Şimdi Ara

Windows 10 1903 Resmi Türkçe Final Sürümü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
49.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft mayıs ayı güncellemesini durdurmuş bir sorundan dolayı,pcye takılan bellekler usb cihazları ile ilgili sorunlar çıkıyormuş isimleri falan değişiyormuş diye haberler geziniyor.@MRT hocam oyun için stabil ltsb ya da ltsc varmıdır varsa uygun fiyatlı lisansda alsak da kurtulsak şu windows eziyetinden.
  • Kardeşim bu tool'a güveniyorsan ve virüs olduğunu düşünüyorsan toolun yaptığı işin manuel elle yapılışını da anlatmışlar istersen onu yapıyorsun ha yine sıkıntı olur diyorsan basıyorsun formatı formattan sonra otomatik olarak Microsoft serverlarindaki lisans anahtarin ve hw id kodun eşlesiyor Windows otomatik olarak etkinleşiyor.

Yapan kişi tanınmış bir Rus milyonlarca kişi bu tool ile bilgisayarını etkinleştiriyor içine zararlı bir yazılım koysa piyasadan anında silinir adamlar bu işi zevkine yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 25 Nisan 2019; 16:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vorb V kullanıcısına yanıt
    Müsait olunca hallederiz

• Öncelikle size katılıyorum. Yazdıklarınızı da destekliyorum. Fakat sizin anlattığınız konu başka bir yola çıkıyor. O durum daha kolay tespit edilir. Şimdi yükle test et falan uğraşmak istemiyorum. Kullananlar Wireshark ile ağ trafiğini detaylı olarak kontrol edebilirler. Bağlanılan sunucuları Microsoft'un mu diye karşılaştırabilirler. Ben yine de bunda öyle bir durum olduğunu zannetmiyorum.

Ama şöyle bir örnek verebilirim. Eset diye bir güvenlik yazılımı şirketi var. Bunun antivirus çözümlerine İnternet'te bulunan yasal lisansı giriyorsunuz ve aktifleştiriyorsunuz. Daha sonradan Eset bunu fark ediyor. Çünkü lisans anahtarı onlarca makinede kullanılıyor. Eset şirketi lisansı hemen kara listeye atmıyor. Direkt içi boş güncelleştirmeleri veriyor. Korsan/çalıntı lisans kullanan kişi güncelleştirme aldığını zannediyor. Aslında alıyor da fakat parasını verip, lisansını yasal bir şekilde kullanan kişiyle aynı güncelleştirme tanımlarını almıyor. Diyeceğim o ki, Microsoft'u her ne kadar aptal yerine koysanız da bazı şeylerin farkında ve olaylar hiç ummadığınız gibi olabilir. Yine de siz bilirsiniz. Ne demişler her koyun kendi bacağından asılır.

• Arkadaşlar birkaç gün önce 1809 sürümüyle temiz kurulum yapmıştım, lisanslı. Lakin temiz kurulum olmasına rağmen açılış süresi abartı derecede uzun. Kilit ekranını yani pin gireceğim ekranı iki saatte göstermiyor siyah ekranda baya bekleyip öyle açıyor. Sonrasında masaüstünü de çok ağır yüklüyor.

Sistem UEFI gpt, formatta sadece C'yi formatlayıp kurdum. İlk defa temiz kurulumda böyle bi sorun yaşıyorum, denemediğim yol kalmadı halen aynı. Çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim. Çözüm olacaksa 1903'lü sürümü kuracağım ama farketmeyecek gibi geliyor. i5, 12gb ram, 1tb hdd. Formattan önce yoktu böyle bi sorun. Biraz ağırlaşmıştı ama açılış normaldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5EF629EBB

