Şimdi Ara

Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıkıntı sadece MS'ta değil ki, yazılımların veri toplama konusunda bizim KVKK'ya ve avrupa'daki GDPR'a uygunluğu üzeri bulutlu bir konu olmasından ötürü netliğe kavuşturulması gerekiyor. yaptırımlar düşünülebilir.

Malesef devletin bu alanda bir bakanlığı olmadığı için her önüne gelen firma memleketimizde yazılım satıp lisans ücreti talep ediyor, arka planda dönen işlerden de habersiz durumdayız. bir yerlerde ifşa edilmediği sürece de bilgi edinmek imkan dahilinde değil.

Şahsen son kullanıcının verilerinin toplanmasına müsade edemeyecek kadar zayıf bir konumda olmayı kabul etmesi yada buna takılmaması gerekiyor çünkü bu sadece zaman kaybı.

Bu verileri manipüle edecek çalışma yöntemlerine dair düşünmek lazım..

• teşekkür ediyorum.

• İşin kötü yanı biz bu işletim sistemine para veriyoruz vermesek eyvallah ama para verdiğimiz bir şey neden hala kullanıcı verisi topluyor bilmiyorum

• Linux dağıtımları veri toplamaz.

• Görende sanacak dünyayı kurtaracak en sırlı adamsınızda hiçbir kişisel dosyanıza bakılmamalı yoksa ölürsünüz aman mit ajanları sanki hey allahım

• Umarım girdiğimiz siteler çıkmaz ortaya Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı 

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Aga nasıl rahat ? kullandığım bir sürü profesyonel uygulama var linuxta bunlar yok. Ek olarak oynayabildiğim oyunların yarısı protdb de native destekli değil. En basitinden dolby atmos'un alternatifi bile linuxta yok. Garuda denedim nobara denedim. Performans öncelikli kerneller denedim hep sorun yaşadım. Özellikle igpu + gpu sistemli laptoplarda hep sorun yaşıyorum. R5 4600h+gtx1650 kombinli lenovo ideapad gaming 3 kullanıyorum. Gerçekten sorunsuz bir linuxa denk gelemedim. power user da değilim. Var mı tavsiyen ? Ben özellikle semi rolling distro tercih ediyorum. Ama bazen rolling distro da daha az sorun yaşadıklarım da oluyor. Garip ya bir şey diyemiyorum gerçekten.

• Tavsiyem ATLAS OS olacaktır. Açık kaynak yazılmış düzenlenmiş windows 10'dur. Gereksiz hiç bir işlem çalışmamaktadır arka planda. Birde REVİOS.

Sadece çaresizlik.

• 9unkarekoku 9 kullanıcısına yanıt
    Bu adguard’lık bir iş değil yaluvuz…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • boşuna demedik 5. millenium faciası...

• %90 beleş crackli windows kullanıyor sonra dert yanıyor Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı 

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

asıl kendini kandıran sensin...

• ne hatası uğraşması... + o zaten Linux değil ki... Linux sadece kernel o işletim sistemi değil ubuntu, fedora, Pisi Linux işletim sistemidir... hiç birinde dediğin hatalarda yok... deseydin neysede hata dedin ne olduğunu demedin...

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt

Ubuntu da kullandım Manjaro da kullandım, lutrisden origin yüklüyorum mesela daha kurulum başlar başlamaz hata ile karşılaşıyorum, ne hatası olduğunu tabiki oturup tek tek not almadım ama söylüyorum işte basit bir launcher kurması bile işkenceye dönüşüyor.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

3 tane Telemetry engelleyici koydum W10 ANA KONUya, bunlarsız Windows kullanmayın, DNS değiştirin, konudaki faydalı araçlara göz atın.

https://forum.donanimhaber.com/windows-10-rehberi-8-mart-kb5011487-19044-1586-resimli-anlatimlar-araclar-efsane-konu--108566413

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Şubat 2023; 17:32:55 >
  • Windows 11 Superlite tavsiye ederim

• Lutris is an open gaming platform for Linux. hiç işim olmaz... donanımın yetmiyorsa...

• Bilinen bir şey zaten. Bu konulara takılıyorsanız Windows 11 ve diğer işletim sistemlerinde ilk yapmanız gereken size sunulan gizlilik ayarlarını yapmaktır. Windows'ta hizmetlerden de ihtiyacınız olmayanları devre dışı bırakabilirsiniz. Ne kadar korur veya korumaz konusu tartışılır ama veri toplansın mı gibi seçeneklerin kapalı kalması açık kalmasından daha iyi bence. Bu ilk katman.

İkincisi daha işe yarar bir çözüm. DNS yoluyla reklam/takipçi veya diğer istenmeyen sunucuları bloklamak. Blokladığınızda veriler haliyle karşı sunucuya ulaşamaz. Bunun için sadece oisd listesini öneririm. Başka listeye gerek yok. Tabii ağ genelinde işe yaraması için modem destekliyorsa modemdeki ilgili sekmeye, desteklemiyorsa veya daha gelişmiş bir çözüm istiyorsanız pi-hole, adguard home veya diğer çözümler aracılığıyla da yapabilirsiniz.

Pi-hole veya adguard home gibi çözümleri kuracaksanız sürekli çalışacağı/açık kalacağı için raspberry pi gibi düşük güç tüketen cihazlara kurmanızı öneririm. Router'ın USB girişine bağlayıpta güç verebilirsiniz.

Bunları kurmayı bilmiyorsanız hazır DNS çözümleri de var. Fakat iyi olanlar freemium yani kısıtlı bir kota sunuyorlar ama o kota genellikle çekirdek ailelere yeterli oluyor.

Bu arada pi-hole veya adguard home'u VPS'teki VPN sunucunuza da kurabilirsiniz. Ben hem ev ağımda hem de VPN sunucumda kullanıyorum.

Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı

Linux kafa rahatlığı değil, nerdlik yeridir - aracıdır. Linux'ta ohh kurayım - ayarlayayım mükemmel çalışsın için Ubuntu gibi yine kurumsal çözümleri öncelikli olarak tercih etmek gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.