Şimdi Ara

Windows 10 gerçekten güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunu çokca görüyoruz aslında cevabı da belli ama kişisel bilgilerin alınıp satıldığını vs. biliyoruz da windows 10 bu konuda tam bir spyware os deniliyor. ne yapmak lazım? dws lite falan kullanarak bu durumun önüne geçmek mümkün müdür?

windows 7 kullanmak bu saatten sonra mantıklı mı gerçi o da aynı şekilde sanırım

ne dersiniz

• Windows'ların tamamı güvensizdir. Tam anlamıyla spyware'dir. Bunun önüne geçmenin imkanı yoktur. Çünkü adam bunu işletim sisteminin çekirdeğine gömmüş. Tek yolu kullanmamaktır. Linux'un sağlam distrolarından biri kullanılabilir. Hatta Linux'a da spy koyma girişimleri vardır. Her Linux distrosunun da güvenli olduğunu düşünmüyorum.

Ama kullanılan programlar Windows'da çalıştığı için mecburiyetten kullanıyoruz.
  • Windows 10 diski rahat bırakmıyor. Sürekli yaz sil yapıyor.
    Bigdata için veri topluyorlar.
    2010 lu yıllarda da data topluyorlardı ama bu kadar fazla değildi.
    Mesela office 2007 yi bilgisayara kuruyorum adam gibi çalışıyor, ne kasma ne sapıtma hiçbiri yok.
    Öbür taraftan office 365 takılıyor, sürekli kendini güncellemeye çalışıyor, kafasına göre takılmaya çalışıyor.(Benim bilgisayarımda özerklik ilan ediyor çakal.)

Artık uygulamaların yeni sürümleri stabil olmalarından ziyade veri toplama için yazılıyor.
    Bıktım artık.
    Uygulamalarımı güncellemiyorum. Nereye kadar dayanabilirim bilmiyorum ama her güncellemeyle uygulamalar daha da bozuluyor, daha çok veri toplar hale geliyorlar.

Ha bu arada, veri toplanmasına karşı değilim.Anonim olduğu, ve az seviyede olduğu sürece hadi neyse de, özellikle Google öyle bir veri topluyor ki, anonimlik falan hayal oldu artık.
    Senin konumun, aradıkların, izlediklerin, her yediğin halt cihazın mac adresiyle, senin google hesabınla eşleştirilip loglanıyor.
    Mahremiyet falan kalmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• microsoft un veri toplaması başka bir olay, hangi sürümü kullandığın da çok önemli değil bu konuda ama kişisel verilerinin zarar görmemesi açısından windows 10 tabiki çok daha güvenli

windows 10 ilk kurulumdaki standart haliyle bile birçok konuda otomatik olarak güvenlik sağlıyor ve zararlı erişimleri engelliyor, windows 7 ise ek önlemler alınmadan güvenli değil, microsoft tarafından desteğin kalkmasıyla da bir süre sonra ek önlemler de aynı şekilde desteğini kesecek, ben öyle zırt pırt sistemi baştan kurmam, uzun yıllar mevcut sistemi kullanırım diyorsan en günceli kurmanda fayda var

ancak ssd kullanmıyorsan sisteminde windows 8.1 daha doğru olur 10 dan çünkü 10 ssd olmadan biraz sıkıntılı bir işletim sistemi
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    nasıl başka bir olay? bu privacy konusu global anlamda aklı başında herkes tarafından konuşulmakta. ben bütün bu işletim sistemlerini tuzak olarak görüyorum. kişisel verilerimi zaten adamlar loglayıp mac adresimle birleştirip süzgeçten geçiriyorlarsa zaten karakola tıkılmışız demektir sadece nezarethanede olduğumuzu bilmiyoruz. yani zincirlerimizi ve demir parmaklıkları göremiyoruz. ben bunu kastettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotçu

nasıl başka bir olay? bu privacy konusu global anlamda aklı başında herkes tarafından konuşulmakta. ben bütün bu işletim sistemlerini tuzak olarak görüyorum. kişisel verilerimi zaten adamlar loglayıp mac adresimle birleştirip süzgeçten geçiriyorlarsa zaten karakola tıkılmışız demektir sadece nezarethanede olduğumuzu bilmiyoruz. yani zincirlerimizi ve demir parmaklıkları göremiyoruz. ben bunu kastettim.
    başka bir olay tabi

eğer microsoft ürünü kullanacaksan bunun zaten kaçarı yok, bu durumda da mevcut verilerinin tamamen yok olmasına neden olabilecek desteği kalkmış işletim sistemindense günceli kullanman daha doğru

kişisel verilerinin mümkün olduğunca gizli kalmasını istiyorsan da linux kullanacaksın, yüzde 100 garanti sağlamasa da en güvenilir yöntem sıradan bir kullanıcı için bu

• hiçde öyle değil ben w10 kullanıyorum ama microsofta gram bilgi göndermem telemetry korumalarım var onlarca çeşit program v.s. işi bilirseniz hiçbirşeyi kaptırmazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windows un kendisi bir spyware yazılımdır ve zararlı yazılımların en başında gelir.. micorosoft fanboyları toplaşmış microsoft a gram bilgi göndermem diyor sen kendini akıllı sanıp şunu bunu korumaya aldım derken, microsoft ve hatta windows kullanmasan bile google senin atletinin ne renk olduğunu ve hatta senin eğilimini bile bilir senin haberin bile olmaz.. windowsları linux da sadece qemu ortamında sanal makine olarak kullanırım ve önemli şeyler için kullanmam... ya da internetsiz bilgisayarda oyun amaçlı kullanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 10 Ocak 2020; 19:35:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Windows'ların tamamı güvensizdir. Tam anlamıyla spyware'dir. Bunun önüne geçmenin imkanı yoktur. Çünkü adam bunu işletim sisteminin çekirdeğine gömmüş. Tek yolu kullanmamaktır. Linux'un sağlam distrolarından biri kullanılabilir. Hatta Linux'a da spy koyma girişimleri vardır. Her Linux distrosunun da güvenli olduğunu düşünmüyorum.

Ama kullanılan programlar Windows'da çalıştığı için mecburiyetten kullanıyoruz.
    Firma dağıtımları kullanılmamalı. Google da kullanmamak gerekir.. Sadece Linux kullanmakla olay bitmiyor. Google firması da, Microsoft gibi kişisel bilgilerin peşinde.. Google'a ait hiçbir ürün ve servis kullanılmamalı. Android telefona custom rom atılmalı ve google servisleri yüklenmemeli. Linux da chrome yerine firefox arama motoru yerine duck ya da yandex kullanılmalı ayrıca Linux a open source olmayan hiçbirşey yüklenmemeli.. vmware ve steam gibi uygulamalar ya da ona benzer firma ürünleri open source olmayan yazılımlar.. bunların linux sürümleri kullanılmamalı.. depo dışından yazılım yüklenmemeli.. ancak o zaman tam anlamıyla olmasa bile korunmak mümkün olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 10 Ocak 2020; 19:54:23 >

• Evet, Windows 10 Spyware ama hangisi değil ki? Android tel. kullanıyorum onda da aynı olay var. Linux'ü ise kişisel kullanımıma uygun görmüyorum. Windows 10 öyle bir OS ki, her ayarlara girdiğinizde her fotoğrafları açtığınızda Microsoft'un sunucularına bağlanır. Bu arada Pi-Hole ile tüm ağınızda bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Windows 10 gerçekten güvenli mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.