Şimdi Ara

Norton Ghost 15 Kurulum ve Yedek alma Resimli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Norton Ghost 15 Kurulum ve Yedek alma Resimli anlatım

GHOST 15 TÜRKÇE KURULUM ve YEDEK ALMA

Norton Ghost 15 ile artık bilgisayarınıza format atmayı unutacaksınız. Özellikle format bilgisi olmayanlar için çok kullanışlı bir program. Tabiki ileri seviyedeki kullanıcılarında bu program çok işine yarıyor; çünkü kimse saatlerde uğraşıp gerekli tüm programını kurduğu bir işletim sisteminin üzerine bir bardak soguk su içip tekrar format atmak istemez.
    Ghost 15’te hem windosa kurdugunuz programla yedek alabilirsiniz, hemde bootable cd’nizle yedek alabilirsiniz. Yalnız yedeği geri yüklemede bootable cd ye illaki ihtiyacınız olacak.
    A) Normal şekilde windows yedeği alma ve geri yükleme
    B) Açılmayan windos da bootable cd ile yedeğimizi geri yükleme

A) Normal şekilde windows yedeği alma ve geri yükleme
    Öncelikle norton ghost 15 dosyamızı ve Ghost 15 bootabe media bilgisayarınıza indirin. Bkn:

http://zopzor.com/norton-ghost-15-turkce-kurulumresimli-anlatim/ Rar dosyalarımız şifresizdir.

Başlangıç olarak indirdiğimiz ghost 15 bootable.iso dosyamızı Cd’ye yazdıralım. Eğer Windows7 kullanıyorsanız bunu iso dosyamızın üzerine çift tıklayarak Windows yansıma yazıcısını kullanarak yapabiliriz
    Ya da nero ‘yu kullanarak veya internetten ücretsiz .iso yazdırma programları indirerek te bunu yapabiliriz. Bu ayrıntılara bildiğinizi varsayarak girmeyecegim ama sorun yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Bootable.iso dosyamızı cd’ye yazdırdık ve artık bizimde bir Ghost 15 bootable rescue cd’miz var.
    Şimdi ikinci olarak Ghost 15 full programımızı kuruyoruz:
    -Programa çift tıklayıp NEXT diyerek başlıyoruz.
    -kurulum bitince “show the read me file” tikini kaldırın ve finish diyoruz.
    -Bilgisayarımızın yeniden başlatılmasına “YES” diyoruz.
    -Windows tekrar başladığında “welcome to norton ghost” ekranını NEXT diyerek geçiyoruz.
    -Product activation kısmına üstteki sekmeyi seçip key makerımızı açıyoruz
    -Key makerımızın “NAME” bölümüne 6 karakterden uzun bir isim yazıp “GENERATE” tıklayarak ürettiğimiz keyimizi ghost activation kısmına kopyalayın.
    Ghost 15 Full kurulumumuzu tamamladık. Şimdi sıra yedek almada
    -Öncelikle “Run or manage backup” a tıklıyoruz.
    -Yeni ekranda “Run Now” diyoruz ve Ghost C:\ bölümümüzün yedeğini almaya başlıyor. Bu 10-15dk sürer.
    (eğer hiçbir ayar yapmazsanız sistem yedegini D:\Norton Backups klasörüne yapar.)
    Tebrikler sisteminizin başarılı bir yedegini aldık.
    Norton Ghost yedeği geri yükleme

