Şimdi Ara

Windows 11 için yayınlanan KB5048667 güncellemesi sistem performansını düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy şu anda #13
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 için yayınlanan KB5048667 güncellemesi sistem performansını düşürüyor
    Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 11 24H2 işletim sistemi için KB5048667 güncellemesini yayınladı ve bu güncelleme bazı kullanıcılar için çok sayıda soruna neden olmuş durumda.

Ayrıca Bkz.Microsoft'tan geri adım: Windows 11 için TPM gereksinimi hafifliyor

Bazı kullanıcılar sistemlerini güncelleyemediklerinden şikayetçi ve yükleme işleminin 0x800f081f hata koduyla sona erdiğini belirtiyorlar. Güncellemenin başlamasının çok uzun sürdüğüne dair raporlar da var. Ekranda uzun süre "İndiriliyor - %0" ibaresi görüntülenebiliyor.

Microsoft açıklama yapmadı

Bununla birlikte, yeni güncellemeyi yüklemeyi başaran kullanıcılar Windows 11 24H2'nin performansında bir düşüş yaşadıklarından şikayetçiler. Gönderilerinde işletim sisteminin ilk başta normal çalıştığını, ancak daha sonra CPU'nun yavaşlamaya başladığını yazıyorlar. Roblox ve League of Legends da dahil olmak üzere oyunlarda da yavaşlık gözlemleniyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözüyor, ancak yalnızca belirli bir süre için.

Windows 11 için yayınlanan KB5048667 güncellemesi sistem performansını düşürüyor
    Windows 11'in, işletim sisteminin kullanılmayan uygulamaların ve oyunların performansını bağımsız olarak azaltmasına olanak tanıyan bir özellik aldığı düşünülüyor, ancak bazı nedenlerden dolayı bu özellik doğru çalışmıyor. Microsoft ise bu can sıkıcı durum hakkında henüz yorum yapmış değil. Kullanıcılar, sorunları çözmek için işletim sisteminin önceki sürümüne geri dönmeyi öneriyorlar.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2024/12/13/windows-11-kb5048667-install-fails-performance-gaming-issues-windows-11-24h2-affected/

• Şahsen windows 11 kullanmak isterdim. Arayüzü güzel. Renkli simgeli böyle cicili bicili. Pencere köşelerinin yuvarlatılmış olması berbat. Ayrıca performansı çok kötü. Windows 10’da yaptığım ince ayarların hiçbiri Windows 11’de Windows 10 gibi performansı arttırmadı. Dolayısıyla windows 11 gerçekten çöp bir işletim sistemi performans ve akıcılık anlamında. Windows 12 çıktığında Windows 11’in berbat performansını yükselteceğini düşünüyorum. Windows 12 çıkana kadar Windows 10 kullanmaya devam edeceğim yada Linux’a geçerim en kötü senaryoda. Fedora 41 yada FreeBSD favori işletim sistemlerim Windows’tan sonra. FreeBSD aynı zamanda twitter’ın ve Elon musk’ın favorisidir.
  • Windows alışa gelmiş güncelleme sorunlarını artık rutine bağlanmış gibi her yeni güncelleme bir soruna neden oluyor ilginç.
  • hala copilot plus özellikleri gelmedi. copliot plus pc aldık trash çıktı.
  • Baba geliştiriciler oyunları direkt Linux'a geliştirseler (bazı kilit programların da Linux'a geliştirilmesi gerekebilir) Microsoft belasından kurtulacağız ve dünya çok daha iyi bir yer olacak
  • BCRTVKCS kullanıcısına yanıt

Sıradan kullandılar için Ubuntu gayet yeterli şu an. Oyun olayını bilmiyorum oynayan varda ben çok ilgilenmiyorum

• Tarihin en kötü Windows sürümü, kara leke olarak geçecek.
  • Zaten gözümde lanetlenmiş bir sistem olarak kaldı artık darısı 12 çıkarırlarsa ona.
  • Daha Recall özelliği tüm Windows 11 kullanıcılarına açılmadı o da gelse kim bilir neler olacak düşünemiyorum bile. Haberde microsoft açıklama yapmamış filan deniyor adamlar noel tatiline başlamışlardır bile bekleyin artık ocak ayı düzeltilirse şanslısınız. :D
  • Intel tabanlı CoPilot+ PC ve doğal olarak 24H2 ile geliyor bahsedilen yapı 26100.2605 deyim performans düşmesi yok.
  • mustafa6397 kullanıcısına yanıt
    Hiçbiri Vista'yı geçemez.

• NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    O bir devrimin başlangıcı idi. Adamlar görsel şölen yapmışlardı tabi yeni olduğu için oturtamadılar. Windows 11 ise önceki Windows sürümünün geliştirmesi olarak çıkıyor karşımıza tam bir rezalet.
  • Windows 11 Tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en kötü işletim sistemi olabilir Açık ara farkla oyun ve film için kullanıyorum zaten 10 fazlasıyla yeterli bedava etkinleştirme verseler bile Windows 11 kurmam TMP saçmalığı "zorunlu olmazsa" Windows 12 kurarım 10'dan sonra gelecekte 🤙🏻
  • nasıl eski sürüme geri döneceğiz bilen var mı ?
  • 23H2 kullanin bence, güncellemeyi de kapatın gitsin. Gerçi tam kapanmıyor bildiğim update ama en azından bir süre 23H2 en iyisi.
  • Win 10 çıkalı 10 yıl oldu eğer win 10 a desteği kesenlerse stratejisi vs çalışmazsa direk Ubuntu yükler geçerim. Win 11 inde oyun için kullanırım.
  • Allahtan w11 silmişim Şimdi oyunda w10 işte tuxedo OS kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 14 Aralık 2024; 19:2:31 >
  • Ben bu guncellemede sorun yaşamadım yükledim performans iyi oyunlarda 300 400 fps alıyorum
  • lightning70 L kullanıcısına yanıt
    Güncellemeyi tamamen kapatan araçlar var internette. En iyisi 23H2 de kalmak dediğiniz gibi veya W10'da kalmak.
  • Müştemilat Bey kullanıcısına yanıt

AMD'ye gelen hız güncellemesi için 24H2 mecbur.

• Şahsen windows 11 kullanmak isterdim. Arayüzü güzel. Renkli simgeli böyle cicili bicili. Pencere köşelerinin yuvarlatılmış olması berbat. Ayrıca performansı çok kötü. Windows 10’da yaptığım ince ayarların hiçbiri Windows 11’de Windows 10 gibi performansı arttırmadı. Dolayısıyla windows 11 gerçekten çöp bir işletim sistemi performans ve akıcılık anlamında. Windows 12 çıktığında Windows 11’in berbat performansını yükselteceğini düşünüyorum. Windows 12 çıkana kadar Windows 10 kullanmaya devam edeceğim yada Linux’a geçerim en kötü senaryoda. Fedora 41 yada FreeBSD favori işletim sistemlerim Windows’tan sonra. FreeBSD aynı zamanda twitter’ın ve Elon musk’ın favorisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 14 Aralık 2024; 22:37:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.