Şimdi Ara

Windows 10 imaj dosyaları indirmeye sunuldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Win7, Win8 ve 8.1 surumlerinin orjinal keylerini desteklemiyor. Ya rezerve edilen bilgisayarda yukseltme bekleyin yada ayri medya alani olusturarak indirmeyin zira etkinlestirme yapmiyor. Lisans sozlesmesinde ozellikle belirtmisler okursaniz eger kopya windowsun keye ihtiyac duyacagini orjinal surum olmadigini yaziyor.

• daha once okrjinal win 7 keyim ile insider olmus ve kullanmıstın uzun süre. dün bu program sayesinde tekrar iso ile usbde sıfır kurulu yaptım ve ssd yi biçimlendirerek kurdum; ilk yükleme ekranında ve kurulumdan sonra aktivasyon keyini tekrar sordu ve ikisinde de orjinal keyi aktifleştiremedim. o adımları atlayıp kurulumu tamamladığımda aktifleştirilmiş olduunu gördüm. sanırım bios üzerinden otomatik akitfleştirme yapıyor. benim deneyimim de b şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

quote:

Orijinalden alıntı: juve__
    quote:

Orijinalden alıntı: nataraj marble Arkadaşlar az önce Microsoft müşteri hizmetlerini aradım. Bana imaj dosyalarının kurulumuna envaz iki hafta sonra başlanmasını, eğer kurulum yapılırsa dijital imzalar henüz etkinleştirilmediğinden keyinizi kabul etmeyeceğini zaten dijital imzalar etkinleştirildiğinde keye gerek kalmayacağını söylediler temiz bir kurulum için.
    Hiçbir sıkıntı olmadan ISOdan 8.1 önyüklü keyimle temiz kurulum yaptım. Windows etkinleştirildi. Yalnız bunun için önce 8.1den 10a yükseltme yapmak gerekiyor. Bir defa yükseltme yapıldıktan sonra key Windows 10 için aktif oluyor ve ISOdan temiz kurulum yapıldığında etkinleştirme gerçekleşiyor. Aksini de denedim. Başta yükseltme yapmadan ISOdan kurmuştum vakit kaybetmemek için. Ancak Windows bir türlü etkinleştirilememişti. Devamında ise yukarıda anlattığım gibi 8.1 kurup 10a yükseltip etkinleştirildikten sonra ISO ile temiz kurulum yaptım.
    Temiz kurulumu yaparken yükleme esnasında tekrar key i sormadı mı? Yoksa atla mı dediniz?

Atla dedim, Windows 10 açıldıktan sonra da herhangi bir key girmedim. Windows doğrudan etkinleştirildi. Ancak dediğim gibi yükseltme yaptıktan sonra Windows'un etkinleştirildiğinden emin olun. Ondan sonra ISO'dan kurulum yapın.

• Şimdi bende dreamspark 8.1 var 10 yuklesem aynı key ile sorun çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Koskoca Microsoft su karisikliga bak ondan sonra korsan niye kullaniyon kullanir tabi elimde 8.1 pro keyim varken isodan win10 kuramiyoz sacmaliga bak.

Yani daha hala Windows Update güncelleme açıklamalarını yarım yamalak İngilizce'den Türkçe'ye çeviren bir firma ne yazık ki. Yaptıkları hiçbirşeye güvenmiyorum. Böyle bir saçmalık olacağını tahmin ediyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aniceman

laptopın üzerinde gelen windows 7 ile bu şekilde yükseltme sıkıntı yaratıyor mu yaratmıyor mu hala açıklığa kavuşmamış! kimi yükseltiyor diyor kimi aktivasyon bu şekilde olmuyor diyor... var mı güncel bir bilgi?

Windows 7 SP1'den sorunsuz şekilde yükseltme yapabilirsiniz. Bütün Windows 7 güncellemeleriniz tam ise altta saatin yanında Rezerve ikonu çıkıyor, ona tıklayın ve Rezerve yapın.

Ardından 32 Bit için;

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/MediaCreationTool.exe

64 Bit için;

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/MediaCreationToolx64.exe

Size uygun olan yükseltme aracını indirip kurun. Yükseltme aracını kullanarak güncelleştirme yapın. Bu şekilde sorunsuz bir yükseltme oluyor.

Not: Çok fazla veri aldığı için en az 5 GB kotanız olduğundan ve diskinizde en az 20 GB boş yer olduğundan emin olduktan sonra bu işlemleri yapınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ripo

quote:

laptopın üzerinde gelen windows 7 ile bu şekilde yükseltme sıkıntı yaratıyor mu yaratmıyor mu hala açıklığa kavuşmamış! kimi yükseltiyor diyor kimi aktivasyon bu şekilde olmuyor diyor... var mı güncel bir bilgi?

Windows 7 SP1'den sorunsuz şekilde yükseltme yapabilirsiniz. Bütün Windows 7 güncellemeleriniz tam ise altta saatin yanında Rezerve ikonu çıkıyor, ona tıklayın ve Rezerve yapın.

Ardından 32 Bit için;

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/MediaCreationTool.exe

64 Bit için;

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/MediaCreationToolx64.exe

Size uygun olan yükseltme aracını indirip kurun. Yükseltme aracını kullanarak güncelleştirme yapın. Bu şekilde sorunsuz bir yükseltme oluyor.

