Şimdi Ara

windows 10 uptade (KB3081424)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424) bu uptade yapamıyorum

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
    DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

yukarıdaki komutları uyguladım cmd yi yönetici olarak açtım ve hepsini sırasıyla yazdım cmd komut işlemi bitince laptomu yeniden başlatım ama sorun devam ediyor. günceleştirmeler tamamlanamadı diyor ve geri yüklüyor % 59 da takılıyor. Allupdate.bat dosyasını indirdim onuda yönetici olarak çalıştırdım ama sorun yinede devam ediyor. sorunun tek bende olmadığını fark etim yani windowsun topluluğa sor kısmında konu açtım ve herkese yukarıdaki işlemleri yapılması söyleniyor ve yapanların hiçbiri sorunun çözüldüğünü söylemiyor benim gördüğüm kadarıyla. benim yanlış yaptığım bir şey veya uygulamadığım bir şey varsa çözümü yazarsanız çok sevinirim.

• bendede aynı sorun var sürekli güncelleştirme yapılandırılamadı diye hata veriyor ve kısır döngüye giriyor?
  • DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth işleminden sonra herhangi bir hata verdimi?
  • Aşağıda verdiğim linteki "Windows Update sorun Gidericisi" ni indirip çalıştırın. Update sorunu kalmayacaktır.

Windows Update Sorun Gidericisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierennet -- 8 Ağustos 2015; 23:41:58 >
  • @x3m DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth bu hiçbir hata vermedi

@alierennet uygulamayı indirdim sonrada güncelemeyi kurdum ama olmadı
  • Ben de bu güncelleme hiç çıkmadı bile. Resmi sürümden önce yayınlanan 10240 ı kullanıyorum yapı numarası aynı fakat bu güncelleme bana hala gelmiş değil.
  • sorunum çözüldü uptade yaptım google direkt olarak (KB3081424) bunu kopyalayıp yapıştırdım bir kaç yabancı sitede gösterilen uygulamaları yaptım ve sorunum çözüldü yardımlarınız içinde teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 10 Demo Yükseltme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxekoxx

sorunum çözüldü uptade yaptım google direkt olarak (KB3081424) bunu kopyalayıp yapıştırdım bir kaç yabancı sitede gösterilen uygulamaları yaptım ve sorunum çözüldü yardımlarınız içinde teşekkürler.

anlatırmısınız hangi siteler?
  • sorunun çözümünü şu sitede anlatmışlar arkadaşlar
    isterseniz sitedeki linklerdende manuel olarak kurabilirsiniz
    http://www.thewindowsclub.com/windows-10-update-kb3081424-fails-to-install

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhtk -- 9 Ağustos 2015; 18:35:37 >
  • Yukarıda verilen ve başkada bulabileceğiniz linklerde anlatılanı yaparsanız sorun çözülüyor. En azından benimki çözüldü. Kayıt defterinde gösterilen yerde sizin kullanıcı adınız haricinde olan kaydı siliyorsunuz. Bu işlerden hiç anlamıyorsanız ve emin değilseniz kurcalamamanızı tavsiye ederim.
  • içime sinmedi biraz daha açıyım. kayıt defterinde gösterilen yere gidin burada s-1-5-18, s-1-5-19, ve s-1-5-20 kayıtları dursun ellemeyin, s-1-5-21 ..... diye devam eden birden fazla kayıt göreceksiniz bunlara tıkladığınızda sol tarafta ProfilelmagePath yazan yerin yanında bilgisayarınızdaki kullanıcı adının yazılı olduğu kayıt kalacak diğeri veya diğerleri silinecek. Linklerde verilen resimleri inceleyin yazdıklarımı tekrar okuyun anlayacaksınız.
  • başka bir mesaja yazmıştım buraya kopyala yapıştır yapıyorum

birçok sitede bu çözüm öneriliyor bir tanesinin linkini vereyim yeterli herhalde

http://www.tenforums.com/windows-updates-activation/9047-windows-10-updates-fails-install-even-after-multiple-attempts-4.html

kısaca durum şöyle

başlata sağ klik yapıp çalıştıra regedit yazıp kayıt defterini çalıştırıyoruz sonrasında şu adrese gidip zamanında yaratılmış olan ve kullanılmayan kullanıcı hesabını bulup siliyoruz ( bu hesap bende updateuser ismiyle açılmıştı her bilgisayarda farklı olabilir )

kayıt defterindeki kullanıcı hesaplarına ulaşacağınız yol aşağıda

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

resimde görülen 5 girdiden sadece kırmızı ile çizdiğimi sildim yanlış olan oymuş en alttaki w10 kullanıcı hesabım en üstteki 3 tane nedir bilmiyorum ama onlarıda silerseniz windows açılmıyor onu biliyorum çünki 2 defa win açılmadı imaj attım o yüzden soldaki kırmızı ile çizdiğimi komple uçurdum ondan sonra herşey düzeldi

windows 10 uptade (KB3081424)

bu yanlış kullanıcı hesabı bende updateuser olarak görünüyordu kurduğum firewall yaratıyor diye tahmin ediyorum neyse kısaca ben onu sildim ve ardından update sorunsuzca çalıştı ama dikkatli olun registry den yanlış şeyler silerseniz bilgisayarınız açılmaz elinizde windows imajı olmadan bu işlere girişmeyin ama sorun kısaca bu ben bunu 3-4 gün önce okudum yabancı forumlarda ama 1-2 defa deneyip başaramayınca umudu kesmiştim son denemede buldum yabancı forumlarda da herkes bu şekilde çözmüş kolay gelsin belki microsoft bi araç çıkarır ilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 10 Ağustos 2015; 23:33:08 >

• ZEPHYR kullanıcısına yanıt
    bu çözüm işe yarıyor arkadaş net anlatmış ben ilk başta 2-3 kere yanlış şeyleri sildim windows açılmadı geri dönüşüm noktasından geri yükleme yaptım bende de aynı yerde idi ama updaty adında geçiyor arkadaşta updateuser olarak geçiyor kişiye göre değişiyor galiba emin değilim ne olur ne olmaz geri dönüşüm noktası oluşturun arkadaşta belirtmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.