Şimdi Ara

Windows 10 update'den sonra 60 fps sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
16.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba, yaşadığım sorun 1 haftadır devam etmektedir işletim sistemim windows 10 64 bit,laptop kullanıyorum asus markası 5 aydır sıkıntı olmadan çok rahat oynadığım laptopda 1 hafta önce update yaptırdıktan sonra not: windows update'si otomatik olan birşey. bütün oyunlarım 60 fps sabitlendi counter strike global offensive league of legends vb vb ama gelin görünki ben bu sorunu 1 hafta araştırdım çoğu yerde xbox silin yada ayarlardan dvr kapatın tarzı sonuçları buldum,evet birde vsync kapama olayı var ama bunların hiçbiri hemde hiçbiri bende işe yaramadı 1 haftadır araştırmama rağmen ama şimdi gelip diyeceksinizki 60 fps çok iyi değilmi malesef eğer benim gibi counter strike global offensive oyuncusuysanız 60 fps ve 120 fps arasındaki farkı o mouse dönme olayını rahatlıkla anlayabilirsiniz son çarem buraya bu konuyu açmaktı eğer bilen varsa daha önceden bu sorunu yaşayan varsa lütfen bana yardım edebilirmi?

(PENCERE MODUNA ALDIĞIMDA FPS DÜZELİYOR CS GO DA 250 FPS LEAGUE OF LEGENDS'DE 300 FPS SABIT OYNUYORUM AMA PENCERE MODUNDA VERIMLILIK ALAMIYORUM) Birde bazı oyunlarda normal fps alabiliyorum örnek:h1z1 70-100 oyun başlatırken 300 fps e çıkıyor onun dışında counter strike source 300 fps alabiliyorum ama çözemedim bu hatayı csgoyu sildim yükledim düzelmedi vsync kapalı heryerde ve de 60 fps kitleme açık değil. Windows 10 update'den sonra 60 fps sorunu. Windows 10 update'den sonra 60 fps sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtbrah -- 2 Eylül 2016; 15:56:32 >

• aynı sorun bende de var mouse bi yavaş hareket ediyor güncellemeden sonra oldu bu durum çözümünü bilen varsa aydınlatsın bizi
    ben de vsync i kapatıyorum fakat olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdx

aynı sorun bende de var mouse bi yavaş hareket ediyor güncellemeden sonra oldu bu durum çözümünü bilen varsa aydınlatsın bizi
    ben de vsync i kapatıyorum fakat olmuyor
    ben baya yerlere baktım xbox app felan diyorlar ama gram işlemedi bana tek çözüm pencere moduna almak ama onuda yapınca hiç oyun oynanmıyor hiçbirşeyi göremiyorsun vede oyuna odaklanamıyorsun çok saçma birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtbrah

ben baya yerlere baktım xbox app felan diyorlar ama gram işlemedi bana tek çözüm pencere moduna almak ama onuda yapınca hiç oyun oynanmıyor hiçbirşeyi göremiyorsun vede oyuna odaklanamıyorsun çok saçma birşey.

Alıntıları Göster
    ben çözdüm olayı ama nasıl oldu anlamadım vsync ı kapattım nvidia panelden sonra bilgisayara res attım düzeldi.
  • quote:

ben çözdüm olayı ama nasıl oldu anlamadım vsync ı kapattım nvidia panelden sonra bilgisayara res attım düzeldi.

Alıntıları Göster
    nasıl yaptın tam olarak anlatırmısın resim felan alabilirmisin nvida ayarlarının
  • Xbox tan dvr ı kapattım , nvidia control panel dan da vsync i tümü için kapattım. Sonra bilgisayarı resetledim düzeldi
  • quote:

Xbox tan dvr ı kapattım , nvidia control panel dan da vsync i tümü için kapattım. Sonra bilgisayarı resetledim düzeldi
    Bende de aynı sorun var. windows 10 updateten sonra olmaya başladı. Dediğin gibi xbox DVR'yi devre dışı bırakınca düzelmişti ama tekrar olmaya başladı. Powershell ile xbox app zımbırtısını komple kaldırdım. Yine de düzelmedi. Birşey tetikliyor sanki. 300 fps varken birden 20-70 arası gezmeye başlıyor. Ekran kartı driverını önceki sürümleriyle değiştirdim sonuç alamadım. Kesin windows update ile ilgili bişey. Sapıttı zaten. Bazen başlat düğmesi çalışmıyor mesela
  • Yalnızca win 10 damı oluyor
  • kk king kullanıcısına yanıt
    Başka işletim sisteminde denemedim. Ama windows 10 updateten sonra fps sorunları başladığı için windows 10 dışında bir sorun düşünmedim.
  • Hmm belki sorun oyundandır diye düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk king

