Şimdi Ara

Windows 10 AMD Omega Driver Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimi Windows 10 işletim sistemine yükseltmeden önce AMD nin 13.4 sürümlü ekran kartı driverını kullanıyordum. Çünkü AMD nin en son driverı bilgisayarımın açılışında birkaç dakikalık donma yapıyordu. Bu yüzden yükseltme gereği duymuyordum.

Fakat sistemimi Windows 10'a yükseltince AMD'nin en son Omega driverı da yüklü olarak geldiği için işletim sistemi boot olduktan sonra birkaç dakika "no signal" olarak bekliyorum. Bilgisayarın her açılışında bu şekilde oluyor.

Yabancı forumlarda bu sorunla ilgili birçok konu açılmış ama hala düzgün bir çözüm bulamadım.

Windows 10'a geçtikten sonra sizde de aynı sorun oluştu mu acaba ?

Not: İşletim sistemi hakkında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. İkinci bilgisayarımda ise Nvidia ekran kartı var ve hiç böyle bir sorun yok. Gayet düzgün ve hızlı bir şekilde açılıyor.

• Boot ekranından sonra gelen windows logosundan sonra evet siyah ekranda bekliyor bu ssd veya hdd olarak 15 ila 1 dakika arasında sürüyor ve tamamen amd sürücüsünden kaynaklanıyor. AMD Sürücüsünü kaldırdığınız an bu sorunun gittiğini göreceksiniz , yeni güncelleme çıkana kadar beklemekten başka çare yok
  • Eski ekran kartları için bayadır güncelleme çıkmıyor. Umarım 4650 için ve benzer kartlar için win10 güncellemesi yayınlanır.
  • 15.7.1 sürümünü kullanıyorum windows logosundan sonra 1-2 sn siyah ekran kalıp W10 kilit ekranına geçiyorum. Sürücüyü windows update yerine kendiniz indirip kurdunuz mu ?
  • Evet AMD'nin sitesinden en son sürücüyü (15.7.1) indirip kurdum. Fakat yine aynı. No signal şeklinde 1 dk filan bekliyor sonra login ekranı geliyor. HD 7400M ekran kartı kullanıyorum bu arada. AMD eski ekran kartlarına gereken değeri vermiyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfEs16 -- 3 Ağustos 2015; 21:11:12 >
  • AfEs16 A kullanıcısına yanıt
    W10 daha yeni bir işletim sistemi , dual grafik ( intel - AMD , intel - Nvidia ) sorun yaşayanlar fazla.W8.1 aynı sorunu yaşamıyorsanız eskiye dönün.

Bugün tekrar pc çatım logo gittiği gibi kilit ekranına gittim tam ne olduğunu anlamadım , bazen sürücü yanıt kesti hatası aldım.(Dün bu sorun yoktu.)
    Birkaç güncellemeyle halledeceklerini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Ağustos 2015; 6:56:55 >
  • Windows 10'da eski driver kullansam sorun yaşar mıyım? Çünkü eski driverlarda böyle bir sorun yoktu.
  • AfEs16 A kullanıcısına yanıt
    Uyumsuzluk olabilir deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AfEs16

Merhaba,

Sistemimi Windows 10 işletim sistemine yükseltmeden önce AMD nin 13.4 sürümlü ekran kartı driverını kullanıyordum. Çünkü AMD nin en son driverı bilgisayarımın açılışında birkaç dakikalık donma yapıyordu. Bu yüzden yükseltme gereği duymuyordum.

Fakat sistemimi Windows 10'a yükseltince AMD'nin en son Omega driverı da yüklü olarak geldiği için işletim sistemi boot olduktan sonra birkaç dakika "no signal" olarak bekliyorum. Bilgisayarın her açılışında bu şekilde oluyor.

Yabancı forumlarda bu sorunla ilgili birçok konu açılmış ama hala düzgün bir çözüm bulamadım.

Windows 10'a geçtikten sonra sizde de aynı sorun oluştu mu acaba ?

Not: İşletim sistemi hakkında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. İkinci bilgisayarımda ise Nvidia ekran kartı var ve hiç böyle bir sorun yok. Gayet düzgün ve hızlı bir şekilde açılıyor.

Kardeşim son driveri indirirsen sorun kalmaz 15.7.1 sürümü ben son driveri kullanıyorum sorun yok

• mk789 kullanıcısına yanıt
    Düzelmedi. Hala no signal açılışta birkaç dakika. Temiz kurulum yapacağım bir de bakalım düzelecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfEs16 -- 7 Ağustos 2015; 16:08:48 >
  • Hocam windows 10 çok sorunlu önceki sürüme dönmeni tavsiye ediyorum benim windows 7 de kullanıcı ekranında klavyem farem çalışmıyor winrows 8.1 yüklucem sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.