Şimdi Ara

Windows 10 işletim sisteminin Teknik Önizleme Sürümü çıktı, indirebilirsiniz! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
13
Favori
16.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yazıyorum herekes yazsın ki adamlar okuyo dikkate alırlar.

bu arada 9841 yapısında olup da 9860 da olmayanlar şöyle.
    - 9841 de, 2 pencere yanyana çalışırken pencerelere tıklamaya gerek kalmadan mouse u hangi pencereye getirirseniz o pencerede kaydırma (mouse tekerleği ile aşağı yukarı ) yapabiliyorduk. şimdi yok.
    - snap assist bi çalışıyo bi çalışmıyor. snap assist : 4 - 5 tane pencere açıkken birini çekip sağa ve ya sola yasladığınızda diğer pencereleri önizleme şeklinde hepsini göstermesi ve içlerinden birini seçebilmeniz.
    - wifi ye bağlanırken sorun var. 9860 da pc settings açılıyor wifi ye tıklayınca. zaten bunu microsoft da ilerde düzeltecez demiş.
  • kapatabilirsin. masaüstünde this pc simgesine sağ tıkla properties e gir. sol üst köşede advanced system settings e gir. çıkan pencerede advanced sekmesine tıkla. aşağıda performance a gir. orda settings e tıkla. orda visual effectc var. aşağıda kutucuklarda seçenekler var. animate when minimize maximize closing opening diyor onlardaki tik ıi kaldır tamam dır.
  • Pc özellikleri nedir ?
  • Tam surumu ne zaman cikar ve win8 lilere ucretsiz mi olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Durunamadım başladım indirmeye
    Windows 10 işletim sisteminin Teknik Önizleme Sürümü çıktı, indirebilirsiniz!

O hız nedir öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür kullanıyorum, daha dün build 9860 a geçildi, netbook'umda kullandığım için yavaşlığı çok rahat hissediliyor, bi önceki build'de yani 9841 olması lazım arkadaşların bahsettiği pencere sorunu yoktu, ben de dahil birçok kişi geribildirim yollamış ms ye 9841 e geri dönün diye fakat 9860 ta netbook lar için bu program açılamaz çözünürlük çok düşük diye bir sorunu ortadan kaldırdılar, geribildirimleri ingilizce yollayın arkadaşlar yapabildiğibizce, ms nin türkçe mesajları ipleyeceğini hiç sanmıyorum ayrıca indirmekten korkmayın sorunlu bir işletim sistemi değil, 7 ile 8 in birleştirilmiş hali, benim hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikososyal -- 24 Ekim 2014; 8:14:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hseyin19

Bu riske değimez ya, Hata oranı yüksek olur diye kuramıyorum

Kurdum şuan ondan yazıyorum hata yok birkaç stabilite sorunu var ama çok güzel olmuş
    Kuranlar şubatın 15 ine kadar deniyebilir sözleşmesinde belirtiliyor
  • Neredeyse sorunsuz olan önizleme sürümü, 2.5 GB'lık build 9860'ı kurduktan sonra her tarafından bug çıkmaya başladı.
  • halikjk H kullanıcısına yanıt
    aynen... 9841 çok stabildi bu 9860 çok amatörce olmuş. en basitinden wifi simgesine tıklayınca pc setting açılıyo bunu anlayamıyorum sitede microsoft bu sorunu zaten biliyoz düzeltecez yazmış. çıkmadan neden düzeltemiyorlar anlamıyorum.

bu arada 9860 yükleyen arkadaşlar, 9841 de aynı anda iki pencere açtığımızda pencerelerin hangisinin üstüne mouse i getirirsek orda aşağı yukarı doğru mouse tekerleğiyle kaydırma yapabiliyorduk. pencereye tıklamaya gerek kalmadan. şimdi 9860 da bu gitmiş. sizde durum nasıl ?

bi de 4 -5 pencere açıkken pencerelerden birini sağa yada sola yaslayınca diğer pencereleri de ufaltarak gösteriyordu hepsini otomatik olarak. sonra birini seçince onu da yaslıyordu otomatik bu da bi çalışıyo bi çalışmıyo bende. sizde nasıl ?

microsoft forumda ingilizce olarak bu durumları anlattım. aşağıdaki linklerde beninmmsjım var destek olursanız sevinirim.

bu snap assitle ilgili olan :
    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/b82948e0-5a89-49e4-be97-b183fd10ca39/snap-assist-doesnt-work-on-build-9860?forum=WinPreview2014General

bu da mouse la tıklamaya gerek kalmadan pencerelerde kaydırma yapabilme özelliğiyle ilgili olan :
    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/9094baec-2a9d-40f5-ae9b-e4acdd3c3bec/scrolling-windows-without-click?forum=WinPreview2014General

• Düzelir adı üstünde deneme beta bence Windows 8. 1 den iyi
  • Psikososyal kullanıcısına yanıt
    hocam sen 9841 de kullanmışsın 9860 sürümünüde.