Hmm belki sorun oyundandır diye düşünmüştüm
    ben laptopda oynuyorum ama updateden sonra eskiden aldığım fps i alamaz oldum redditte vb sitelerde heryerde aradım 60 hz ekranım belki ondandır diyeceğimde bundan öncesinde nasıl 300-200 arası sabit fps ile oynayabiliyordum anlamış değilim çok karmaşık bi durum.
  • quote:

ben laptopda oynuyorum ama updateden sonra eskiden aldığım fps i alamaz oldum redditte vb sitelerde heryerde aradım 60 hz ekranım belki ondandır diyeceğimde bundan öncesinde nasıl 300-200 arası sabit fps ile oynayabiliyordum anlamış değilim çok karmaşık bi durum.

birde pencere modunda fps normale dönmesi garip bi olay vsync kapalı iken çok saçma :)
  • quote:

quote:

birde pencere modunda fps normale dönmesi garip bi olay vsync kapalı iken çok saçma :)

Alıntıları Göster
    1607 Redstone ile alakalı bir durum 1511 sürümüne geri dönüldüğünde sorun kalkmaktadır. beta vari bir işletim sistemini full sürüm diye sürerseler sonuç bu olur ilk betasında böyle bir durum vardı 2. betada ufak tefek sorunları vardı 3 te hiç yoktu finalde yine betada ki gibi antika sorunlar çıktı karşımıza.

• Microsoft, Redstone diye kıytırık bi güncelleme yayınladı içine etti stabilitenin, oyunların. Maşallah 8'i aratmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Senyor-

Microsoft, Redstone diye kıytırık bi güncelleme yayınladı içine etti stabilitenin, oyunların. Maşallah 8'i aratmıyor
    Bu sorun redstone'dan önce de vardı
    Geçenlerde yaklaşık 2 ay önce, kafayı yedirtti bana. 8.1 yükledim, eksik hissettirdi, 7 yükledim tam driverlar olmadığı için stabil olmadı en son yükleyip güncelleştirmeleri kapadım sorun kalmadı.
    Artık açık güncelleştirmeler ama fps drop yaşıyorum
  • güncel sorun devam etmektedir.
  • o nasil bir laptop 200-300 fps verebiliyor :D bende isterim öyle bir laptop varsa almak modeli nedir?

FPS sorununu bende yaşadım 1607 ye yükseltince oluşmuştu bu sorun. Çözümünü 1511 in en sürümüne format atarak çözdüm. Daha sonra windows update den değilde yükleme aracı kullanarak 1607 ye yükselttim. Şuan hiçbir sorun yok oyunlarda. Gereksiz Windows app leri de win powershell kullanarak kaldırdım. Siz tersten gidin önce win appleri kaldırın baktınız çözüm olmadı format atmanız gerekebilir.
  • asus k555U, ekran kartı geforce 940m overclock yapmadım yaptığımda +50 fps fazla oluyor tabikide 60 hz olduğu için ekran farkını yaşayabiliyorsun 144 hz monitörle ama performansı gayet iyi powershell ile xboxu kaldırdım ama dvr ı kapatmamıştım sonradan tekrar yüklediğimde ise xbox login olmuyordu bu ay başını bekliyorum laptobu sıfırlayacağım bu arada ısınma sorunu yok bir ara overclock ile h1z1 oynuyordum 1024-768 çözünürlükte high ayarlarda 100 fps sabitti ısınma sorunuda olmuyordu güzel bir laptop ama updateden sonra böyle fps oyunlarında 60 fps sabit olması çok sinir bozucu bi durum moba ve mmorpg de pek fark yaratmıyor hatta memory kullanımı azalıyor daha iyi ama malesef fps oyunlarına daha fazla bağlıyım her neyse ay başında resetliyip bu konuya nelerin değişip değişmediğini tekrar yazacağım.
  • Aynı sorun bende de oluştu format atıp tüm sürücüleri güncel bir şekilde kurdum fakat sorun devam ediyordu. Araştırdım her yolu denedim bir türlü çözüm bulamadım en son xbox dvr olayını devre dışı bıraktığımda olay çözüldü. Çözülene kadar sabit 60fps alıyordum mause garip bir şekilde yavaş hareket ediyordu ana menüde bile cs go'da. Şu anda gayet normal eski akıcılığına kavuştu oyun. Denemeyenler var ise denemelerini tavsiye ederim umarım sorununuz çözülür.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxEragon -- 15 Eylül 2018; 13:31:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.