Şimdi Ara

Windows 10 Metro Ekranı (Başlat Menüsü) Açılmıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle, Allah belanı versin windows 10.

şöyle ki; gayet iyi baktığım sistemimle orijinal oyunumu oynarken birden bire oyun dondu. 220 saat oynadım, daha önce hiç donmamıştı. neyse, bekle bekle bir şey olmayınca reset attım ve açtığımda metro ekranı açılmaz oldu. tıkla yok, klavyeden pencereye bas yok... başlat çubuğu dondu kısacası. sadece sol tıklayabiliyorum ve başlat çubuğunda olan chrome'u açabiliyorum. başka hiçbir şeye tepki vermiyor. powershell falan sökmedi. sfc /scannow da sorunumu çözmedi. 200 gb oyun var, bir sürü büyük program... onları tekrar indirip kurmak falan büyük sıkıntı arkadaşlar temiz kurulum yap demeyin.

not: windows 10, 8.1'den yükseltme şeklinde yüklenmiştir.

ÇÖZÜM: komut istemi üzerinden yeni bir kullanıcı hesabı eklememiz gerekiyor. şöyle ki; c:/windows/system32/cmd.exe dosyasını bulup sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıyoruz ve tırnak işaretleri olmadan şu komutu yazıyoruz: "net user /add kullanıcıadı şifre" (örn: net user /add kemence 1234). sonra denetim masasından (pencere simgesine sağ tıklayarak ulaşabilirsiniz) kullanıcı hesaplarına gelip yeni oluşturduğumuz hesabı yönetici olarak atıyoruz. ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. geçmiş olsun. o eski lanetli hesabınızı da silebilirsiniz isterseniz. tabii ki belgelerinizi yedekledikten sonra (yani c:/kullanıcılar/eski kullanıcı adı altındaki verileri...) eski hesabınızdaki ayarların hiçbirinin geçerli olmayacağını da unutmayın. yeni bir masaüstünüz olacak, metro ayarlarınız, uygulamalarınız sıfırlanacak falan... bir de "all users" olarak kurmadığınız bazı programlar gözükmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 27 Ağustos 2015; 1:49:05 >

• emrerok_rc kullanıcısına yanıt
    Win8.1'e geri dön. Söylediğin bütün sorunları ben de aynen yaşadım. Win10'da çok hata var. Güncellemeler ile 1 yıla yayılarak ancak çözülür bu sorunlar. Win8.1'e geri dön.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

Win8.1'e geri dön. Söylediğin bütün sorunları ben de aynen yaşadım. Win10'da çok hata var. Güncellemeler ile 1 yıla yayılarak ancak çözülür bu sorunlar. Win8.1'e geri dön.

Yapma be! :( 8.1'in dosyalarını sildim yer kaplamasın diye, geri dönemem :( Arkadaşlar bu sistemi formatlayıp toparlamam 1 ayımı alır. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir çözümü olmalı ya. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

quote:

Yapma be! :( 8.1'in dosyalarını sildim yer kaplamasın diye, geri dönemem :( Arkadaşlar bu sistemi formatlayıp toparlamam 1 ayımı alır. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir çözümü olmalı ya. :(

Dün bilgisayara açtım ve windows 10 3. kez kendi kendine kurulmuştu. Ben de anında kaldırıp Win 8.1'i kurdum. Deneyimli olduğum için bu sorunların senin çabanla çözülecek bir şey olmadığını bilmeni isterim. Yeni bir sistem ve kesinlikle arka planda sürekli bir şeyler yapıyor. Çünkü güç modunda bile fan deli gibi çalışıyor. Halbuki Win 8.1'de güç moduna aldım mı internet film yazı oyun dışında ne yaparsan yap fan asla çalışmaz. Güç iyileştirmeleri çok iyi Win 8.1'de yılların birikimi bir iyileştirme. Ama sanki Win 10'da bazı şeylere yeniden başlamış gibi Microsoft. Özellikle şu DX12 çok farklı bir yenilik diyorlar. yüzde 50 artış olacak diyorlar destekelyen bütün grafik kartlarında. Özellikle dahili ve harici kart birlikte olan cihazlarda uyum sorunu var. Kendi cihazım adına söyleyebileceğim bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

quote:

Dün bilgisayara açtım ve windows 10 3. kez kendi kendine kurulmuştu. Ben de anında kaldırıp Win 8.1'i kurdum. Deneyimli olduğum için bu sorunların senin çabanla çözülecek bir şey olmadığını bilmeni isterim. Yeni bir sistem ve kesinlikle arka planda sürekli bir şeyler yapıyor. Çünkü güç modunda bile fan deli gibi çalışıyor. Halbuki Win 8.1'de güç moduna aldım mı internet film yazı oyun dışında ne yaparsan yap fan asla çalışmaz. Güç iyileştirmeleri çok iyi Win 8.1'de yılların birikimi bir iyileştirme. Ama sanki Win 10'da bazı şeylere yeniden başlamış gibi Microsoft. Özellikle şu DX12 çok farklı bir yenilik diyorlar. yüzde 50 artış olacak diyorlar destekelyen bütün grafik kartlarında. Özellikle dahili ve harici kart birlikte olan cihazlarda uyum sorunu var. Kendi cihazım adına söyleyebileceğim bu.

Birkaç ay daha bekleyeceğim hocam belki bir çözüm bulurum. Yoksa zaten dediğim gibi format atsam 1 ayda anca toparlarım sistemi. Bilgiler için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.