Şimdi Ara

Windows 11 24H2, Dell ve Asus bilgisayarlarda çeşitli sorunlara yol açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 24H2, Dell ve Asus bilgisayarlarda çeşitli sorunlara yol açtı
    Microsoft’un Windows 11 24H2 sürümü, gün geçmiyor ki yeni bir sorun çıkarmasın. Bu sefer bazı Dell ve Asus PC’lerde çeşitli sorunlar yaşatıyor.  Kullanıcılar, güncellemeyi yükledikten sonra bilgisayarın düzgün kapanmadığını veya uyku moduna geçmediğini söylüyor. Ayrıca güncelleme, Dolby ses kod çözücülerini siliyor; bu da sesin gelmemesine yol açıyor. İşte detaylar:

Ayrıca Bkz.Windows 11 24H2 güncellemesi Ubisoft oyunlarını oynanamaz hale getirdi

Dell bilgisayarlarda kapanma sorunu

Microsoft, bu cihazlarda Windows 11 24H2 güncellemesini durdurmadı. Neyse ki Dell, sorunu gideren bir yazılım güncellemesi yayınladı. Kullanıcıların bilgisayarlarında Dell Encryption yüklüyse 11.10 sürümüne güncellemeleri tavsiye ediliyor. Programın önceki sürümünü kullananlara da Windows 11 24H2’ye güncellememeleri öneriliyor.

Asus bilgisayarlarda Dolby ses sorunu

Windows 11 24H2, ayrıca Dolby Audio sisteminin çalışma şeklini değiştiriyor. Windows 11'in 2024 güncellemesi Dolby ses kod çözücülerini siliyor; bu, Windows temiz kurulum yapıldığında sesin alınamayacağı anlamına geliyor. Asus, Windows 11 24H2 güncellemesinden sonra kullanıcıların ses sorunu yaşamaması için Dolby Digital ve Dolby Digital Plus sürücülerini elle güncellemeleri gerektiğini söylüyor. Bilgisayarınız Dolby sesi destekliyorsa, MyASUS uygulaması üzerinden sürücülerin güncelliğini kontrol edebilirsiniz.   

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2024/11/26/asus-dell-confirm-new-issues-in-windows-11-24h2-update-including-shutdown-bug/

• Asus anakartları sorunlu
  • 24H2 li veya temiz kurulumlu Windows 11 24H2 lerde sorun olmadığı İngilizcesinde anlaşılıyor. Dell de daha çok var.

Asus yeni aldığım ultrabook 24h2 Copilot+ da böyle bir sorun hiç karşılaşmadım.

Genelleme yapmak sağlıklı değildir. Vurgu başlıkta 24H2 ye geçenlerde diye olsaydı sağlıklı anlaşılırdı...

24H2 lerde Dolby ses codec i artık varsayılan olarak yüklü gelmiyor. Bu bir sorun değil sisteminizde ya yoksa veya satın almadıysanız önceden yüklenmesi anlamsız oluşu ile alakalıdır. Asus sadece ses deki bu sorundan bahsetmiştir....

Ses sürücüsü gelmemiş olmasıyla sürücülerin Asus tan yüklenebiliyor oluşu ile aslında Asus için bir sorun olduğu manasına da gelmez. Sadece yüklemeleri sonradan yapılmalı. Dediğim gibi 24H2 li gelen sistemlerde böyle bir sorun yok.
  • HP Victus 910 12. Nesil. Güncelleme yaptığımdan beri bilgisayar kafayı yiyor. NetFlix, Prime Video, BluTV, Disney+, Firefox hepsi kilitlenip kalıyor. 2 defa Windows+D basıyorum düzeliyor. Bilgisayar ekranı kapatınca hazırda beklete geçmesi lazım bir türlü geçemiyor. Ekranı açar açmaz klavyenin ışığı yanıyor. Normalde Power tuşuna basmak gerekiyordu. Şu an yeni bir güncelleme bekliyorum.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Hayır ben masaustunde kullandım daha doğrusu zorunlu bırakıldım official windows download 24h2 indirdim kurdum ryzen 7600 ve 4060 var cihaz ilk başta tablet gibi çalışıyordu anlam veremedim tekrar indirdim kurdum ettim bussuru sorun yaşadım sonra internetten ara tara eski sürüm. 23h2 buldum tüm sorunlar düzeldi, 1 2 yıldır w11 kullanıyorum ve şuan aklımda w10a sıfır kurulum yapma fikri var nvidia taraflı sorunlar var çünkü 11de

• Windows 11 Asus masaüstümde kablolu internet çalışmıyor.

Laptopta test ettim onda windows 10 kurulu, sıkıntısız çalışıyor. Lanet olsun.
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt

Sizdeki sistem de anakartı vs birşeyler etkiliyor demekki. Ben de o tür şeyler yok.

bilemiyorum şu sağ alt menü bile tablet gibiydi 24h2'de.. bir hata olduğunu düşünüp tekrar indirip kurmuştum 23'de direk düzeldi suan böyle, ayrıca cidden sorun var görüntü donması oluyordu bende sürekli ekran donuyordu alt tab vs. bişeyler yapmam gerekiyordu 3-4dk'da bir. sistem yeni ryzen am5 platformu

Windows 11 24H2, Dell ve Asus bilgisayarlarda çeşitli sorunlara yol açtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 27 Kasım 2024; 13:5:29 >

Söylenti filan var : AMD işlemciler 24H2 lerde kasıtlı sorunlu diye. MS hatta kabul etmiş düzeltmiş filan ..

