Şimdi Ara

BİLGİSAYAR HAFIZASINDA YER KALMADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR yerel disk C hafızası kendi kendine doluyor bilgisayarımda silecek uygulama kalmadı artık buna rağmem 3gb kadar bir alan kaldı. Neden böyle olmuş olabilir ve nasıl düzelticem bu durumu cahil bir insana anlatır gibi anlatırsanız çok mutlu olurum. Telefondaki gibi önbellek temizleme falan var mı bu bilgisayarlarda? Bu durumu nasıl çözücem helppppp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Hafızasında Yer Kalmadı: PC'nizde Yer Açma

Bilgisayarınızın hafızası tükendiğinde, sistem yavaşlayabilir, çökebilir ve hatta açılamayabilir. Neyse ki, bilgisayarınızda yer açarak bu sorunu giderebilirsiniz. İşte PC'nizde yer açmanın bazı yolları:

• Gereksiz Dosyaları Sil: Bilgisayarınızda kullanmadığınız dosyaları, özellikle indirmeleri, geçici dosyaları ve kopyaları silin.

• Programları Kaldırın: Kullanmadığınız veya ihtiyacınız olmayan programları kaldırın.

• Alan Kaplayan Uygulamaları Taşı: Müzik, film ve oyunlar gibi alan kaplayan uygulamalarınızı harici bir sabit sürücüye taşıyın.

• Çöp Kutusunu Boşaltın: Çöp kutusunu düzenli olarak boşaltın, aksi takdirde sildiğiniz dosyalar bilgisayarınızda yer kaplamaya devam eder.

• Önbelleği Temizleyin: Web tarayıcınız, geçici dosyaları depolayan bir önbelleğe sahiptir. Bu önbelleği düzenli olarak temizleyin.

• Disk Temizleme Kullanın: Windows'un yerleşik Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmenize yardımcı olur.

• Dosyalarını Sıkıştır: Nadiren kullandığınız dosyaları sıkıştırarak boyutlarını küçültebilirsiniz.

• Bulut Depolama Kullanın: Büyük dosyaları bilgisayarınızdan bulut depolama hizmetlerine taşıyın.

Bilgisayarınızda yer açarak performansını artırabilir ve sorunları önleyebilirsiniz. Bu ipuçlarını uygulayarak PC'nizde daha fazla alana sahip olabilir ve daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam ne kadar verimli olur sizin için bilmiyorum ama aklıma gelen yöntemler şunlar

1.Yöntem

Temp klasörünü temizleme bunun için

Bu Bilgisayar>Yerel C>Kullanıcılar>Bilgisayarın Adı>AppData>Local>Temp Klasörü

Bu klasör içindekileri dosyaları seçip silebilirsiniz.Bazı dosyalar silinmez onlar önemli değil.

AppData klasörü gözükmüyorsa "Denetim Masası>Dosya Gezgini Seçenekleri'ne girin açılan pencerede üst menüde "görünüm" kısmına gelin "Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster" seçeneğini seçin ve "uygula" deyin.Temizlemeyi yaptıktan sonra eski ayara döndürmeyi unutmayın.

2.Yöntem

Windows 10'un içinde bulunan gereksiz dosyaların silinmesi

Ayarlar>Sistem>Depolama

Kısmındaki "Geçici Dosyalar" a tıklayın açılan pencerede tarama yapacak tarama bittikten sonra listeden silinecek dosyaları seçip "Dosyaları Kaldırın" butonuna tıklayın.(Hepsini seçebilirsiniz).

Bunları uygulayın isterseniz az çok yer açılacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 30 Haziran 2021; 17:24:53 >

• Ccleaner zaten var ve hic ise yaramıyor 🤦🏻‍♀️

• Merhaba, şuan Windows 10 ltsc kullanıyorum ve sistem sadece 6 gb yer kaplıyor.

Foldersize 4.9 sürüm ile ne ne kadar yer kaplıyor bir analiz yaptıktan sonra temizliğe başlayabilirsiniz

Bunun için öncelikle Dism++ uygulamasını Ayarlar/uzman kipinde çalıştırın, sağ altta tara/temizle ile en az 8 gb yer açabilirsiniz.

Hibersys hibernate'yi kapatin, sdd varsa özellikle kapatın, ram boyutuna göre 4-8 gb alan açılır.

C:/windows/Softwaredisrubition klasörünü temizleyin, 500 mb-1 gb civarı alan açılır,

Temp ve %temp% klasörlerini temizleyin,

NTlite ile dil ve gereksiz font dosyalarını silebilirsiniz, 1 gb'den fazla alan açılır,

Ayrıca Office kurulumda kopyalanan bir klasör var MSOCACHE isimli C:/ dizininde onu da silebilirsiniz. 800 mb olması gerekir,

Yine C:/ Dizininde Amd-Nvidia klasörü var onu da silebilirsiniz.

