Şimdi Ara

Windows 10 'Dosyalar kurulum için hazırlanıyor' takılı kalıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Kendime yeni bir sistem topladım. Windows 10 Kuracağım fakat bir türlü kurulum ekranında "Dosyalar kurulum için hazırlanıyor" kısmını geçemedim. Hem usb hemde dvd olarak denedim hiç bir şekilde bu aşamayı geçemedim. Bazen %0 da bazen %5 de bazen % 18 bazen %46 da takılı kalıyor ve ilerlemiyor. Hdd ışığı yanıp sönmeyi bırakıyor. Sanırım usb ve dvdyi okumayı bırakıyor. Usb olarak da dvd olarakta UEFI windows kurmayı deniyorum. İSO dosyasını microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim "Media Creation Tool" dan edindim. Usb'ye iso yazmayı Rufus programı ile yazdırdım. İnternette edindiğim bilgiler doğrultusunda bütün varyasyonları denedim bir türlü olmuyor. Usbyi değiştirdim olmuyor. Bios'ta her türlü ayarla oynadım yine olmuyor çıldıracağım. Lütfen bir yardım edin arkadaşlar. Çok zaman harcadım halen bir sonuca ulaşabilmiş değilim.

Anakart : Gigabyte Z170X Gaming 3

• Arkadaşlar yok mu bana bu konuda yardımcı olacak biri ?
  • Hocam tıpa tıp aynı sorun şuan bendede var maalesef! Siz çözüm bulabildiniz mi? Kafayı yememek elde değil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlmydn

Hocam tıpa tıp aynı sorun şuan bendede var maalesef! Siz çözüm bulabildiniz mi? Kafayı yememek elde değil...

Farklı bir iso deneyin yine olmaz ise farklı bir yazdırma programı deneyin. Yine olmaz ise ne yaptınız ne ettiniz yazın ona göre bir bakalım.
  • Bey V kullanıcısına yanıt
    Benim yaşadığım sorun daha çok AHCI mod ile ilgili. Kurulum yapmaya çalışıp takıldığım sürüm W10 Pro 64 bit 1607 microsoft'un resmi sayfasından indirdim ve rufus ile UEFI yaptım. Disk bölümlemeden sonra kuruluma geçince ya hep %0'da bekliyor yada az ilerledikten sonra bekliyor. Ama hiç %100 olmuyor.

Dediğiniz gibi başka bir iso denemek için web üzerinden W10 Pro 64 bit MSDN iso dosyasını indirip kurdum. Sorunsuzca AHCI mod ile kuruldu ve açıldı.

Anlamadığım şey neden 1607 sürümü takılıyor?

Birde şöyle enteresan bir durum var; anakart modelim msi h170 gaming m3, kurmaya çalıştığım depolama birimi ise samsung evo 850 ssd. Bu anakartın bios'unda sata modu olarak iki seçenek mevcut. Birisi AHCI diğer RAID. 1607 sürümü AHCI ile kurulmuyor ama RAID ile kuruluyor ve çalışıyor. Şimdi sorun ne ozaman diyebilirsiniz ama RAID ile kurulunca bu seferde SSD'den tam performans alamıyorsunuz. 500 üzeri hız almak varken RAID ile 250 civarı alıyor hızı.

Not: Anakartın bios'u son sürüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlmydn -- 6 Aralık 2016; 4:52:9 >

• quote:

Benim yaşadığım sorun daha çok AHCI mod ile ilgili. Kurulum yapmaya çalışıp takıldığım sürüm W10 Pro 64 bit 1607 microsoft'un resmi sayfasından indirdim ve rufus ile UEFI yaptım. Disk bölümlemeden sonra kuruluma geçince ya hep %0'da bekliyor yada az ilerledikten sonra bekliyor. Ama hiç %100 olmuyor.

Dediğiniz gibi başka bir iso denemek için web üzerinden W10 Pro 64 bit MSDN iso dosyasını indirip kurdum. Sorunsuzca AHCI mod ile kuruldu ve açıldı.

Birde şöyle enteresan bir durum var; anakart modelim msi h170 gaming m3, kurmaya çalıştığım depolama birimi ise samsung evo 850 ssd. Bu anakartın bios'unda sata modu olarak iki seçenek mevcut. Birisi AHCI diğer RAID. 1607 sürümü AHCI ile kurulmuyor ama RAID ile kuruluyor ve çalışıyor. Şimdi sorun ne ozaman diyebilirsiniz ama RAID ile kurulunca bu seferde SSD'den tam performans alamıyorsunuz. 500 üzeri hız almak varken RAID ile 250 civarı alıyor hızı.

Anladığım kadarıyla sıkıntı sebebiniz uefi ve ahci kurulumu desteklemiyor kullandığınız sürüm. Buna ek olarak farklı iso kurun dememin bir başka sebebi de bazen işletim sistemlerini modifiye eden kişiler oluyor kafasına göre bir şeyler ekleyip çıkarabiliyorlar kimisi sorunlu, kimisi virüslü hatta kimisi keyloggerli bile olabiliyor. Böylelikle bu tür iso dosyası şeklinde işletim sistemi indirip kurmaya çalışanlar ya kurulum da ya kurduktan sonra sorunlar yaşıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bey V

quote:

Anladığım kadarıyla sıkıntı sebebiniz uefi ve ahci kurulumu desteklemiyor kullandığınız sürüm. Buna ek olarak farklı iso kurun dememin bir başka sebebi de bazen işletim sistemlerini modifiye eden kişiler oluyor kafasına göre bir şeyler ekleyip çıkarabiliyorlar kimisi sorunlu, kimisi virüslü hatta kimisi keyloggerli bile olabiliyor. Böylelikle bu tür iso dosyası şeklinde işletim sistemi indirip kurmaya çalışanlar ya kurulum da ya kurduktan sonra sorunlar yaşıyorlar.

Sonunda başardım kurmayı... Kullandığım sürümü microsoft üzerinden indirdim, oynanmış olması çok zor hocam. Sorun neydi bilmiyorum ama şu şekilde yaptım. Öncelikle 1 tb wd hdd diskimin girişini sata portundan söktüm. Daha sonra SSD nin portunu sata1 girişinden söküp başka bir sata girişine(sanırım 5'ti) bağladım. Tekrar sistemi kurmayı denedim ve sorunsuz kuruldu çok şükür :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam aynı sorun suanda bendede var acaba nasıl çözdünüz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.