Şimdi Ara

Win 8.1 çok yavaş açılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows embedded 8.1 industry pro kullanıyorum. Bilgisayar açılırken uzun süre siyah ekran geliyor, ardından hoşgeldiniz vs.. Toplamda açılması 1 dakikayı bile geçiyor.

i7 - 4700MQ CPU @ 2.40 GHz / HDD 7200rpm

• herhangi bir antivirus programı kullanıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nimquessir

herhangi bir antivirus programı kullanıyor musunuz?

Bitdefender kullanıyorum. Başlangıçta açılan gereksiz programları devre dışı bıraktım. Hızlı başlatma da etkin.
  • Bitdefender başlangıçta arkaplanda tarama başlatıyor olabilir bir kontrol edin isterseniz.
  • nimquessir kullanıcısına yanıt
    Başlangıç taramasını kapattım ama açılış hızına pek bi etkisi olmadı.
  • Donanımsal düşünmeden önce yazılımsal bütün kontrolleri yapmak lazım,yavaş startup mevzularına çoğu zaman eksik kayıt defteri dizinleride sebep olabiliyor,cccleaner veya sizin daha iyi olduğunuzu düşündüğünüz bir programla tam bir tarama yapmayı deneyelim bakalım sonuç ne olacak.
    Laptopu daha yeni aldım hocam. İlk başta win 8 single language vardı, dün industry pro yükledim. ccleaner ve advanced siystemcare 7 ile sürekli tarama- bakım yaparım. Gene de başlangıç hızı değişmedi, açıldıktan sonraki performansında ise bir sorun yaşamadım. Yapmam gereken testler varsa yapabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 ne zaman çıkıyor?????
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • advanced system optimizer 3 ü denemenizi tavsiye ederim bulabilirseniz pro versiyonu ,birde windows indsutry pro yu yükledim demişsiniz yüklediğiniz sürüm kayıtlı sürümmüdür?
    Evet hocam, kayıtlı sürüm. dreamspark ile aldım.
  • acaba cccleaner yada advanced system cleaner scheduled bir check olarak ayarlı olabilir mi bir bakın bakalım,eğer öyleyse bilgisayar açılışında kontroller yapıyor olabilir.
    Dediğinizi tam anlamadım ama başlangıçta otomatik olarak herhengi birşey yapmıyorlar. Sizin dediğinize nasıl bakabilirim :)
  • windowsn arama bölümüne task scheduler yazıp çıkan pencerede hangi programların hangi işlemi başlattığını görebilirsiniz.Burda programlar için tanımlanmış görevler zamanlanmıştır ,o listede cccleaner yada başka programlar var mı bir bakalım,bunların dışındada programlar olabilir ekran görüntüsü alıp paylaşın bir bakalım.
     Win 8.1 çok yavaş açılıyor.

AS Optimizer işlemi daha devam ediyor. Bahsettiğiniz yer resimdeki olması lazım. ?
  • Evet bilgisayar açılışını etkileyecek herhangi bir uygulama göremedim,tarama bittikten sonra bitdefenderı kaldırmayı denermisiniz bundan kaynaklanıyorda olabilir.
    Kaldırdım ama pek etkisi olmadı. Bir de bilgisayar açılırken markanın geldiği ekran 2 defa çıkıyor. Yani güç düğmesine basınca markanın olduğu ekran geliyor, sonra kısa süreli bir siyah ekran (yanıp sönen alt tire var) tekrar markanın olduğu ekran ve windows işareti. Ondan sonra da uzun süreli siyah ekran...
  • Baya birşey denediğim için heralde sistem stabilliğini kaybetmeye başladı :) şimdi de internete bağlıyken birden internet kesiliyor, internet bağlı oluyo ama açıp kapamadan hiçbir sayfa açılmıyo
  • DireksiyonlaMaçYapanAdam kullanıcısına yanıt
    Windows 8'i hızlandırmanın en kolay yolu,güç seçeneklerinden güç düğmeririni yapacakları,hızlı başlat kutucuğundakı işareti kaldırıp,sistemi yeniden başlattıktan sonra ,hızlı başlat kutucuğundakı işareti tekrar işaretledikten sonra hızlanıyor.
  • er36po kullanıcısına yanıt
    Hemen denedim ama bende işe yaramadı .
  • Ccleaner ile baslangicta calisan butun uygulamalari kapatin. Görev yoneticisinden de acik varsa ordanda kapatin. Görev zamanlayicisindan da kontrol edin. Aslinda ccleaner ile hepsi halledilirde yine de kontrol edin. Biostan en basa hdd yi alin eger farkli ise. Kayit defteri temizligi falan hepsini hatta bos alani temizle falan anlattigim herseyi cclenaer ile halledebilirsiniz. Onun disinda pek aklima geken birsey yok ama kesin çözüm SSD alin derim ben SSD ye gectim bir sorunum kalmadi. 15 saniyede laptop kullanima hazir hale gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bir öneride bulunmak istiyorum. Windows 8.1 çıkalı daha 6 ay olmadı 8.1'e geçiş yapmak bana göre erken. Bir çok sorunları olduğundan dolayı yeni güncelleme beklemektense yeni işletim sistemleri çıktığında ilk 6 ay beklemek en iyisi. Ben Windows 8 kullanıyorum ve Haziran ayında geçiş yapmayı düşünüyorum.

Sizin sorununuza gelince başlangıç programları fazla olabilir. Görev Yöneticisini açıp Başlangıç sekmesine bir bakın. Gereksiz olan tüm programları devre dışı bırakın ve deneyin. Ben laptopumu ilk aldığımda Win8 yüklüydü açılması 5 sn kendine gelmesi 10 sn felan sürüyordur. Gün geçtikçe ağırlaştığını fark ettim ve başlangıç programlarından gereksizleri kapattım şimdi eskisi gibi oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.