|
Bildirim
İhtiyacınız olan tek şey güvenlik duvarı ve anti-malware programı. Haftalık ya da aylık tarama yaparak hem sisteminizin sağlıklı olmasını hem de güvenli olmasını sağlayabilirsiniz. Sizi sizden başka kimse koruyamaz. "Evliyim, azgınım, kocam gitti gelsene" yazan o yanıp sönen bennerlara tıklamayın. Yalan onlar hep.
|
Antivirus lobisinin program satmak için yaptırdığı test!
|
Antivirüs pc den anlamayanlar içindir. Bilmediğin e postaları açma, abuk sabuk sitelere girme bu kadar basit.
Çok kullanasın varsa işletim sisteminde yerleşik olarak gelen defender'ı kullan. Bu test de bir şey ifade etmiyor bence. Bir os da yerleşik gelen uygulama neredeyse her zaman en verimli çalışandır. |
Antivirüs gayet gereklidir. Microsoft'un programının tespit edemeyip eset ve kaspersky'in günlük veritabanı tazelendigi için tespit edebildiği binlerce virüs çıkıyor. Sen zannedersin ki adult linkere tiklamadigim için guvendeyim ancak kek tarifi veren sitelere bile private SQL injection toollar ile günlük yüzlerce script upload ediliyor. Hemen de virüs programı gereksiz diyen sözde İT uzmanları konuya mesaj yazmış virüs programları gereksiz diye.
|
MacOS Windows'a bir alternatif değildir. O Apple ekosisteminin bir parçası. Apple işletim sistemini ayrı veriyor ya da satıyor mu? Kendi kullandığı donanımlar dışındaki donanımlara destek vermek gibi bir şey yapıyor mu? Alıp istediğimiz bilgisayara kurup kullanabiliyor muyuz? Tabii bunun yazılım firmaları tarafı desteği de var ama oraya hiç girmiyorum.
Windows'a alternatif olarak Linux dağıtımlarını gösterebiliriz ama ne yazık ki oldukça gerideler. Bunun sebebi ise özgür yazılıma destek vermeyen şirketler. İleride ne olacağını bekleyip göreceğiz. |
McAffe ve Kaspersky %10 un altında kullanıyor Win Defender %33 kullanıyor.
Bu üç AV ün yanı sıra bir de Avast kullanmıştım o da %6.7 diyor, Hadi avast benim deneyimime "yakın" diyelim ama McAfee ve Kasp hiç öyle %10 altındaymış gibi bir hatıram yok. An itibariyle Win 10 da Windows Def çalıştırdığımda tarama yaparken (Antimalware Service Executable) CPU en yüksek %20.2 yi Bellek te de ortalama 125MB gördüm. Tarama yapılmadığı süre zarfında CPU %0.1 Bellek 97.4MB olarak devam etmekte. Tarama anında disklerin hızına bağlı olarak disk kullanımı değişiyor tarama yapılmadığında disk kullanımı 0. Hem 10 dakika içinde yaptığım bu gözlem hem de geçmişteki hatıralarım bu testin biraz asparagas olduğu yönünde. Günümüzde McAffe ve Kasp hakikaten uçmuş, sistem yormayan şahane programlar oldularsa bilemem. |
Bu windows'a bir alternatif gelse varya anında parası neyse verip geçeceğiz o derece bezdik. Rekabetin olmadığı yerde bizi sömürüp rezil rüsva ediyorlar.
|
Hastayım şöyle yorumlara. Kullanma o zaman arkadaşım. Koskoca Kaspersky, Bit Defender, Avast gibi şirketler de izin verecekti buna.
|
herkeste maşallah antivirüs uzmanı kesilmiş. sanıyorlarki artık eskisi gibi cdrom aç kapat ekrana yazılar yazdır falan yapıyorlar zannediyorlar. bilgisayarınızda cirit atıyorlar ruhunuz duymuyor gidin zombi pc nedir araştırın öğrenin. sadece antivirüs değil antivirüs+firewall kullanın herzaman. windows un bile kendi ahlaksız servislerinin arka planda vızır vızır nerelere bağlanmaya çalıştığını kendi gözlerinizle gördükten sonra burada cahilce antivirüs neymiş yauuu demezsiniz artık.
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|