- 9841 de, 2 pencere yanyana çalışırken pencerelere tıklamaya gerek kalmadan mouse u hangi pencereye getirirseniz o pencerede kaydırma (mouse tekerleği ile aşağı yukarı ) yapabiliyorduk. şimdi yok.
    - snap assist bi çalışıyo bi çalışmıyor. snap assist : 4 - 5 tane pencere açıkken birini çekip sağa ve ya sola yasladığınızda diğer pencereleri önizleme şeklinde hepsini göstermesi ve içlerinden birini seçebilmeniz.

sende de bu özellikler 9841 de varken 9860 da yok dimi.
  • evet aynen. bence 9841 deki sade animasyonlar hem daha şık hem de bilgisayarı yormuyordu.
    kesinlikle 9841 çok mükemmeldi 9860 çok kötü olmuş. dediğin gibi yapacakları 9841 i bozmadan daha da geliştirmek olmalıydı. bular yaz boz tahtası yapacaklar heralde bizi. ama umarım 9841 deki o dediğim özellikler finalde olur. yoksa yine sonu 8 gibi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

hocam sen 9841 de kullanmışsın 9860 sürümünüde.

sende de bu özellikler 9841 de varken 9860 da yok dimi.

Hocam çoğu kişinin dediği gibi kötü 9860 sürümü, tek hoşuma giden olayı app lerin düşük çözünürlük desteklemesi, regeditten oluyodu fakat çözünürlüğü çok bozuyodu, 9841 stabilitesinden çok uzak bu sürüm, bilgisayar iyice yavaşladı, netbook bu, bununda canı var

• Psikososyal kullanıcısına yanıt
    inşallah adam gibi bi sistem çıkartır şu microsoft. 9841 deki özelliklerin üstüne koya koya gitsin, kırparak değil.
  • Sanal sisteme tekrardan kurdum ve güncelleme yaptım. Pencere efektleri çok güzel olmuş bence, ilk Preview'daki çok kötüydü. Ayrıca sağa sola yaslama efektlerinde ve Modern uygulama üst çubuğunda Windows 8.1 stiline dönüş yapılmış. Bunlar da güzel olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 24 Ekim 2014; 23:42:57 >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    yukarda söylediğim eksiklikler sende de var m ıpeki. snap assist ve smart scroll ?
  • quote:

yukarda söylediğim eksiklikler sende de var m ıpeki. snap assist ve smart scroll ?

Eski yapıda iki pencere açıkken birini sağa yasladığımda diğeri ön izlemeye geçmişti ancak yeni yapıda bu olmadı.
    evet hem o özellik gitmiş hem de mesela aynı anda 2 pencerede çalışırken iki pencerede de mous un tekerleğiyle o sayfaya tıklamadan sayfayı kaydırma yapabiliyorduk. bu da gitmiş. hem forumdan hem de feedback app dan bunu yazdım sizde yazın lütfen.
  • quote:

evet hem o özellik gitmiş hem de mesela aynı anda 2 pencerede çalışırken iki pencerede de mous un tekerleğiyle o sayfaya tıklamadan sayfayı kaydırma yapabiliyorduk. bu da gitmiş. hem forumdan hem de feedback app dan bunu yazdım sizde yazın lütfen.

Bir de artık en fazla 2 yaslama yapabiliyoruz eski Windows'larda olduğu gibi. 4 yaslama da kalkmış.
    Arkadaşlar bu arada microsoft technet forumlarında bi sorunun çözümünü buldum.

mouse la tıklamadan istediğimiz pencerede aşağı yuları kaydırma yapabilmek için şunları yapın işlem tamam :

WIN+R, tuşuna basın, regedit yazıp enter , bu yoldan HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop, a gelin, yan tarafta MouseWheelRouting, i bulun çift tıklatıp açın ve değeri 3 yapın. bende 1 di siz de de 1 se onu 3 yapın. yeniden başlatın tamam dır.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.