İllegal programların hepsi arka planda bir sunucuya bağlanıyor farkında olmadan herşeyinizi ele geçiriyorlar, bir canlı yayında profesyonel olarak bu işlerle uğraşan birinin yaptığı gösteriyi izledim.Adam tasarladığı sahte web sitesinde video izlemek için play tuşuna basan keklikleri tek tek avlıyor, pclerini ele geçirip istediği gibi kullanabiliyor şifreleri kamera goruntusunu vs görebiliyor.Kendi bilgisayarı gibi kullanıyor resmen.Kurbanların tek hatası youtube benzeri bir video sitesinde play tuşuna basmak.Bunu gördükten sonra kimse bana illegal programların temiz olduğuna inandıramaz.Girdiğimiz sitelere bile dikkat etmemiz gerekirken, siz bana illegal şeyleri övüyorsunuz.Yanlış yoldasınız.Uyanıklık yaptığınızı sanıp zararlı çıkacaksınız haberiniz yok.Bende gençken bu işlerle uğraştım, crack lisans işlerinin arkasında mutlaka bir hinlik olmuştur olacaktır.İstediğiniz kadar temiz olduğunu savunun.İllegal illegaldir.Yok ben legal yoldan lisans alıyorum resmi yollardan bu mümkün diyorsan o başka.

Alıntıları Göster
    Söylediklerine katılıyorum. Ama @MRT_'nin bahsettiği tool ile bir kere etkinleştirme yaptıktan sonra bir daha kullanmaya gerek kalmıyor. Format atıp temiz şekilde Windows kurabilirsin. Temiz şekilde Windows kurulunca internete bağlanır bağlanmaz otomatik olarak etkinleştirme oluyor. Böylece kraksız, küreksiz şekilde Windows kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Söylediklerine katılıyorum. Ama @MRT_'nin bahsettiği tool ile bir kere etkinleştirme yaptıktan sonra bir daha kullanmaya gerek kalmıyor. Format atıp temiz şekilde Windows kurabilirsin. Temiz şekilde Windows kurulunca internete bağlanır bağlanmaz otomatik olarak etkinleştirme oluyor. Böylece kraksız, küreksiz şekilde Windows kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    Remote administrator tool ve kendi yazdığı basit bir trojen ile liseli bir bebe bile pcnizi rahatlıkla görüntüleyebilir ele geçirebilir sizi dinleyip izleyebilir.Formatlada kurtulamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5EF629EBB

Remote administrator tool ve kendi yazdığı basit bir trojen ile liseli bir bebe bile pcnizi rahatlıkla görüntüleyebilir ele geçirebilir sizi dinleyip izleyebilir.Formatlada kurtulamazsın.