Son yapı mıydı 24h2 ?

evet hocam son yapı 15 gün önce filan official olarak indirmiştim 24h2 gelmişti direk sıfır format atmıştım, ekranın donma sorununu 2-3dk'da bir yaşıyordum bios filanda güncel.. malesef microsoft'un bu yapıyı zorla dayatması çok daha kötü 23h2 indiremiyorsunuz sağdan soldan bulmaya çalışıyorsunuz suan aklımda bir çılgınlık yapıp w10 dönsemmi diyorum sanırım dx12 desteğini kaybedeceğim w11'ede alıştım 1-2 yıldır kullanıyorum ama stabilite çok daha önemli.

uup dump
    category:w10-22h2 - Browse known builds
    https://uupdump.net/known.php?q=category:w10-22h2

hocam bunu buldum redditte gördüm adım adım bir kaç defa denedim fakat beceremedim iso oluşmadı veya oluşsada çalışmadı muhtemelen ben beceremedim yapamadım malesef.

Klasör de boşluk ve Türkçe karakterler olmasın ondandır... Tavsiyem klasör ismi w10 olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

hocam bunu buldum redditte gördüm adım adım bir kaç defa denedim fakat beceremedim iso oluşmadı veya oluşsada çalışmadı muhtemelen ben beceremedim yapamadım malesef.

Windows altında

uup_download_windows.cmd

olanı tıkla kafi ...

• bizim şirket pc lileri hp zbook oda kapanmıyor kapa tusuna basınca uyku moduna alıyor ama pc kapanmıyor

• Avrupa 32 TB entekonnekte işlemciye geçti,64 TB işlemci için çalışmalar başlandı deniyor,ve, bildiğimiz kadarı ile Microsoft en fazla birkaç yıl arayla yeni Windows sürümü çıkarıyor,ve en az iki dönem önceki windows tanda desteği çekiyor ve sadece satılmış kısım ve kesimlere servis ve destek veriyor. Bu şekilde bir yaklaşım küçük ve orta işlemcilere sahip işletme ve işletmecileri küçük kalmaya ya da küçülmeye tesfik ediyor. Yüksek kapasiteli işlemci hem yüksek hız ve enerjiden tasarruf hemde saklama kolaylık ve güvenliği getiriyor. Dolayısıyla 'ara işlemci ya da müdahale görmüş işlemci cazip görünmüyor. Bizimki gibi olayı açık tribün ve kale arkasından takip eden bir sistemde negatif etki yaratacak bir uyum gibi görünüyor. Ama görünen ucuzlama yerine işletme maliyetlerini attıracak gibi görünüyor,söz konusu uyumluluk. Güncelleme versiyonuna da bakarsak zorlama ya da zorlanma var görünüyor,hızı ve kaliteyi arttırıp birim maliyeti düşürmek varken...

• Huawei laptopta hic bir sekilde uyku moduna girmiyor ne kapagi kapatinca ne uykuya al diyimce
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

evet hocam son yapı 15 gün önce filan official olarak indirmiştim 24h2 gelmişti direk sıfır format atmıştım, ekranın donma sorununu 2-3dk'da bir yaşıyordum bios filanda güncel.. malesef microsoft'un bu yapıyı zorla dayatması çok daha kötü 23h2 indiremiyorsunuz sağdan soldan bulmaya çalışıyorsunuz suan aklımda bir çılgınlık yapıp w10 dönsemmi diyorum sanırım dx12 desteğini kaybedeceğim w11'ede alıştım 1-2 yıldır kullanıyorum ama stabilite çok daha önemli.

Yılların Windowscusuyum Linux'a geçtim kafa rahat. Windows pişmanlıktır.

• 4-5 gün evvel eski HP dv6 dizüstü bilgisayara w11 kurdum. 1-2 güncellemeyi yapıp güncellemeleri ertelemeyi aktif ettim. Akıcı biçimde çalışıyordu. Hatta akıcılık beni şaşırtmıştı. Haftasonu diye dün güncellemeleri devam ettirdim. Dünden beri bilgisayar sapıttı. Donmalar, tepkisizlik. Hiçbir zaman yaşamadığım wi-fi bağlantı sorunları. Hatta bluetooth'u kullanamamam. Birkaç saat evvelde bilgisayarın kapanma sorunu ortaya çıktı. Zorlayarak power tuşuyla kapattım. Zamanım olunca güncellemeleri kaldırıp deneyeceğim. Olmazsa sistemi w10'a düşüreceğim. Buraya gelip mesajları okuyunca yalnız olmadığımı anladım.
  • Tek sorun bu değil. 24H2 de hem dell hem de asus domaine alınca ilk restart sonrası wifi ı kaybedip internet bağlantısı kesiliyor. Binlerce sorunlu kullanıcı nasıl 23h2 ye dönerimi araştırıyor. Bazı registery düzeltmeleri var ama onlar da ya hepsinde çalışmıyor ya da geçici sorun giderme olabiliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.