Şimdi Ara

Windows 10 yavaş açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iyi seviyede bir bilgisayara sahibim. son 4-5 gündür bilgisayar açılırken hoşgeldiniz ekranı gelmeden önce siyah bir ekranda 15 saniye kadar ortada yuvarlak imlecin döndüğü kısım karşıma geliyor. ardından hoşgeldiniz ekranı geliyor ve orda da bi 10 saniye kadar yuvarlak şey dönüyor. m2 ssd'ye kurulu sistem. kontrol ettiğimde disk hızında bir sorun gözükmüyor 3 gb/s hızı görüyor yine ama açılış yavaşladı bildiğiniz. 5 gün öncesinde böyle bir sorun yoktu. bilgisayarı açıp monitör tuşuna bastığımda, monitör ekranı gelene kadar windows açılmış masaüstü gelmiş olurdu. kullanım hızında bir yavaşlama yok.

internette araştırdım ve denediğimde sorunumu çözemedim. bu sorunu yaşayan başka biri var mı?

not: lisanslı windows kullanıyorum.

• 360safe yaz Google a yükle tarattır. Başlangıç programlarını optimize etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    çok sağol kardeş. sorun çözüldü. internette tonla lüzumsuz bilgi var ve hiç biri bir halta yaramıyor.
  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    Önemli değil.

• Görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarını devre dışı yapsana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşündüm o kadarını da onunla alakası yok. Bazen yapıyor bazen yapmıyor hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hagi10best

Düşündüm o kadarını da onunla alakası yok. Bazen yapıyor bazen yapmıyor hala.
    Antivirüs falan var mı?

• Hayır. Asus anakartlarda başlangıçlarda bios ile alakalı bir durum olarak belirten oldu. Bir çıkış yolu bulamadığım için tek mantıklı gözüken o geliyor bana.
  • quote:

Hayır. Asus anakartlarda başlangıçlarda bios ile alakalı bir durum olarak belirten oldu. Bir çıkış yolu bulamadığım için tek mantıklı gözüken o geliyor bana.
    msconfig>hizmetler>asus com servisi kapatıp dener misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norain

msconfig>hizmetler>asus com servisi kapatıp dener misin?

Alıntıları Göster
    Kapattım bakalım. Deneyeyim bir süre. Dediğim gibi bazen hızlı açılıyor(monitör ekranı gelmeden windwos masaüstü gelmiş oluyor. m2 ssd'ye kurulu sistem) bazen ilk mesajda yazdığım durumla karşılaşıyorum. bir sırası yok. sunabileceğim bir sebep yok. bilgisayarı her zaman aynı şekilde kapatıyorum.
  • Sdd takmakta da fayda var işini görür 2 kat hızlandırıyor PC yi

• windows 10 sistemini HDD ile kullanmak = ölüm azabı çekmek

SSD kesinlikle şart. standart 1 TB HDD yerine 240 GB SSD tercih ederim. Nette birbirinden saçma ve gereksiz bilgiler mevcut. bende çözümü sağlayan ve sende de yarayacağını düşündüğüm ve hızlanacağını öngördüğüm şeyi söylüyorum.

Yapman gereken hizmetlere girip "SysMain" veya bir diğer adı "Hızlı Getirme" yi kesinlikle açık tutmak. Çoğu yer bunu kapat der ama aksine daha fazla hızlandırır. Bunun yanında "ArkaPlan Akıllı Aktarım Hizmeti" ni kesinlikle devre dışı bırakmalısın. Duruma ve tercihine göre "Windows Update" ve "Windows Search" açık veya kapalı olabilir.

Başlangıç uygulamalarının da sayısını azalttıktan sonra PC daha hızlı açılacaktır. Şuan benimki 6 sn de hazır hale geliyor. Sys Main kapatırsam 48 sn sürüyordü.
  • ve bunun yanında başlata girip çalıştır dedikten veya ara butonuna tıkladıktan sonra

msconfig

yazmalısın ve tamam demelisin. karşında gelen ekranda yukarıdan "önyükleme" butonuna tıklayıp, ortalarda bulunan "gelişmiş seçenekler" e girmelisin. işlemci sayısına tik koyarak aktif hale getirdikten sonra CPU'n kaç çekirdekli ise o kadar çekirdeği seçmelisin. ben QuadCore kullanıyorum yani 4 çekirdek, bende max 4 var ve 4 işaretli. bunu yaptıktan sonra PC yi yeniden başlat. ilk başta yavaş açılacak ayarları değiştirdiği için, daha sonra yukarıdaki önceki yaptığım yorumdakileri de uygularsan PC'n artık bundan sonra daha hızlı açılıp kapanacak.
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.

mesajları tam olarak okumamşınız galiba. sistem m2 ssd üzerine kurulu. üst seviye bir sistem.

"bilgisayar yavaş açılıyor" tabirini yanlış kullanmışım. açılırken siyah bir ekranda yuvarlak loading ikonu dönüp duruyor 1-2 dakika kadar. beni bekleten bu. ve bunu da bazen yapıyor bazen yapmıyor. yani her bilgisayarı açtığımda yaşadığım bir sorun değil. bunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışıyorum.

diskte bir sorun mevcut değil. teste soktuğumda 3000 mbyt/s hızı görüyor rahatlıkla. genel kullanımda da hiç bir aksama yok. sadece bilgisayarı açarken bazen "yuvarlak ikonun döndüğü siyah ekran" beni 1-2 dakika bekletiyor. ondan sonra masaüstü geliyor.
  • Bilgisayara ne kurduysan.. başlangıca etki eden ağırlaştıran birşey var.. eğer pcye bişey kurmadan temiz haldeyken hızlı açılıyorsa..sorun programdadır..

Chipset driverı
    Ekran kartı driverı
    Oyun kurarken setupbında ki eklentiler reklamlar
    Adobe programlarınin baslangıç öğeleri

Misal benim notebookta trend micro maximum security var.. ssdli ve hiç kasma donma olmuyor.
    .
    Ramlerde bişey ooabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 12 Kasım 2019; 8:47:4 >
  • quote:

Kapattım bakalım. Deneyeyim bir süre. Dediğim gibi bazen hızlı açılıyor(monitör ekranı gelmeden windwos masaüstü gelmiş oluyor. m2 ssd'ye kurulu sistem) bazen ilk mesajda yazdığım durumla karşılaşıyorum. bir sırası yok. sunabileceğim bir sebep yok. bilgisayarı her zaman aynı şekilde kapatıyorum.

Alıntıları Göster
    selam, intel management interface sürücüsünü kaldırdım ve 2-3 kere test ettim. şu an sıkıntı yok.
  • .
  • up
  • Aynı sorun bende de var. Nasıl çözülecek bu sorun herhangi bir win10 optimize programı var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.