Alıntıları Göster
    Formatla bile kurtulamayacağım trojen yazabilen liseli bebe, sen o tool'u kullanmasan bile sana ulaşmanın yolunu da bulmuş seni de dinleyip izliyordur. Zaten Microsoft bizi izliyor. Onlara liseli bebe de katılmış oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Bu mesaj silindi.
    Antivirüs programları kendi dataları içerisinde bulunmayan bir verinin virüs olduğunu anlayamaz, kendi bilmediğim tecrübemin olmadığı birşeyi söyleyecek değilim.Hiç bu işlerden anlamayan birisi bile bazı illegal içerik üreten sitelerden elde ettiği hazır yazılmış yazılımları kullanarak bile bunu yapabilir.Kendi gözümle gördüğüm şeyi anlatıyorum sana.Adamın biri bir canlı yayın sitesinde yayın açmış, aldığı bedava domain adresi ile 5 dakikada hemen fake bir website hazırlıyor.İçerisine bir script koyduğu video oynatıcısının içerisine adult video koyuyor.Daha sonra linkleri sosyal medyada paylaşıyor.Kanıp linke tıklayan bütün abazalar tek tek adamın tuzağına düşüyor.Videoyu oynatmak için play tuşuna bastıklarında video oynamaya başlıyor fakat farkında olmadan play tuşuna basarak arka planda bilgisayarlarına virüsü indirmiş oluyorlar.Daha sonra adam virüsü sistemin hatta donanımın belli bölgelerine yayarak her alana bulaştırıyor.Bunları saniyeler içerisinde yapıyor.Kurbanların şifrelerini görebiliyor, masaüstünü kontrol edebiliyor, dosyalarını kopyalayabiliyor, bilgisayarı sanki kendi bilgisayarıymış gibi kullanabiliyor.Yetmezmiş gibi kamera mikrofon vb. donanım varsa bunlardan görüntü ve ses alabiliyor.Kendim bizzat şahit oldum buna.10 dakika içerisinde bir bankadaki bilgisayara bir oteldeki bilgisayara çeşitli işletme ve özel ev kullanıcılarının bilgisayarına sızdı.Hepsinin antivirüsü vardı fakat ruhları bile duymadı :) Hacklediği bir adamın kamerasını açtı, adamı peçeteyi hazırlamış malum işi yapmaya çalışırken yakaladı.Daha sonra korkutmak için masaüstünde bir text dosyası açıp emniyet müdürlüğünden takip edildiğini vb. yazdı.Adam bunu görünce panik oldu korkup bilgisayarın fişini çekti :) Bu program o kadar basit bir program ki yazılımcı olmana bile gerek yok.Ciddi söylüyorum, dediğim gibi bir liseli velet bile warez içerik paylaşan bu sitelerden indirdiği hazır rat ve trojen üretmeye ve bu trojeni %100 saklamaya yarayan toplam 3 tane yazılımı indirip birde ücretsiz host bulup dandik bir web sitesi kurduğu zaman istediği kişiyi ağına düşürebilir.Web sitesinede gerek yok, sosyal medyada bir link paylaşması bile yeterli.Tıklamaları yeterli.İstediğin kadar inkar et olamaz de ama malesef gerçek bu arkadaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Bu mesaj silindi.
    Arkadaş tecrüben yok bu konuda anladığım kadarıyla bu hala yapılan birşey task manager de birşey gözükmez antivirüsler tespit edemezler sistemde hiçbir değişiklik olmadığı için.Arka planda sisteme giren virüs sıradan bir dosya gibi görünür.Eğer trojanı bulaştıran vatandaş otomatik güncelleme yapmazsa minimum 1 hafta içinde tespit edilir.Eğer devamlı güncellerse antivirüsün tespit etme olasılığı çok düşüktür hatta imkansızdır.Şuan istesem bende yaparım daha fazla konuşamıyorum bu konuda :) anla işte.Ama yinede sen neye inanmak istiyorsan ona inan.
  • İndirme linkini güncelleyebilir misiniz?
  • mustafa080 M kullanıcısına yanıt
    Bu mesajdaki linkten indirin.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137981188
  • İlk mesajınızda yazdıklarınıza hak vermiştim. Ama bu ISO'da yazdığınız gibi bir şeyin söz konusu olmadığını düşündüğümü belirtmiştim. Yazdığım cevabı hiç okumadınız sanırım. Şu anda bu yazdıklarınız diğer arkadaşın değil, sizin bilgisiz olduğunuzu gösteriyor.

Gelelim konuya. Kim neyi ele geçiriyor.. Bir iki YT videosu ile bunları mı çıkarttınız. Malware olduğundan şüpheleniyorsanız ve Windows Defender'ı da atlatmışsa Task Manager'dan kontrol etmek yerine Microsoft'un gelişmiş aracı Process Explorer ile Hollow Process Injection durumu kontrol edilir. Varsa Kill Process yapılır ve bulunduğu konumdan silinir. Wireshark ile Network trafiği analiz edilir. Şüpheli hosts varsa kaynak dosyası bulunur ve sistemden silinir. İşlem bu kadar.

Antivirus konusunda yine bilgisizsiniz. Genel konuşuyorsunuz demek ki Antivirus'leri traditional olanlardan ibaret sanıyorsunuz. Herkes Eset, Avast, Avira kullanmıyor. Aşağıya eklediklerime bir bakın. İmza güncellemelerine ihtiyaçları yok. Daha uygun fiyatta her kullanıcıya satılanları da mevcut. Hepsini ekleyemedim.

www.cylance.com
    Cylance | Artificial Intelligence Based Advanced Threat Prevention
    https://www.cylance.com/en-us/index.html

https://www.crowdstrike.com/endpoint-security-products/falcon-endpoint-protection-pro/
    https://www.sentinelone.com/

Ev/Ofis için:
    Cylance Smart Antivirus
    | Cylance
    https://shop.cylance.com/us

Test sonuçları:https://www.av-comparatives.org/tests/advanced-endpoint-protection-test/

• Uplay çalışmıyor 1903 sürümünde bilginiz olsun dostlar.

• Öylede güzel yaparım ki ruhunuz duymaz insanı kışkırtıp suça teşfik etmeyin lütfen, bıraktım bu işleri ben

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.