Şimdi Ara

windows 11 de wifi direct - Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter hızını arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 11 de mobile bağlantı noktasını ile wifi direct bağlantısı yapılabiliyor.

Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter  açılıyor ve bunun üzerinden paylaşım yapılabiliyor.

Bu paylaşımın hızı kısıtlı mı?

Yoksa kaynak cihazın modem hızı ile mi alakalı.

Misal android cihazdan laptop a dosya paylaşıyorum en yüksek 113 Mb/sn yi gördüm görev yöneticisinden.

Telefondan da 13,1 MB/sn olarak gönderim yapıyor görünüyor.

Bu hızı arttırma imkanı var mıdır?

• 1 byte (B) = 8 bit (b)

13,1MB/s X 8 = 104,8Mbps

gayet güzel görünüyor. hosted network ile anca bu kadar görünüyor. bunun 5GHz özellikte çalıştığını ben görmedim. belki wifi6 ve üzeri bir notebook wifi adaptörü ile bu hızı aşarsın ki notebook'un bu adaptörü hem donanımsal hem de yazılımsal desteklemesi gerekir. boşuna harcama yapma yanbi.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Zaten Windows 11 de 113 mbit olarak gördüm ama üstü olur mu diye merak ettim.

Bunun için dahili wifi adaptörun gigbit olması gerekiyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 11 Ocak 2025; 19:30:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

bu hosted network özelliği artık tarih oldu gibi. wifi6e yeni nesilde bu özellik var ise 400 bilemedin 500 alırsın. lakin bu hosted network (virtual wifi, wirtual wifi miniport adaptör veya softap) özellikli wifi adaptör kalmadı gibi. geçen bir mağazada gördüm usb çift antenli ama o da eski nesil n3oo dü zannediyorum. yani usb adaptör kullan diyeceğim de henüz görmedim yeni nesil usb wifi adaptörlerde bu özelliği. zaten kutusunda bile belirtmiyor. bu özellikl var ise üstünde yazar virtual bilmem ne diye.

Laptop un wifi kartı

MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 (2x2) ve Bluetooth® 5.3 kablosuz kartı (gigabit veri hızını destekler)

Telefonun ki

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac

Ama neden 200 leri 300 leri görmediğini galiba anladım.

Mobile bağlantı noktasından bağlıyorum telefonla laptopu.

Ama 2.5 ghz den bağlıyorum 5ghz yapsam hız artacaktir yeni jeton düştü.

Sağolun aydınlandim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

"Mobile bağlantı noktasından bağlıyorum telefonla laptopu." bu cümleden, telefonun internet paylaşım özelliğini kullandığın anlaşılıyor.  neyse kurcala işte bir şeyler yap.

Telefonun değil laptop un internet paylaşım özelliğini kullanıyorum.

5ghz ile 2 kat civarı hızlandı ama daha ilerisi olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.