2005 yılından beri linux dağıtımı bilirim kullanırım tamamen safsata bu yazdığın. Daha ekran kartı sahipli sürücü olayını halledemiyor linux dağıtımlari ne rahatı? Yok xorg yapılandır,yok çözünürlüğü ayarla . Ne zaman ki ekran kartları için sürücüler çift tıklamayla sürücü kurulur hale gelir, çözünürlük otomatik tanımlanır işte o zaman kullanılır. Son bir yılda kullandığım dağıtımlar garuda linux , elementary os, zorin os , kubuntu , kaOs. Sonuç ; koşa koşa Windows kurmakla sonuçlanan maceralar bütünü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı (4. sayfa)
-
-
Birde linux sevdalıları cıktı başımıza ben farklıyım hesabı
-
Gnu/Linux'ın gıcık bir kullanımı var.
Windows son kullanıcı için,
Apple tasarım grafik modelleme, çizim yapacaklar için,
Gnu/Linux kodlama sunucu sistemleri vs için, gerisine ev kullanıcısının zorlaması kafa ağrısı gerçekten, Windows'u adam edip yola devam etmek diğerlerinden daha az kafa ağrısı yapar. Selamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen
Benimde bilgisayarlarımda Ubuntu ve Linux Mint kurulu. Arasıra onları meraktan ve öğrenmek için kurcalıyorum, windows'da alıştığım uygulamaları veya benzerlerini bulup kurmaya çalışıyorum.
Görüyorum ki, aynı uygulamalar Windows'da daha iyi çalışıyor. Mesela, multi-boot yaptığım aynı bilgisayarda VMware Workstation 17 Windows'da daha stabil ve hızlı çalışıyor. Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.
Her seferinde Windows'a dönüp "Ohhh! be hayat varmış" diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 13 Şubat 2023; 0:33:0 > -
-
10 yıllık mevzu o ,yalan yok çok gülmüştüm .
Çift ekran kartlı laptop furyası yeni başlamıştı. Ama bazı üreticiler uygulama yüküne göre otomatik geçiş degilde ,fiziksel tuş aracılığıyla iki ekran kartı arasına geçiş yaptırıyordu.
Linux dağıtımlarda bunu sağlayacak yöntem yoktu ,çift ekran kartını aynı anda çalışıyor ve bu da aşırı ısınma ve güç tüketime sebep oluyordu.
Linus torvalds parmağı Nvidia'ya sallamisti ama AMD daha sorunluydu ,Mesa zaten belaydi .
Aradan 10 yıl geçmiş pek değişen birşey olmamış . AMD kendi kapalı kaynak sürücülerini açık hale getirip ara çözüm sunmuş ama açık hale getirdiği sürücülerinde catalyst kontrol paneli yok. Sadece tanıyor(o da artık ne kadar performanslı oluyor muamma) Profil tanımlayıp renk ve performans ayarı yapamıyorsun, tek profil ile güç geçişi yapamıyorsun falan.
Velhasıl ara ara yolluyorum ama cık...
2023 yılında kimse xorg yapılandırmalarıyla , konsol çıktılarıyla , terminal kodları ile ekran kartına ayar vermeye uğraşmaz. Hele Windows'da iki mause haraketi ile yaptığın eylemler için .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 13 Şubat 2023; 8:47:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, https://my.nextdns.io adresinden üye olun. Site Türkçe uzun uzun anlatamayacağım gerekli ayarları google vb. aracılığı ile bulabilirsiniz. Bir çok izleyiciyi engelleyebilirsiniz. Apple, Windows, Huawei, Xiaomi vb. izleyicileri engelleyebilirsiniz. Cep telefonunda kullanmak için NextDNS uygulamasını yükleyin. Windows için nasıl kullanacağınız sitede yazıyor.
Ben aşağıdaki filtreleri ve izleyici ayarlarını kullanıyorum.
Filtreler
AdGuard DNS filter
1Hosts (mini)
OISD
İzleyiciler
Windows
Amazon
Huawei
Xiaomi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 13 Şubat 2023; 12:53:40 > -
Hocam win 7 de bile sürü ile var, windows 10 da şu programı denedim telemetrileri baya coşturmuşlar, win 11 denemedim,https://wpd.app/
-
-
Örnek: telefon'da tarayıcı üstünden bir siteye girince site uygulama yükle diyor sürekli dayatıyor, uygulamalar da ayriyetten veri topluyor o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 14 Şubat 2023; 23:13:33 >
-
Şöyle bir program'da var,https://wpd.app/
-
Şu programı w7 ve w10'da denedim, program ile telemetri'leri kapatınca kaynak tüketimi de düştü,https://wpd.app/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 14 Şubat 2023; 23:12:01 >
-
Linux 15 sene öncede aynıydı şimdi de aynı. En ufak kurulumların bile işkenceye dönüştüğü işletim sistemi. Zart linux zırt linux. 1000 tane distro var 1 tanesi cep telefonunun yaptığı islevlerden çok farklı şeyler yapmıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Verimizi toplamayan kalmadı zaten
-
Hocam, Intel Atom Z8350 işlemcili laptopta iyi çalışır mı?
2GB Rami, 32GB eMMC depolaması var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
MS kölesi olunca saçmalamanız normal... casus işletim sistemi tutmamıştı 12 belki tutar...
-
küçük atta civcivlerde yesin asıl sorunu nVIDIA çıkartıyor sürücü desteği 0000...
-
Yine mi peydah oldun sen la grezimong . Bir ay önce yazdığım mesajı bulmuş.Tatava yapma uza
Ruh ve sinir hastalıklarına görün benden tavsiye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Mart 2023; 17:13:21 > -
yav he görende cok büyük bir şey sanacak benim bilgimi görse ne olur görmese ne olur kendinizi ne büyük nimet sanıyorsunuz arkadaş anlamak zor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X