Şimdi Ara

Windows 10 Kurarken MBR Hatası Veriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Windows ile ilgili (sistem yeterliliği ile) bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Win 7 çalışan bilgisayarda win 10 da rahatlıkla çalışacaktır. Sizde daha ziyadesi ile UEFI - SSD sorunu var gibi görünmekte. Biosunuzu kontrol edil güncel olup olmadığına bakın, güncel değilse bir güncelleme yapmanız yerinde olur, ardından SSD açılış sıralamasın da ilk sırada olup olmadığına bakın. Ayrıca GPT dönüştürmesi sonrasın da değil de Windows kurulumuna geçip kurulacak diski seçtiğinizde Windows kendisi bölüm oluşturacaktır, bu bölümleri silmiyorsunuz değil mi? Toplamda 4 bölüm oluşturuyor olması gerekir.

1 Kurtarma (takribi 300-350 MB civarında)
    2 Sistem (100 Mb boyutunda)
    3 MSR (128 Mb boyutunda)
    4 Windowsun yükleneceği bölüm (takribi 59 GB civarında)

Kurulumdan sonra böyle bir disk yapılandırmasına sahip olmanız gerekiyor. Bunun yanında diğer disklerin güç veya data kablosunu çıkartıp Win 10 açılmasını bu şekilde deneyin.

Bıosunuz gördüğüm en dandiklerinden biri maalesef (disk ayarları bakımından çok yoksul). Muhtemelen açılış sıralamasında SSD ya görmüyor, ya da ilk sırada görmediği için klasik HDD lerinizden açılış yapmaya çalıştığından bu hatayı alıyorsunuz. Bunun için biosda doğru disk yapılandırmasına sahip olduğunuzdan emin olun. Yukarıda söylediğim gibi klasik HDD lerinizi çıkartınca %99 olmasa da büyük ihtimal ile Windows 10 açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 8 Haziran 2016; 19:16:54 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Yükseltme ile windows 10 kurduğumda çalışıyor ama temiz kurulum olmadıktan sonra bir anlamı yok
    Bios güncelleme işine hiç girmem bu anakartı yeni aldım geçenki yandı bunuda riske atamam çünkü böyle işlerde her zaman işim ters gidiyor mutlaka aksilik çıkar

dediğiniz gibi 4 bölüm oluştuğunu hiç görmedim tek bölüm oluyor

HDDleri söküp kurulumu yaptım diyelim açtı diyelim o zamanda tekrar taktığımda yine aynı hatayı verecektir
  • HDD leri söktüğünüzde açıyor ise açılış sıralamasında bir hata olduğu ortaya çıkar. O zaman disk sıralamasını düzeltirseniz sıkıntınız kalmaz. Biosunuza göre Priorityden SSD diskinizi birincil olarak seçtiniz mi? Disk yapılandırmasından baktığınızda 0 Master de SSD olması gerekiyor, bunu doğrulayabiliyor musunuz? Gerekirse disklerin master/slave yapılandırmalarını arkada ki pinleri ile manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece diskleri yeniden taktığınız da aynı hatayı vermez. Yada MBR için yeni bir tane win10 indirebilirsiniz (UEFI olmayan bir sürüm), bu durumda da sorununuz kalmayabilir.

NOT: Kartınıza baktım ama garip bir UEFI desteği olduğu anlaşılıyor. Hibrit UEFI desteği varmış . Hibriti nasıl oluyor ise, demeye getiriyorlar ki kafasına göre takılır. Canı isterse çalışır, istemezse de çalışmaz Aman bu çevirimi @INSURG3NT arkadaş duymasın

• Mbr düzenli w7 kurulu bir sistemde. Uefi kurulumlu w10 kurmak için bütün hdd yi biçimlendirmek silmek mi lazım kurulum sırasında? Sadece c yi sildiğimde biçimlendirdiğimde hata vermişti, bir sonraki adıma geçirmemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.