-“Recovery my computer” a tıklıyoruz.
    -Ekrana gelen ve devam ettiğimizde tüm C:\ bölümündeki dosyaların silinecegini hatırlatan uyarıya “Yes” diyerek geçiyoruz. Eğer masaüstünde yada C bölümü içerinde yedekleme aldıktan sonra eklediğiniz dosyalarınız varsa mutlaka bunları D:\ içerisine yedekleyin yoksa hepsi silinir!
    -Geri yüklemenin başlaması için bilgisayarı yeniden başlatmamız gerektiği söyleniyor. “Evet” diyoruz.
    -Bu ekranda başta oluşturdugumuz bootaple cd’mizi cd yuvasına yerleştirmemizi ve bilgisayarı yeniden başlatmamız isteniyor. “Tamam” diyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.Yalnız biosdan bootable media ayarını cd/dvd olarak ayarlamayı unutmayın!
    -Bilgisayarımız yeniden başladıgında siyah ekranda “any key press continue to bootable cd\dvd” dediginde klavyemizin herhangi bir tuşuna bastıktan sonra gerisini ghost kendi halledecek ve sistem geri yüklemesini bitirdikten sonra bilgisayarımız yeniden başlayacaktır. Tertemiz windowsunuzu güle güle kullanabilirsiniz
    B) Açılmayan windos da bootable cd ile yedeğimizi geri yükleme
    Öncelikle bootable cdmizi takıp “any key press continue to bootable cd/dvd” yazısında bir tuşa basıp ghost 15 ana ekranı gelene kadar bekliyoruz.
    Recovery my computer e tıklıyoruz.
    Welcome the recovery my computer kısmını next ile geçiyoruz.
    “Select a recovery point to restore” kısmında eğer aldıgımız farklı yedekler varsa birini seçiyoruz.Next dedikten sonra
    Drives to restore kısmını next ile geçiyoruz.
    Completing the recovery my computer wizart sayfasında isterseniz alttaki “reboot when finished kutucuguna tik atarak geri yükleme bittiğinde bilgisayarın yeniden açılmasını isteyebiliriz. Finish diyerek geri yüklemeyi başlatıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon Fighter -- 25 Şubat 2012; 14:58:21 >

• bilgisayarım 1 haftadır açılmıyor, başlangıç onarma ekranı çıkıyor. eskiden türkçeyken üsütüne üstlük artık ingilizce çıkmaya başladı. format atmak istemiyorum, "C:\" yani sistemin kurulu olduğu dizinde maalesef bir sürü belgem var. üstüne üstlük bana lazım olan bir çok programın setup'ı ve ayarları da "C" de internette karışma çıkan her türlü yöntemi denedim, başlat onardan sfc /scannow yapıyorum tekrar başlatıp tekrar sfc scannow yapın diyor olmuyor, sistemi geri yükleme noktaları çalışmıyo. 3 gün boyunca sistemin yedeğini almaya çalışan "macrium reflect" sonunda hiç bir şekilde hiç bir işime yaramadı. bilgisayarın ara yüzü gelmeden yedeğini aldırırmı bu program bana ? lütfen bir yardım.
  • hocam sen c:\ deki dosyalarının yedegini almak istiyorsan senin işini cd den çalışan xp görür. google dan arat bulursun. iso dosyasıdır ve cd ye yazdırıp bu cd ile bilgisayarı başlatırsan software modunda bilgisayarının c ve d sürücülerine ulaşabilirsin ve c deki istedigin dosyayı d ye yedek alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasuvari

hocam sen c:\ deki dosyalarının yedegini almak istiyorsan senin işini cd den çalışan xp görür. google dan arat bulursun. iso dosyasıdır ve cd ye yazdırıp bu cd ile bilgisayarı başlatırsan software modunda bilgisayarının c ve d sürücülerine ulaşabilirsin ve c deki istedigin dosyayı d ye yedek alırsın

sitedeki linkler ölmüş tekrar koyabilir misin ?
  • OKULUN kafesinde kullanırdık güzel program :D
  • linkler güncellendi
  • bu iş için acronis'i tavsiye ederim. daha kullanışlı geldi bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende uzun süre acronis kullandım ama win7 de problem yaşayınca ghost'a geçtim
  • bende norton ghost 15 var,bunu pc ye kurdum ve backup yaparak yedek aldım
    aldıgım backup ta
    SAMSUNG.sv2i 3 kb
    SAMSUNG_C_Drive001.v2i 25 gb
    olarak iki dosya belirdi
    aradan aylar geçti ve recovery yapmam gerekti,norton ghostu çalıştırdım recovery tıkladım
    view by kısmından sistem yada file name olarak browse yapıp
    dosyaların olduğu yeri tıkladım bende harici disk var orda dosyalar
    daha sonra next ok diyerek ilerlediğim halde birşey olmadı işe yaramıyor
    bu boot cd falan deniyor onla ne alakası var,ben pc açıkken yapıcam o işi o cd neyin nesidir ben neden yapamadım
  •  Norton Ghost 15 Kurulum ve Yedek alma Resimli anlatımturbobit.net
    Download file SymntcNrtnGhst150136526SP1.rar (292,29 Mb) | Turbobit.net
    https://turbobit.net/7ypsticg9ta0.html

7-zip ile açın boot cd oluştururken isoyu pc ye Bağla yın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.