Şimdi Ara

Windows 11 için yayınlanan KB5048667 güncellemesi sistem performansını düşürüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 11 performansı düşürüyor tekrar 10 geçtim memnunum

• Windows11 23h2 de kalın 24h2 tavsiye etmiyorum simdilik

• 24H2 güncellemesi geldiğinden beri gün yüzü görmedim. Diablo immortal'da tüm dünyada benimle aynı sorunu yaşayan çokça oyuncu var, oyun durduk yere donuyor. Ya bilgisayarı resetlemek gerekiyor ya da 5-10 dakika beklendiğinde oyun kapanıyor ve windows kullanılmaya devam edilebiliyor ancak bu kesin değil, her zaman olmuyor. Sorun sadece 1 oyun da değil, başta edge olmak üzere brave ve arc browserlarda da performans problemi yaşıyorum. İşlemci frekansı işlem olmasa bile sürekli maks seviyede, fan daha çok çalışıyor. Sıfırlama, format atma gibi şeyler çözüm olmadı. Sürüm tamamen problemli.

• Keşke 15-20 dk önce görseydim :( (yeni güncelledim)

• Windows 11’in performansı ne zaman düzeldi ki?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara bakılırsa sadece Intel işlemciler etkilenmiş. Benimki sadece bir tahmin çünkü net bilgi yok. Geçen gün gelen güncelleme herhalde, kodunu bilmiyorum da R5 5600 ile sorun göremiyorum. Fazla oyun oynamam ama masaüstü performansı her zamanki gibi. Her güncellemeyi de çıktığı gibi yüklerim, KB bilmem ne adını bilmem, ne gelmiş, ne değişmiş diye de bakmam. Çünkü değişen bir şey olmuyor, en fazla bir iki ikon değişmiştir. Tek ciddi sorun yaşamadım bugüne kadar. Yine eksik bilgi içeren haberleden birisi yani. Kardeşim bu sorunu yaşayanların bir ortak noktası falan yok mu yani? İşlemci veya bios vs. Bir de toplasan anca yüzde biri falan etkileyen sorunlardan biri olduğuna eminim yine. Cidden herkesi etkileyen bir sorun olsa ortalık yıkılırdı şu an, çünkü belki milyonlarca cihazda Windows 11 yüklü.

Hayır yani asıl anlamadığım senelerdir, Windows 10 (On) çıktığından beri hemen her ay çıkan haberler böyle ve ben hiç sorun yaşamıyorum. Hatta sırf meraktan Insider’a kaydolmuştum aylar önce (Final gelince de artık gerek kalmadı deyip çıkmıştım) yine bir sıkıntı yaşamadım. Bu nasıl iş anlamadım, bu haberleri her gördüğümde hayret ediyorum acaba bendeki Windows özel sürüm mü diye. Bir de haberin orijinalini de okudum, sorunun kaynağı güç planlarında (Yüksek performans, dengeli vb. olan kısım) gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 17 Aralık 2024; 6:38:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu güncellemeden sonra Lenovo thinkpad laptoplarda ekran kartı arızası gibi ekranda bozulmalar oldu. Geri yükleme ile güncelleme öncesi noktaya dönünce düzeldi. Bu elimdeki 2 tane lenovo cihazda da oldu.

• garanti ile işletim sisteminin ne alakası var?

• Şaşırılacak bir şey yok yükseltse şaşardım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.