Şimdi Ara

Windows 10 Lisans Taşıma (Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu işlem için lisansınızın Dijital lisans olması gerekiyor.
    Lisansınızı taşımak için bir Microsoft hesabınızın olması gerekiyor.

Microsoft hesabınız dijital lisansınızla ilişkili değilse Hesap eklemek için şu adımları izleyin:

• Microsoft hesabınızı eklemek için yönetici olarak oturum açın. Yönetici hesabı kullandığınızı onaylamak için Başlangıç düğmesini, ardından Ayarlar > Hesaplar > Bilgileriniz'i seçin. Adınızın altında Yönetici ifadesini görürsünüz.

• Yönetici'nin üst kısmında bir e-posta adresi görüntülenip görüntülenmediğini denetleyerek yönetici hesabının aynı zamanda Microsoft hesabınız olduğunu doğrulayın. Bir e-posta adresi görüntüleniyorsa bu bir Microsoft hesabıdır. Değilse yerel bir hesap kullanarak oturum açmışsınızdır.

• Yönetici olduğunuzu ve Microsoft hesabınızı kullandığınızı onayladıktan sonra Etkinleştirme sayfasına geri dönün, Hesap ekle'yi seçin, Microsoft hesabınızı ve parolanızı girin ve ardından Oturum aç'ı seçin.

• Microsoft hesabınız eklendikten sonra Etkinleştirme sayfasındaki mesaj şu şekilde değişir: Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisansla etkinleştirildi.

Etkinleştirme İşlemi;

Öncelikle Microsoft hesabınızı ekleyip hesabınızı cihazınızdaki dijital lisansla ilişkilendirmeniz gerekir. Microsoft hesabınızı ilişkilendirdikten sonra, Windows 10'u yeniden etkinleştirmek için Etkinleştirme sorun gidericisini çalıştırın.

Bu sorun giderici, yalnızca Windows 10 kopyanız (1607 veya sonraki bir sürümü) etkin değilse kullanılabilir.

Etkinleştirme sorun gidericisini kullanmak için:

• Yönetici olarak oturum açın.

• Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Sorun Giderici öğesini seçin. Sorun giderici, Windows'un cihazınızda etkinleştirilemediğini bildirir.

• Yakın bir tarihte bu cihazda donanım değişikliği yaptım'ı, ardından İleri'yi seçin.

• Bağlı Microsoft hesabınızı ve parolanızı girip ardından Oturum aç'ı seçin. Sorun giderici yalnızca bağlı Microsoft hesabınızda çalışır.

• Microsoft hesabınızla ilişkili cihazlar listesinden Şu anda bu cihazı kullanıyorum'un yanındaki onay kutusunu seçin.

• Etkinleştir'i seçin.

Kullandığınız cihazı sonuç listesinde görmüyorsanız cihazınızdaki Windows 10 dijital lisansıyla ilişkilendirdiğinizle aynı Microsoft hesabıyla oturum açtığınızdan emin olun.

• Oem lisanslarda anakart değişince, etkinleştirme olmuyor.

Bir kaç kez denedim. Sonuç başarısız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Evet bu yüzden Not olarak başa yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Evet bu yüzden Not olarak başa yazdım.
    Dijital lisanslama yapılmış. Microsoft hesabı aktif makine de etkinleştirilmiş, OEM win10 anakart değişince windows yeniden etkinleştirilemiyor.

Etkinleştirmenin yapılabilmesi için retail lisanslama gerekiyor.
    OEM lisans için çözüm var mı?

OEM için nasıl olur bilemem hocam bi ara çevrimdışı etkinleştirme vardı numarayla arayıp etkinleştiriyorduk onu bir deneyin olmazsa.

• Yukarıda anlatılan retail sürüm için geçerlidir.
    Bilgisayarda anakart değiştiğinde, yeniden etkinlestirme gereklidir. Lisans retail ise yukarıda anlattıklarımız geçerlidir.
    OEM sürüm için yeni lisans gerekir.
    Anakart değiştiğinde, OEM sürümde Telefonla etkinleştirme de geçersizdir.

O zaman üzüldüm hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldan beri kullandığım dizüstü bilgisayarımı değiştirmek istiyorum. Pc yi ilk aldığımda üzerinde Win7-home vardı. (Pc nin arkasında win7 product key etiketi yapıştırılmış).Daha sonra Win10 güncellemesine yükseldi.

-Lisans atahtarına baktığımda "Retail" görünüyor.
    -Lisans içinde "Dijital bir lisans ile etkinleştirildi yazıyor." Pc kalıcı olarak etkinleştirilmiş durumda
    -Dijital lisans anahtarınıda buldum.

Şimdi sorum şu, yeni bir freedos pc alıp win10 kurduğum zaman eski pc deki win10 lisansını yeniden kullanabilimiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac2x -- 24 Nisan 2020; 13:7:22 >
  • Çok çok teşekkür ederim dostum.

• Çok güzel bir konu ve anlatım olmuş herkes bu soruyu soruyordu. Ellerine sağlık.
  • Lisans isteyen arkadaşlar, İlgili arkadaşlar https://forum.donanimhaber.com/windows-10-8-7-retail-oem-key-karsilastirma-etkinlesirme--145992223#145992223 buraya bakmanızı öneririm. Maddi durumu kötü olan arkadaşlara gereken kolaylığı seve seve yaparım .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.