Şimdi Ara

Windows 11 24H2 ön izleme kanalında yayınlandı! İşte yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 24H2 ön izleme kanalında yayınlandı! İşte yenilikler
    Microsoft, Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesi olan 24H2’yi ön izleme kanalında yayınlandı! Güncelleme, HDR arka plan desteği, enerji tasarrufu modu, Windows için Sudo, Windows çekirdeğinde Rust ve daha fazlasını içeriyor.

Windows 11 24H2 ön izleme kanalında yayınlandı

Windows 11 24H2 sürümünün 2024 sonlarında resmi olarak tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Geçtiğimiz saatlerde ise Microsoft, güncellemeyi önizleme sürümündeki kullanıcılar için yayınladı. Dolayısıyla güncellemeyi hemen deneyimlemek isteyen kullanıcılar, Windows Insider Programı’na kayıt olarak ve Release Preview seçeneğini işaretleyerek ulaşabilirler.

Windows 11 24H2 ile sunulan yeniliklerden ilki, Windows özelliklerini açma ve daha fazlası olmak üzere Copilot asistanını daha yetenekli hale getiriyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar, artık üçüncü taraf yazılımlara gerek kalmadan dosyaları 7z ve TAR formatlarında sıkıştırma işlemi yapabilecek. Bir hatırlatma olarak 7z, geleneksel ZIP formatıyla karşılaştırıldığında daha güçlü şifreleme ve daha yüksek sıkıştırma oranlarına sahip. 

HDR arka plan, AI destekli Ses Netliği ve daha fazlası

Hızlı Ayarlar açılır menüsünün kaydırılabilir bir görünümü ve yeni AI destekli Ses Netliği özelliği de artık bu güncellemenin bir parçası. Bu da AI Ses Netliği özelliğinin artık sadece sinir işleme birimi (NPU) çipleri ile sınırlı olmadığı anlamına geliyor. Bir diğer gelişme ise HDR arka plan desteği. Bu sayede JXR görüntüleri duvar kağıdı olarak kullanılabilecek. Üstelik birden fazla monitör kullanıyorsanız, Windows 11 duvar kağıdını her ekrana ayrı ayrı uyarlayacak.

Microsoft, 24H2'de enerji tasarrufu modlarını da elden geçiriyor. Bu doğrultuda yeni kullanıma sunulan Enerji Tasarrufu modu hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarların enerji tüketimini düşürmeyi hedefliyor. En büyük gelişmelerden biri ise özellikle geliştiricileri hedefleyen Sudo komutu. 

Ayrıca Bkz.Microsoft Valve'i 16 milyar dolara satın alıyor(?) | NewGamePlus

Sistem > Geliştiriciler için > Sudo'yu Etkinleştir altında etkinleştirilebilir olan bu özellik, kullanıcıların normal hesaplardan üst düzey komutlar çalıştırmasına olanak tanıyor. 24H2, Microsoft’un bu hafta başında tanıttığı tüm yeni AI destekli özellikleri de içeriyor. Ancak, bu özellikleri kullanabilmek için yeni bir Copilot Plus PC‘ye ihtiyacınız olacak.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/103128-windows-11-24h2-enters-release-preview-channel-adding.html

• şu açılır hızlı menüyü adam edemediler çok büyük simgeler gereksiz büyük alanlar boşluklar vs nedir ya gözümüze sokacaklar neredeyse bir bakışta 3 üstte 3 altta toplam 6 tane buton yerine 10-15 buton görmeyi kimse düşünemiyor mu alttaki başlat düğmesini barını vs hepten çok kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 24 Mayıs 2024; 17:46:42 >
  • Ben silip 10 a geri döndüm, 5 10 sene daha destek verirler inşallah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Co plot 4o mu acaba ?

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Keşkee ama Ekim 2025'te desteğini kesicekler maalesef ;( Windows 11 24H2 ön izleme kanalında yayınlandı! İşte yenilikler

• YusufAyhan Y kullanıcısına yanıt
    Bir sene daha kullanıp sonra geçeceğim ben de. Nasıl olsa yükseltme ücretsiz. Sürekli win11 e yükseltin diye uyarı veriyor pc😂

• Geçip geçmeme konusunda kararsız kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi ki lisanslı ürün kullanıyorum şimdi tekrar format at bilmem ne uğraşacaktık🤣🤣🤣

• DasheriM kullanıcısına yanıt
    Bizim tanıdık da 7 kullanıyor niye 11 kurmuyorsun diyorum en son model çıkınca kuaracam diyor 🤣🤣🤣

• Beta kanalındayım 24H2 yok bende

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Ekim 2025 son

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne alaka Windows yükselmesi veya sıfırdan kurulum yaptığında lisans mantığı bunun neresinde yani ne alaka

• Valla ben de kuracaktım ama driver sorunlarını bir türlü halledemedim. Artık win 11 sürümlerine devam ediyorum

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    Lisanssız ürün güncelleme almıyor zaten alsada o güncellemeye güvenilmez anlıyor musun arkadaşım. Lisanslı ürün güncelleme alacak devam. W11 e kadar lisanssız kullandım her yeni şeyde yeniden kurdum şimdi bakmıyorum bile

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Windows 11 de ilk çıktığında çok iyi değildi. Şu anda gayet güzel.

• Hızlı ayarlar menüsü bazen gecikmeli yanıt veriyor. Özellikle bilgisayarı ilk açtığımda muhakkak yaşanıyor bu. Aynısı başına gelen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Lisanslı ürün güncelleme ile lisanssız ürün ise format ile yeni sürüme geçer çakiirsen. Güncelleme ile lisanssız ürünü yükseltmek yanlış olur. Bir kaç kere çökme yaşadım artık asla

• Windows 11 24h2 sürümü 26100.2 yapı numarasıyla Mart ayının 3. haftasında Nisan sürümü olarak dağıtılmıştı, günaydın.

• Windows 11 24H1 cikti mi normalde nisan-mayis gibi cikacak denilmis ama ben bulamadim?Yoksa dogrudan H2 yemi gecilecek.

• 26100.560 LTSC'den selamlar olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.