Not: Çok fazla veri aldığı için en az 5 GB kotanız olduğundan ve diskinizde en az 20 GB boş yer olduğundan emin olduktan sonra bu işlemleri yapınız.

ilk seferde etkinleştirmedi, sonra ekran kartını otomatik güncellemesi nedeniyle sıkıntılar yaşayınca yeniden w7den yükseltme yaptım, etkinleştirdi.
    lakin hala kafamdaki soruya hiçbir yerde yanıt bulamadım. elimde iso dosyası ile gelecek hafta/ay/yıl ben buna format atmaya kalktığımda ne olacak?
    w7nin keyini kabul etmiyor, sıfır kurulum sırasında key istiyor, verdiği w10 keyleri ise herkeste ortak...

• Ben once 8.1 den windows 10 guncelleme yaptim sonra orginal iso yu indirdim komple formatlayip sistemi temiz kurulum yaptim ve sistem otomatik olarak etkinlestirildi update ile ugrasip eski windows kalintilarin dan kurtuldum... Ve windows bu sefer dogru yola girmis ileriki zamanda gelicek gincellemeler ile dahada guzel olucak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ripo

quote:

Ardından 32 Bit için;

64 Bit için;

ilk seferde etkinleştirmedi, sonra ekran kartını otomatik güncellemesi nedeniyle sıkıntılar yaşayınca yeniden w7den yükseltme yaptım, etkinleştirdi.
    lakin hala kafamdaki soruya hiçbir yerde yanıt bulamadım. elimde iso dosyası ile gelecek hafta/ay/yıl ben buna format atmaya kalktığımda ne olacak?
    w7nin keyini kabul etmiyor, sıfır kurulum sırasında key istiyor, verdiği w10 keyleri ise herkeste ortak...

Keyler ortak çünkü artık etkinleştirmede lisans anahtarlarına bakılmıyor.

Yükseltme esnasında Microsoft'a bilgisayarın donanım kimliği (hwid) gönderiliyor böylece orjinal bir sistemden yükseltme yaptığınız belli oluyor. İleride format atıp tekrar yüklersen HWID Microsoft'ta olduğu için yükseltme yaptığını biliyor ve otomatik etkinleştiriyor.

Sıfır kurulum sırasında key istiyor çünkü ileride Windows 10 lisans anahtarı alanlar kurulum sırasında girmek zorundalar, kurulum lisans girmeden de devam ediyor sol altta "Atla" kısmı var. Önceden yükseltme ile geçenler böylece lisans girmek zorunda değil, zaten özel bir lisansları yok.

Kurulum sonrasında verilen keyler herkeste aynı çünkü şuan kişiye özel "Windows 10 Lisansı" mevcut değil. Sistemlere atanılan keyler genel anahtarlar, ilk kurulumda kısıtlamaları kaldırmaları dışında bir işlevleri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 1 Ağustos 2015; 14:49:11 >

• quote:

Aşağıda cevaplanmış ancak bende cevap vereyim.

Microsoft, dijital imza sistemine geçmiş. Windows 10 için daha dijital imzalar oluşmamış, 3-4 hafta sonra bunlar oluştuktan sonra Windows 7 ve Windows 8'den geçenlerin donanımları dijital imza ile imzalanacak. Böylece 1 kez yükseltme yaptıktan sonra isterseniz 100 kez format atın lisanslama da sorun olmayacaktır.

Dijital imzanın diğer bir amacı da key alışverişini bitirmek. Şu an Windows keyleri uygun fiyatlara alınıp satılabiliyor, yakın bir gelecekte bir key 1 bilgisayara ait olacak ve başka bir bilgisayarda aynı key ile lisanslama imkanı olmayacak.

• cevaplarınız için teşekkürler. hwid sistemini sonradan öğrendim ben de. lakin kafamda hala belirsizlikler durmuyor değil...
    masaüstü kullanıcılarını bu sistem süründürür muhtemelen. bi ekran kartı değişti diye, ya da tüm sistem aynı dursun ama anakart bir sorunla değişti diye sistem etkinleşemeyecek...

düzenleme:
    bunu notebooklardaki ram ve disk değişimlerinden etkilenmeyeceğini düşünerek yazdım tabi. yoksa üzülecek kişi sayısında ciddi artış olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 1 Ağustos 2015; 16:25:48 >
  • quote:

cevaplarınız için teşekkürler. hwid sistemini sonradan öğrendim ben de. lakin kafamda hala belirsizlikler durmuyor değil...
    masaüstü kullanıcılarını bu sistem süründürür muhtemelen. bi ekran kartı değişti diye, ya da tüm sistem aynı dursun ama anakart bir sorunla değişti diye sistem etkinleşemeyecek...

düzenleme:
    bunu notebooklardaki ram ve disk değişimlerinden etkilenmeyeceğini düşünerek yazdım tabi. yoksa üzülecek kişi sayısında ciddi artış olur...

Ram ve disk değişimi bunu etkilemez. Ana kart ve işlemci değişimi etkiler, ancak birebir aynı model ana kart ve işlemci takılırsa yine sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca lisanslama sorunu olursa MS'e fatura örneğini gönderirseniz yardımcı oluyorlar.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım ve telefonla etkinleştirme yapmıştık.

Microsoft yakın bir zamanda bu işin çokta üstünde durmayacaktır. Android'in PC sürümü çok başarılı bir hal aldı, gönüllü bir ekip geliştiriyor ancak yakında bu ekibin Google bünyesine katılma ihtimali de var yani Google PC'lere de göz kırpıyor.

Windows 10'un da masaüstü sürümünün mobil sürümlerden pek farkı kalmadı, PC'ler de yavaş yavaş yerlerini Tablet, Akıllı Telefon ve Netbook'lara bırakırken MS'in kullanıcılarını fazla üzeceğini düşünmüyorum. Bunun da en büyük örneği Windows 10 geçişlerinin ücretsiz olmasıdır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.