Bildirim
Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (23. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Klavye ingilizce QWERTY bazı simgelerin yerleri değişti
Türkçe QWERTY yapamayız mi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tobiobito
Bu özellikler zaten mac osx de var geriden gelmeye devam edin windowsçular
O "mac"inle steamdan satın al da seninle bir The Elder Scrolls Online oynayalım. -
Şuanda oynuyorum zaten paralles diye bir şey var böyle cahil cahil yorum yapmadan 2 kere düşün -
Sistem gereksinimleri
Temel olarak, bilgisayarınız Windows 8.1 çalıştırabiliyorsa, başlamaya hazırsınızdır. Emin değilseniz, endişelenmeyin, Windows, önizlemeyi yükleyip yükleyemeyeceğinizden emin olmak için sisteminizi kontrol edecektir.
İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı
RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
16 GB kullanılabilir boş sabit disk alanı
Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX 9 grafik cihazı -
Finans, hava durumu, haberler, gazete başlıkları, metro arayüzü .... gibi saçma sapan uygulamaları eğer kullanıcı tercihine bırakmazsa ( yani yükerken bunları isteyip istemediğimiz sorulmazsa ) alsın bi tarafına soksun microsoft. Fareyi özgürce kullanmamızı kısıtlayan heryerden çıkan saçma sapan şeylerde aynı şekilde kullanıcı tercihine bırakılmalı. Tek yapması gereken platforma göre kullanıcı tercihi koyması misal ben fare ve klavye kullanıyorum o zaman buna uygun arayüz seçenekleri sunulmalı. Dokunmatik arayüzü dokunmatik kullananlar seçsin. Birde win7 benzeri arayüzde dokunmatik kullanmayanlara sunulsun. tek yapması gereken şey bu ama inatla yapmıyor annesini sevdiğim microsoftu. -
Hocam yapabiliriz. Sırasıyla;
Control Panel
Change Input Methods
Options
Add an input method
Turkish Q
Bu kadar :) -
quote:
Orijinalden alıntı: @2101
Klavye ingilizce QWERTY bazı simgelerin yerleri değişti
Türkçe QWERTY yapamayız mi
Normalde denetim masasindan bolge ve dilden yapiliyordu hocam bi bakin degismediyse ordadir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoklu masaüstü olayı muh-te-şem!
Ayrıca şuradaki bi cümle hoşuma gitti:http://www.theverge.com/2014/10/1/6880953/windows-10-microsoft-hits-a-turbo-button-to-get-back-to-business
"FEEDBACK IS KEY FOR MICROSOFT AS IT WORKS TO AVOID ANOTHER WINDOWS 8"
yani diyor ki, Microsoft başka bir Windows 8 faciası yaşamamak için geribildirimlere çok önem veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 1 Ekim 2014; 22:45:46 >
-
Fiyatla ilgili bişey söylemediler, nisanda görücez artık. Ama bi bedava muhabbeti olacaksa en azından xp olmasas bile win 7 lisansı olanlara da ücretsiz verir diye düşünüyorum, geçişi sağlamak için. Win XP ve 7'ye kazık çakanlar var bildiğiniz gibi -
quote:
Orijinalden alıntı: murata42
Ne yazıkki perakende satıcılarda freedos bilgisayarların satıldığını daha göremedim. Ancak toplama yapacaksın öyle birşey istiyorsun. Keşke satılsa bende seninle hemfikirim.
gelibolu da bir bilgisayarcıda lenovonun freedos modelleri vardı. Dükkan sanırım gold bayisiydi aynı zamanda. Bilgisayarı yeni almamış olsaydım kesin freedos olarak alır 7 veya xpyi kurar rahat rahat kullanırdım.
yeni bilgisayarlardaki 8 dayatması sistemi zorla kullandırmaya çalışmaktan öte birşey değil. Ben sonuçta üstündeki işletim sistemini almak zorunda değilim. Belki pardüs veya ubuntu kurup kullanacağım veya xp kuracağım.
toplama bilgisayar da hazır kadar verimli olmuyor. şu devirde son model notebookta xp kullanayım dedirtmiyor microsoft
-
Hocam harika ama geç kalınmış bir özellik. Ne yazıkki linuxda bu yıllardır var ama windowsda olması beni çok sevindirdi -
quote:
Orijinalden alıntı: murata42
Hocam yapabiliriz. Sırasıyla;
Control Panel
Change Input Methods
Options
Add an input method
Turkish Q
Bu kadar :)
Bu şekilde
Yaptım oldu sağolasın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tobiobito
Şuanda oynuyorum zaten paralles diye bir şey var böyle cahil cahil yorum yapmadan 2 kere düşün
Birincisi seni cahil küçük beyinli velet kardeşim o paralles değil Parallels ,daha öğretmeniniz size özel isimlerin büyük harf ile başladığını öğretmemiş olabilir o yüzden umursamıyorum. 2.si o " geriden gelen windowsçular" diye kullananlarını aşağılayan,babasının parasıyla aldığın mac ile övünen,forumda babamın harddiskindeki çalışmayı sildim diye ağlayan bir velet olarak senin kimseyi yargılama hakkın yok. 3.sü o aşağılağıdığın işletim sistemi üzerinden açıyorsun o oyunu seni asalak kardeşim. Saf Mac OS X ile açabiliyor musun ? Hayır. Peki bu neyin atarı o zaman ? -
Windows 3.1 ile bilgisayar kullanmaya başladım.Windows ne hikmet ise ara sürümlerde saçmaladı.Windows 3.1 den 95'e geçerken adını bile birçok kişinin duymadığı windows bob diye bir sürüm çıkarmaya çalıştı.95'in arayüzü çok farklı gelmişti ama hakimiyeti uzun süre windows 98se sürdürdü.Windows me ve vista ilede insanların çok şikayet ettiği sürümler çıktı.Windows 8'de masaüstü kullanıcılarını hiç düşünmemeleri yüzünden onunda sonu çok iyi olmadı.Neyseki 10 çıktı,10 videolardan izlediğim kadar ile gayet güzel'e benziyor.Windows 7 ile harmanlamaları ve üzerine yenilikler eklemeleri çok iyi olmuş.Mac pc'ler herzaman stabil çalışsada birşey unutuluyor.Windows yüzlerce donanıma destek vermeye çalışırken,macos'un destek verdiği donanım sayısı az ve stabiliteyi artıran en önemli özellikte bence bu.
-
-
Windows 7 ile yola devam, duruma göre geçiş yaparız ama bu sistem hali hazırsa stabil çalışıyor ve bozmak da akıl mantık işi değil. -
8.1 düzeltildi kapatma olayı. başlat menüsü üzerinde sağ tıkla ister kapat ister denetim masasına git. 8.1e yükselttin mi sistemini. direkt masaüstü gelsin seçeneğini de seçersen 7den fark kalmıyor. at denetim masası simgesini de masaüstüne. 8.1 sanal makina da bile gayet hızlı. ben geçmeyi düşünüyorum artık 8.1e -
Arkadaşlar Aero arayüzü yok ama pencerelerin altında çok güzel bi gölge efekti var çok şık olmuş :) -
çok saçma, tasarım windows 8 kopyası zaten. sadece yenilik getirerek yeni bir işletim sistemi oluşması mantıksız, onun yerine 8.1'e güncelleme olarak gelmesi daha mantıklı. şu anda zaten windows 8'in ne kadar kullanıldığı malum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X