Azicik performans kaybı ile diski komple sıkıştırabilirsiniz, bunun için C diskine sağ tıklayıp "Bu diski ve alt klasörleri sıkıştır" gibi bir ibare var onu işaretleyin, en az 3 gb yer açar.

Yönetici cmd'ye Compact.exe / CompactOS:always yazıp entere basın buradan da 2-3 gb alan kazanırsınız.

Ayrılmış depolama 7-10 gb yer harcar, bunu da kapatabilirsiniz DISM.exe /Online /Set-ReservedStorage State /State

isabled

Bu işlemler sonrasında yeni kurulan Windows driver program vs 30, gb'den 6 gb'ye düştü. Kendim sorunsuz kullanıyorum

• technophobia T kullanıcısına yanıt
    Bu Yolu İzleyin : Bu Bilgisayar / Yerel Disk C
    Yerel Disk C’ye sağ tıklayın ve Disk Temizlemeyi Seçin.

Bazen silinecek Dosyalar kategorilerinde sistem dosyaları çıkar. Sistem Dosyaları veya Update Bilgileri dışında her şeyi silebilirsiniz. Temizleye tıklayın ve Diskiniz temizlenecektir. Eğer sorununuz çözülmedi ve hiçbir şey indirmeden bilgisayarınız doluyor ise bilgisayarınızda, “Worm” adı verdiğimiz bir solucan virüsü bulunmaktadır. Solucan virüsleri, sisteminiz üzerinde indirdiğiniz dosyasını, kendini kopyalayarak indirdiğiniz diskte çoğaltır. Temiz bir format ile herşey düzelebilir. Fakat ondan önce Windows Update’i devre dışı bırakmayı deneyin. Windows kafasına göre güncelleme çıkarttığı için bazı bilgisayarlar, güncellendikçe ağırlaşıyor.

Güncellemeler Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Güncelleştirmelerin tamamını devre dışı bırakmak isterseniz öncelikle bilgisayardan ayarlar menüsüne gelin. Daha sonra güncelleştirme ve güvenlik seçeneklerini izleyin. Açılan sayfanın sol kısmında Windows Update yazısını göreceksiniz. Tıkladıktan sonra gelişmiş seçeneğine, daha sonra da tüm ayarları kapat’a tıklayın. Dilerseniz güncellemeyi tamamlama aşamasında Windows 10 ürünlerine dair güncellemeleri almayı sağlayan seçeneğe tıklayabilirsiniz. Bu sayede ürünlerin güncellemesi devam edecektir. Güncellemenin kapalı kalacağı süre maksimum 35 gündür. Sonrasında sistem otomatik bir biçimde güncellemeleri açar. Dilerseniz bu süreçte yeniden kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Ya da farklı bir yöntem ile yer açabilirsiniz.

Ayarlar üzerinden yer açma

Bunu yapmak için Başlangıç > Ayarlar > Sistem > Depolama > Diskte şimdi yer aç'ı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doruk Çelikağ -- 2 Temmuz 2021; 23:3:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• madenipara11 M kullanıcısına yanıt

İlk olarak bunu yapmayı denedim, gecici dosyalar yaklasık 10gb görünüyor fakat acılınca sadece 3gb kadar silebildim 10gb falan yok ve 3.5gb de güncelleme varmış

• technophobia T kullanıcısına yanıt

Maalesef benim bildiğim 2.parti programları olmadan windows'un kendi sunmuş olduğu temizleme işlemleri bunlar.

Size birkaç yöntemden daha bahsedeyim.

Onun için başlata "disk temizleme" yazın çıkan uygulamayı açın

Çıkan pencerede "silinecek dosyalar" başlığı altında silmek istediğiniz dosyaları seçip "tamam" a basın.

Farklı bir yöntem daha ;

1-Disk temizleme uygulamasını açın

2-Açılan pencerede "sistem dosyalarını temizle" seçeneğini seçin ve disk temizleme uygulaması tekrar açılacak.

3-Açıldığında "silinecek dosyalar" başlığının altında daha fazla seçenek göreceksiniz.(Windows update, defender, Windows yükseltme dosyaları vs.)

Onlardan silmek istediklerinizi seçip silebilirsiniz.

Tabi bunları silmenin artıları veya eksileri var (güncellemeden önceki sürüme dönememe vs.vs.) tercih size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 5 Temmuz 2021; 16:56:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

Cok tesekkur ediyorum buna henuz bakma fırsatım oldu. Bazı maddeleri uyguladım fakat işe yaramadı gibi digerlerime de bakacagim

• Tesekkur ederim buna da bi bakiyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.