz.
    Bilgisayarınızı açınız.
    HP logosu ekranda göründüğü zaman sürekli olarak parmağınızı F8 tuşuna basıp çekiniz.
    Windows başlangıç menüsü ekranınıza geldiği zaman Güvenli Mod 'u seçiniz.
    Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.

Kalibrasyon işleminiz bittikten sonra ayarları tekrar kullanim alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 11 Eylül 2011; 15:06:06 >

• Şarj hiç gitmiyorki :)

Prizden çektiğim an kapanıyor , pilin %1 bile değeri kalmamış bende.
  • slm arkadaşlar.samsun rf511 kullanıyorum windows 7 yüklü.pil ömrü uzatılsın die bişey gelmişti tam hatrlamıyorum onaylamıştım.şimdi pil yüzde 80 doluyor daha fazla değil.genelde fişe takılı kullanıyorum.şimdi tekrar eski ayarına nasıl getirebilirim biliyomusunz ??
  • konu biraz eski kalmış ama yardımcı olursanız sevinirim
    bende de aynı sorun var çarpı işareti ile pili değiştirmeniz yararlı olabilir şeklinde acer bilgisayarım servise yolladım normalde şarjım yarım saat anca gidiyor fakat serviste yaptıkları testte 1 saat olmuş böyle oluncada batarya değiştirmiyoruz dediler ama yaptıkları testte herhalde bilgisayar düşük performansta çalışıodur ama ben sürekli kullanıorum haliyle ve ilk açıldığındada hemen yüzde 85e düşebilio 5 dkda sizce napabilirim bilgisayarımı o halde geri istemiorum ama onların testlerine karşıda ne yapabileceğimi bilmiorum bi fikir verebilecek oln varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • pc aldğınız firmanın sitesinden en güncel bios update indirin ve kurun 100de 100 denedim çalışıyor
    ben 4 haftadır sorun yasıyordum artık hata gelmiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.