Şimdi Ara

Windows 10 Guest hesabı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Sorunum şu: bir guest hesabı açtığım zaman ana hesabımdaki hiç bir bilgiye, programa erişilmemesi. Windows xp de guest hesabı açınca sanki yeni bir bilgisayarmış gibi hiçbir program vs yüklü olmuyordu . Ama win 10 da guest hesabı açınca ana hesabımdaki her türlü dosyaya , programa erişim sağlanabiliniyor. Aslında erişim sağlanması problem değil zaten parola istiyor ama guest hesabı açıldığı zaman hiç bir şeyin yüklü olmamış gibi halde olmasını istiyorum. Çok araştırdım ama net bir çözüm bulamadım . Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Merhaba, XP'yi unuttum ama hatırladığım kadarıyla hiçbir zaman izole olan bir hesap olmuyordu ki? Ortak klasörlerdeki dosyalar görünür. Bazı programlar setuplarında Herkese veya Sadece bu hesaba kur seçeneği çıkarıyor, duruma göre;

"Herkese" göre kurulmuşsa tipik olarak;

Program dosyaları > C:\Program Files

Başlat Kısayolları > C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu

"Sadece bu hesaba" olarak kurulmuşsa tipik olarak;

Program dosyaları > %appdata%

Başlat Kısayolları > %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu

klasörlerine yazılıyor. Herkese olan yerlerde elbette diğer hesaplardan görünür. Sadece bu hesaba olan yerlerde olanı ise sadece sen görürsün. Denemesini Win+R yapıp, şu klasöre giderek yapabilirsin: %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu burada gördüğün kendi kurduğun uygulamalarını açtığın diğer hesaplarda göremezsin.

Nihayetinde senin kurulumlarda özel bir çaba göstermen lazım. Hatta seçenek sunmuyorsa özellikle kendi C:\Users\kullaniciadi klasöründe uygun yerler göstermelisin.

Ve son olarak Guest hesabı düz standart hesapmış, farkı kapatınca %userprofile% klasörü silinmesiymiş, standart hesabı Guests grubuna almak için Win+R yapıp netplwiz çalıştırdığında o hesabın özelliklerine girip üyeliği Guests olarak seçmelisin. Bu silinme olayını talep etmemiştin ama yine de belirtmek istedim, kaynak: https://learn.microsoft.com/tr-tr/windows-server/identity/ad-ds/manage/understand-security-groups#guests

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam biraz geç oldu özür dilerim şimdi gördüm yanıtını, cevabın için ayrıca teşekkürler. Windows Xp de guest hesabı açtığın zaman, Programlar ve özelliklerde ana hesaptaki yüklü oyun ve programı göremiyordun. Haliyle guest içinde ayrıca yine aynı programı oyunu vs yükleyebiliyordun. Ama win 10da guest açtığın zaman 2. defa aynı programı oyunu vs yükleyemiyorsun. Bunu neden istediğim ise bir programdaki hesaptan çıkış yapmadan aynı programdan başka bir hesaba bağlanmam lazım.

• Selam estağfurullah. Şimdi anladım ne demek istediğini. Tekrar arama yaptım bahsettiğin şekilde Windows' 10'da izole bir hesap mümkün görünmüyor gibi. Hatta Chatgp'ye sordum :)

Alıntı

metni:
    Windows 10'da birden fazla kullanıcı hesabı oluşturmak mümkündür. Her kullanıcı kendi hesabına özgü bir profil ve ayarlara sahip olur. Ancak aynı uygulamanın farklı kullanıcı hesaplarına kurulması ve farklı kullanıcı hesapları arasında tamamen izole edilmesi konusunda bazı sınırlamalar vardır.
    Örneğin bir uygulama C:\Program Files\Example adresine kurulduğunda varsayılan olarak tüm kullanıcılar için erişilebilir hale gelir. Bu nedenle farklı bir kullanıcı hesabı açtığınızda uygulama zaten kurulu olduğu için yeniden kurmaya izin vermez.
    Tamamen izole bir hesap için sanal bir makine veya ayrı bir işletim sistemi kurmak en iyi seçenek olabilir. Sanal bir makine bir bilgisayarda birden fazla işletim sistemi çalıştırmak için kullanılır ve her bir işletim sistemi kendi sanal donanımı üzerinde çalışır. Böylece her bir kullanıcı için tamamen izole bir ortam sağlanır.
    Alternatif olarak farklı kullanıcı hesapları arasında dosya paylaşımını kısıtlayabilir ve sadece belirli kullanıcılara erişim izni verebilirsiniz. Bu uygulamaların farklı kullanıcı hesaplarına kurulmasını engellemese de belirli dosya ve klasörlere sınırlı erişim sağlayarak kullanıcıların birbirlerinin verilerine erişmesini önleyebilir.

Evet durum bundan ibaret....

Ben tekrar sana sormak istiyorum, kullanacağın programın hiçbir şekilde Portable sürümü yok mu? Hatta bu program çok hayati öneme sahipse sen kendin de ThinApp ile yapmayı deneyebilirsin, garantisi yok ama çalışabilir.

Bundan geriye çözümler Dual OS ve Sanal OS kalıyor.

Dual OS: Çift işletim sistemi ayrı ayrı kurulması açması kapaması uğraştırır, ama donanımı tam anlamıyla kullanırsın. Eğer kullanacağın program ağırsa, kaynak gerektiriyorsa bu iyi bir seçenek.

Sanal OS: VirtualBox'ı öneririm. Diğerine göre daha pratik, daha kısıtlı işlemci/ram durumu olur. Kullanacağın program hafifse bu daha iyi bir seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 6 Mart 2023; 15:43:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.